تکنیک پومودورو یا فن پومودورو (به انگلیسی: pomodoro technique) یکی از بهترین و سادهترین روشهای مدیریت زمان است که هر کسی در هر شغلی و هرجایی میتواند از این تکنیک استفاده کند. این روزها بسیاری از افراد مدیریت زمان با تکنیک پومودورو را تجربه کردهاند.
این تکنیک توسط فرانچسکو سیلیریو اوخر دهه هشتاد میلادی پایهگذاری شد و این روزها به صورت گسترده در سطح جهان از آن استفاده میشود. در این نوشته قصد دارم آموزش کاملی از تکنیک و روش پومودورو (Pomodoro) را خدمت شما ارائه کنم.
در قالب فیلم آموزشی، کتاب و نسخهی PDF و پاوپوینت PPT ارائه کنم و امیدوارم با یادگیری آن بتوانید تغییر مهمی در زندگی و کارهای خود ایجاد کنید.
فیلم آموزش تکنیک پومودورو
احتمال دارد شما وقت کافی برای خواندن همهی متن و دیدن و شنیدن فیلمها و فایلهای صوتی که در ادامه وجود دارد را نداشته باشید.
به همین دلیل یک فیلم آموزشی کامل از روش کار تکنیک پومودورو ضبط کردهام برای دوستانی که عجله دارند یا کمحوصله هستند. در این فیلم، به صورت کامل تکنیک پومودرو را به شما آموزش میدهم و روش استراحت بین هر قسمت را هم میگویم.
این فیلم آموزشی را در این آدرس منتشر کردهام.
حالا اگر فیلم بالا را مشاهده کردید و برایتان جالب بود که بیشتر دربارهی این تکنیک یاد بگیرید، میتوانید همراه من باشید تا در ادامه کاملترین و دقیقترین آموزش پومودورو را خدمت شما ارائه کنم.
این آموزش برای چه کسانی مناسب است؟
برای همهی کسانی که به دنبال اینها هستند:
افزایش بهرهوری، نظم شخصی، مدیریت زمان، انجام کارها در کوتاهترین زمان ممکن، افزایش قدرت اراده، مقابله با تنبلی و اهمالکاری، درس خواندن و مطالعه به ویژه کنکور و فصل امتحانات، تمیزکردن کردن خانه و ماشین، حسابداری، نوشتن وبلاگ و به روزرسانی سایت،
مدیریت زمان در کارهای اداری، فریلنسرها و خویشفرماها، دورکاری، ورزش کردن و رسیدن به تناسب اندام، یادگیری زبان دوم مثل انگلیسی، مدیریت زمان طراحان به ویژه برای گرافیستها، برای کارهای و تیمهای استارتاپی و….
مناسب کودکان؛ بزرگسالان، دانشجویان، کارمندان، منشی دفتر، مدیران و افراد پرمشغله و تقریبا هر کسی که دلش میخواهد رشد کند و در زمانی کوتاه بیشتر حجم کارها را انجام بدهد، پومودورو یک گزینه فوقالعاده است.
مدرس این دوره کیست؟
من سجاد سلیمانی هستم. که یک زمانی کار من آموزش تخصصی مدیریت زمان بود، مربی و مدرس مدیریت زمان بودم و کمک میکنم آدمها کمک می کردم زمان خودشان را ارزشمند کنند یا سادهتر بگویم از زمانشان بهترین استفاده را ببرند. با من همراه باشید
دنبال چی هستیم؟
تلاش میکنم به این سوالات پاسخ بدهم:
- تکنیک پومودورو چیست و روش کار آن چگونه است؟
- معنای کلمه پومودرو Pomodoro چیست؟
- تکنیک پومودرو چگونه ابداع یا اختراع شد؟ چه کسی مخترع آن است؟
- فن یا تکنیک پومودورو چگونه کار میکند؟ یا اینکه چگونه با تکنیک پومودورو زمان خود را مدیریت کنیم؟
- ساعت پومودورو چیست و چگونه کار میکند؟ (همان ساعتی که به شکل گوجهفرنگی است)
- چرا باید از تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان خود استفاده کنیم و این تکنیک مناسب چه کسانی است؟
- تکنیک پومودورو برای چه کارهایی و چه کسانی مناسب است؟
بخش اول / داستان و تاریخچه تکنیک پومودورو
آقای فرانچسکو سیریلو در کتاب پومودورو داستان شکلگیری تکنیک پومودورو (Pomodoro Technique) را چنین مینویسد:
ایده اولیه تکنیک پومودورو اواخر دهه ۸۰ در سالهای اولیه دانشگاه به ذهنم رسید. همین که شادیام از پشت سر گذاشتن امتحانات سال اولم فروکش کرد، احساس رخوت کردم.
