تکنیک های مدیریت زمان و برنامه ریزی و نظم شخصی - ایجاد روتین و عادت انجام کارها

فیلم شماره 13 – ایجاد روتین برای کارها (عادت سازی) و نظم شخصی

امروز می‌خواهم درباره‌ی ایجاد روتین برای کارها (عادت سازی) یا همون نظم شخصی صحبت کنم. روشی که اگر خوب انجامش بدهید می‌تونه سرنوشت دیگه‌ای برای شما رقم بزنه. این تکنیک می‌تونه از تنبلی و اهمال کاری هم جلوگیری کنه

این تکنیک شماره 13 از دوره 91 روزه مدیریت زمان و برنامه ریزی هست که فیلم های رایگانش رو خدمت شما تقدیم میکنم.

p13
ایجاد روتین برای کارها (عادت سازی) و نظم شخصی

فیلم تکنیک شماره 13 – ایجاد روتین برای کارها (عادت سازی) و نظم شخصی

اینجا تکنیک را مشاهده کنید:

دیدن این فیلم از یوتیوب

اگر فیلم بالا به هر دلیلی منتشر نشد، می‌توانید از این قسمت و از کانال یوتیوب من این فیلم را مشاهده کنید:

در این قسمت چی گفتم؟

سلام امروز روزسیزدهم از ۹۱ روز تمرینی هست که ما تو این دوره باهم داریم، هر روز یک گام کوچک برای خودسازی برمیداریم. امروز میخواستم درباره‌ی روتین صحبت کنم کارهایی که روال عادی ما است و یا نیست! اگر نیست میخوایم ایجادش کنیم، اجازه بده با مثال زدن بهتر بهتون بگم یعنی چی!

من تو خیلی از تیم ها، یا دفاتر یا سازمان ها و حتی وقتی به افراد، درس میدهم و کلاس برگزار میشه؛ سوال میپرسم:

 تو شروع روز و شروع کارهات چطوره؟ چه شکلیه؟ به چه صورت کارت را شروع میکنی؟ یا کل از صبحت را یا آن کارت را چطور شروع میکنی؟

خیلی از آدم ها تازه شروع می‌کنند به فکر کردن! یعنی چشاش میره اینور اونور و فکر میکنه.

 وقتی داری فکر میکنی یعنی روتین خاصی نداری یعنی روال خاصی برای انجام کار نداری. پس، این آموزش کاملاً برات مفید هست، میتونه دنیای تو رو عوض کنه و بهره وریت بالاتر ببره

(البته من اینم بگم من وقتی میگم دنیای تورو عوض کنه اصلاً معتقد نیستم یک تکنیک یا یک درس، یک استاد میتونه دنیای آدمو عوض کنه ولی اگر پازل هاتو درست چیده باشی این تکنیک میتونه رویه بهتر، روال بهتر و بهبود مستمر برات ایجاد کنه وگرنه من از این افراد نیستم وعده دروغین یا وعده خیلی بزرگ دست نیافتنی بخواهم بفروشم.)

روتین چیه؟

خب روتین یعنی اینکه من وقتی میخواهم کاری را انجام بدهم چه تعداد کارهای مشخص رو پشت سر هم و به ترتیب انجام میدهم یه تفاوتی هم با عادت داره اینو وقتی من میگم، میگی من عادت دارم به اینجور کار کردن ،نه با عادت متفاوته!

 دقت میکنید؟ عادت بیشتر از جنس تکرار کردن مداوم هست مثلاً من روزی ده دقیقه یک ساعت ورزش میکنم، من هر روز صبح شیر میخورم، من هفته ای دو بار باشگاه میرم، من هفته ای دوبار سه بار چهار بار جلسه ای خاص شرکت میکنم این ها عادته.

وقتی ما میگیم روتین، روال، یک رویه ای رو انجام دادن که سروته داره انگار به ترتیب کار کردن و تعداد مشخص کار کردن را بیشتر داریم بهش توجه میکنیم شما هم اینجوری بهش توجه بکنید.

چکار کنیم حالا؟

 حالا تمرین اینکه تکراری را که ما در این دوره امروز  میخوایم انجام بدیم که شما برای یکی از کارها یا شروع هر روز کارها یک رویه، یک روال، یک روتین طراحی کنید و بنویسید یعنی:

  • 1- یک کار خاص
  • 2- یک کار خاص
  • 3-  یک کار خاص

مثلاً من وقتی خودم کارم را میخوام که شروع بکنم حالا صبح از لحضه بیدار شدن تا لحظه انجام کارم متفاوت: یک روز پیاده روی، یک روز نیس یک روز حالا متفاوت صبحونه میخوریم.

اما وقتی میخوام کارم رو شروع کنم روتین من اینکه اول یک برگه میزارم جلو روم تمام کارهایی را که میخواهم امروز انجام بدم و فکر میکنم بهش میرسم را مینویسم به ترتیب.

و مینویسم برای هر کدام چقدر حدوداً من زمان لازم دارم این را داخل پرانتزم بهتون بگم (برای انجام این تکنیک بهترین روش پومودورو یک تکنیک ایتالیایی هست. تو سایت من فیلم های آموزشی کاملش وجود داره و میتوانید ببینید.)