به دوره کمکاری و سردرگمی زیاد دچار شده بودم. هر روز به دانشگاه میرفتم، در کلاسها شرکت میکردم، درس میخواندم و به خانه برمیگشتم و احساسات دلسردکنندهای داشتم که نمیدانم چه کار میکنم و دارم وقتم را هدر میدهم.
تاریخ امتحانات آنقدر سریع رسید که گویا هیچ راهی برای دفاع از خودم در برابر زمان نداشتم. روزی سر کلاسمان به همکلاسیهایم و به خودم منتقدانه نگاه کردم.
چطور خودم را سازماندهی میکردم؟ چطور با دیگران تعامل داشتم؟ چطور درس میخواندم؟ برایم واضح بود که تعداد زیاد حواسپرتیها و وقفهها و سطح پایین تمرکز و انگیزه، ریشه سردرگمیهایی بود که احساس میکردم.
پس با خودم شرطی بستم که هم کمکم کرد و هم باعث شرمساریام شد. به خودم گفتم:
بعد از این جمله تصمیم را گرفتم. به یک زمانسنج (تایمر-Timer) برای ارزیابی هدفم نیاز داشتم. یک تایمر آشپزخانه پیدا کردم به شکل گوجهفرنگی که در زبان ایتالیایی به آن پومودورو (Pomodoro) میگویند. به عبارت دیگر، پومودوروی خودم را یافتم.
شرط را نبردم. در واقع زمان و تلاش زیادی صرف کردم اما در آخر موفق شدم. در همان قدم کوچک اول، چیز فریبندهای در طرز کار پومودورو یافتم. با این ابزار جدید، خودم را برای بهبود روند درس خواندنم و بعدها روند کارم وقف کردم.
سعی کردم بیشتر و بیشتر مسائل پیچیدهتر را را از دیدگاه دینامیک کار تیمی دریابم و آنها را حل کنم. به تدریج تکنیک پومودورو را کنار هم گذاشتم که در این نوشته آن را شرح میدهم.
پس از سالها تدریس تکنیک پومودورو در کلاسهای عمومی و به عنوان منتور تیمها، اقبال عمومی به آن بیشتر شده است. مردم بیشتری میپرسند این چیست و چطور کار میکند. پس لازم است این تکنیک را همان طور که خودم دریافتهام، توضیح دهم.
امیدوارم بتواند به دیگران در رسیدن به اهدافشان برای توسعه فردی کمک کند و من هم بعدها بتوانم ایده اصلیام را گسترش دهم.
متن بالا بخش مقدمه و معرفی کتاب پومودورو است. ترجمه این کتاب به همراه فیلمهای آموزشی مرتبط به زودی در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
آقای فرانچسکو سیریلو (به انگلیسی: Francesco Cirillo) بنیانگذار و مبدع این تکنیک هستند. او در یک بیوگرافی (زندگینامه) خلاصه درباره خود چنین نوشته است:
فرانچسکو ابزار مشهور مدیریت زمان (Pomodoro) را که توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان استفاده می شود، دهه هشتاد میلادی اختراع کرده است.
او در بیست سال گذشته در زمینه صنعت نرم افزار کار کرده است. در حرفه ای که از راه اندازی مجدد، شرکتهای چند ملیتی و مشاوره رایگان است، او هزاران نفر از تیمهای برنامهنویسی و نرمافزاری را هدایت میکند.
تمرکز اصلی فرانچسکو در بهبود بهرهوری و کارآیی با یافتن راههایی برای دستیابی به نتایج بهتر با کمترین زمان و تلاش کمتر بوده است.
بخش دوم – پومودورو چگونه کار میکند؟
تکنیک پومودورو برای مدیریت زمان روشی بسیار ساده در پیش گرفته است. در عکس بالا به صورت خلاصه شکل تقسیمبندی یک ساعت را برای کار و استراحت نوشتهام.
روش انجام کار اینگونه است که:
۱- کارتان را مشخص کنید. (یعنی فقط یک هدف مشخص را باید در نظر بگیرید)
۲- زمانسنج (تایمر – timer) پومودورو را برای ۲۵ دقیقه (زمان سنتی و نرمال برای همه) تنظیم کرده و آن هدف مشخص را دنبال کنید.
۳- بعد از اولین ۲۵ دقیقه به اندازه ۳ تا ۵ دقیقه استراحت میکنید (خوردن، نوشیدن، هرکاری بجز کاری که مشغولش بودید).
۴- پومودوروی دوم، سوم و چهارم را به ترتیب بالا انجام میدهید
۵- در پایان چهارمین پومودورو تا نیمساعت (۳۰ دقیقه) میتوانید استراحت کنید و به کارهای دیگری برسید یا بخوابید.
در شکل زیر میتوانید کلیه مراحل را به صورت نمایهی اطلاعاتی (اینفوگرافیک-Infografic) مشاهده کنید:
تکنیک پومودورو – خیلی خلاصه و خیلی کوتاه
من روش استفاده از فن پومودورو را در بالا با متن و عکس گفتم، ولی برخی از دوستان همچنان به شکل دقیق نمیدانند که چطوری باید کار را شروع کنند. من اینجا به صورت خیلی خلاصه و چکیده روش کار را در این فیلم کوتاه میگم:
چند نکته مهم در اجرای تکنیک پومودورو
نکته اول: یادتان باشد یک پومودورو (۲۵ دقیقه) کار را نباید هیچوقت نیمهتمام رها کنید.
نکته دوم: در حین انجام کار و در طول یک پومودورو (۲۵ دقیقه) پاسخ دادن به گوشی تلفن، دیدن تلوزیون، حرف زدن با دیگران و هرکاری که ذرهای شما را از تمرکز بر کار اصلیتان دور کند، بر خلاف آموزههای این تکنیک است و کار ثمربخشی نخواهد بود.
نکته سوم: برای انجام برخی کارها که زمان بیشتری را میبرند میتوانید چند پومودورو را در نظر بگیرید. (مثلا مطالعه زبان انگلیسی دو پومودورو – نوشتن گزارش هفتگی سه پومودورو – تمیز کردن خانه دو پومودورو و…)
ترجمه و دوبله فیلم معرفی و آموزش تکنیک پومودورو
این فیلم توسط فرانچسکو چیریللو (مبدع روش پومدورو یا همون تکنیک گوجه فرنگی) منتشر شده که البته فقط در حد آشنایی کلی با این روش هست.
این فیلم را ترجمه و دوبله کردهایم که اینجا میتوانید ترجمهی فارسی آن را مشاهده کنید:
این فیلم در یوتیوب
بخش سوم – اهداف و دستاوردهای تکنیک پومودورو
فرانچسکو سیلیریو در کتاب خود هشت مورد از اهدافی که تکنیک پومودورو میتواند آنها را انجام بدهد آورده است، از جمله: افزایش تمرکز با کمکردن وقفهها، افزایش آگاهی از تصمیماتی که میگیریم و بهبود روند مطالعه یا کار و…
با توجه به مطالعات و تجربیاتی در زمینه آموزش مدیریت زمان به افراد و تیمها داشتهام علاوه بر اینها میتوانم چند مورد دیگر را هم به عنوان دستاوردهای استفاده از تکنیک مدیریت زمان نام ببرم که در ادامه هریک را شرح خواهم داد.