داشتم میگفتم من لیست کارهای خودمو اول مینویسم. نوشتن لیست حدود 20 تا ۲۵ دقیقه ای زمان میبره (یعنی حدود یک پومودورو برای نوشتن لیست کارها) لازم میشه

گام بعدی من اینکه پومودورو میزنم از اولین کار میرم تا انتهای لیست، تک به تک انجام مید‌هم. ممکنه پنج ساعت طول بکشه، هشت ساعت طول بکشه، دوازده ساعت کارم طول بکشه…

یکی دیگه که مثلا اعتیاد به موبایل داره میتواند روتینشو اینجوری انجام بده که من اول گوشی خودمو بی‌صدا میکنم میزارم تو کشو که نبینم، وسط کار مزاحم کارم نشه، میزم را مرتب میکنم بعد لیست کارمو مینویسم بعد شروع میکنم.

اونی که عادت به چایی  داره و باید تند تند چای بخوره اینارو مینویسه و میگه که کتری را میزارم یا کتری را گذاشتم چایی را میریزم تو قوری میزارم آنجا تا دم بکشه من ۲۵دقیقه بلند می‌شوم چایی وجود داشته باشه یعنی من هر روز این هارو تکرار میکنم به همین سادگی.

شما وقتی اینکار را انجام می‌دهید انرژی ذهنیتون ذخیره میشه که من چه کنم صبح من چطوری کارم را شروع کنم از کجا شروع کنم. اصلا نمیشه کار را شروع کرد حسش نیست تهش اینه…

دستاوردش چیه؟

این مدل کار کردن به شدت بهره‌وری آدم را افزایش میده وقتی که با میز کارت، اصلا با کارت مواجه میشی یک ذهنیت ساختار یافته داری که من امروز میتوانم این کار را انجام بدهم چون مشخصه از سرکار تا ته کار مشخصه.

حالا وسط کار ۳ساعت یه کاری روانجام دادم مساله ای یا کاری پیش میاد، خب میرم دنبالش و به یک برنامه دیگه برسم. اون دیگه اتفاقات پیش آمده و گاه به گاه ممکنه پیش بیاد و ریتم برنامه بهم بخوره (برای هر کس هم ممکنه پیش بیاد).

از کجا شروع کنم؟

تمرین شما اینه که امروز برای شروع روز کاریتون روتین طراحی کنید. حالا فرقی نداره که کارمند یا مدیرعامل هستید توی اداره و شرکت خودتون؛ شما باید یک روتین کوتاه صبحگاهی بنویسید که شروع کارتون چجوری باشه؟ صبح من به دفتر میرسم یک تا ۱۰ کار من چیه؟ اینو بنویس.بصورت یک لیست منظم و کوتاه بنویسش.

برای محل کار می‌تونی جدا تهیه کنی و برای نقش‌های دیگری که در زندگی داری، لیست جدایی تهیه کنی. برای نمونه اگر تو خونه‌ام یا مدرس و معلم یا خانه‌دار هستم، خب، چه روتینی باید داشته باشم؟ این‌ها رو باید بنویسی.

مثلاً من برنامه نویس هستم (در نقش یک شغل خاص) حالا چجوری روتین ایجاد کنم؟ ممکنه یک برنامه‌نویس برای بقیه چیزها روتین ندارشته باشه ولی وقتی میخواهد پشت میز بنشیند و کارش را شروع کند، برای شروع کارش یک لیست کوتاه روتین درست می‌کنه یک تا ۱۰ روتین اولیه شروع کار را مشخص میکند.

ممنون که همراه هستید با این گام های کوچک با مثال های ساده‌ای که من میزنم امیدوارم که بتوانید یک شکل دیگری از کارکردن را، زندگی کردن را تجربه بکنید و کیفیت زندگی و کار خودتون رو هم هرروز افزایش بدهید. متشکرم که به من هم کمک می‌کنید که این ویدئو به دست دوستان دیگر برسه و آنها هم همراه ما باشند و باهم این تمرین ها را انجام دهیم

برگشت به صفحه اصلی 91 تکنیک مدیریت زمان

امیدوارم امروز فقط به این تکنیک پایبند باشید و فردا به سراغ ِ تکنیک دوم بروید.

هر زمانی این تکنیک انجام شد، روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید تا به صفحه‌ی اصلی 91 تکنیک مدیریت زمان بروید:

لیست 91 تمرین و تکنیک مدیریت زمان

در اینجا می‌توانید مابقی تمرین‌ها و تکنیک‌ها را مشاهده کنید.

پیشنهاد جدی من این است که هر روز فقط و فقط یکی از این تمرین‌ها و تکنیک‌ها را مشاهده کنید و انجام دهید. در عجله کردن برای دیدن آنها، طمع نکنید که هیچ سودی برای شما ندارد.

2 thoughts on “فیلم شماره 13 – ایجاد روتین برای کارها (عادت سازی) و نظم شخصی

  1. دختر کنکوری says:

    سلام استاد خداقوت من 19 سالمه و دارم تک تک اینارو یاد میگیرم و تو زندگیم عملی میکنم .دستتون درد نکنه خیلی خوبن و خیلی از استرسم کم شده و دیگه زود شب نمیشه و کلی کار رو دستم نمیمونه
    فقط میخواستم بگم میشه لطف کنید ویدئویی برای اون یک پومورورویی که برای برنامه ریزیتون هست رو اختصاص بدید و مراحلشو بگید.من لیست مینویسم اما فقط کمک میکنه همه کارامو بدونم حذف و محدوده بندی و الویت بندیشون باید چطوری باشه؟

    • سجاد سلیمانی says:

      توی سایت بچرخ کلی فیلم آموزشی درباره‌ی پومودورو گذاشتم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.