- افزایش تمرکز با کم کردن وقفهها
- افزایش آگاهی از تصمیمات
- افزایش انگیزه و تداوم آن
- تقویت اراده برای رسیدن به اهداف
- بهبود روند کار یا مطالعه
- شاد بودن و تقویت عزت نفس
- زیستن در زمان حال
- رسیدن به نظم شخصی.
بخش چهارم – برنامهها و نرمافزارهای تکنیک پومودورو
در استفاده از ابزارهای مدیریت زمان و لیستبندی کارها آدمها به دو دسته تقسیم میشوند:
الف-آدمهای عاشق ابزار دیجیتال
کسانی هستند که علاقه دارند در مدیریت زمان از ابزارهای دیجیتال استفاده کنند که این موضوع دربارهی استفاده از تکنیک پومودورو هم درست است
ب-آدمهای علاقمد به ابزار فیزیکی
کسانی هستند که دوست دارند از کاغذ و مداد برای نوشتن لیست کارها، از ساعت فیزیکی و روی میزشان برای زمانبندی و… استفاده کنند.
در این بخش برای عاشقان ابزارهای دیجیتال و نرمافزاری که دوست دارند از ساعتهای نرمافزاری و اپلیکیشنهای پومودورو به صورت دیجیتال و آنلاین استفاده کنند، تلاشکردهام برخی از نرمافزارهای مطرح را معرفی و نمایی از داخل آنها را به نمایش بگذارم.
در بخش بعدی برای زمانجویانی که دوست دارند از ساعت فیزیکی پومودرو استفاده کنند پیشنهادات و نمونههایی را ارائه خواهم کرد. با من همراه باشید.
کامپیوتر – ویندوز و Mac مکینتاش
سیستم عامل ویندوز در بخش ساعتهایش یک بخشی به نام تایمر-Timer دارد که شما به راحتی میتوانید با یک تنظیم ساده بدون نیاز به هرگونه نصب نرمافزاری سیستم پومودروی خودتان را راهاندازی کنید و کارتان را آغاز کنید.
در این فیلم کوتاه آموزشی گفتهام که چگونه میتوانید یک تایمر – ساعت پومودورو برای خودتان بسازید:
گوشیهای اندروید-andriod
گوشی ویندوز فون windows-phone
Tomato Productivity Timer – دانلود
اپلیکیشنهای پومودورو Ios-گوشیهای اپل
نرمافزارهای تحت وب – بدون نیاز به نصبکردن
در این بخش تعدادی از نرمافزارها و اپلیکیشنهای پومودورو که تحت وب هستند و با مرورگرتان میتوانید از آنها استفاده کنید را معرفی میکنم:
بخش پنجم – ساعت فیزیکی پومودورو
این ساعت بهترین پیشنهاد من است. یعنی اگر بتوانید این تایمر را تهیه کنید، تکنیک پومودورو را به بهترین شکل ممکن اجرا خواهید کرد.
ساختار پومودورو بر این است که شما بر انجام کارتان متمرکز باشید و در یک بسته زمانی، حداکثر کار ممکن و با کیفیت را انجام بدهید.
بسیاری از ما وقتی پای کامپیوترها و گوشیهای متصل به اینترنت و پر از بازیها و برنامههای کاربردی هستیم، ناخوداگاه حواسمان به سمت آنها جذب میشود برای یک دقیقه بازی کردن، چک کردن پیامها و پاسخ به ایمیلها یا بررسی قیمت کالایی و یا هرکاری که برنامهها و اپلیکیشنهای برنامه برای ما انجام میدهند.
اصلِ تکنیک پومودورو داشتن یک ساعت گوجهای شکل (همانند عکس بالا) برای ساعتبندی انجام کارها و رسیدن به اوج تمرکز است، اما اگر به هر ترتیب (به ویژه داخل ایران و با توجه به تحریمها) شما نتوانستید به این ساعتها دسترسی داشته باشید، هیچ جای نگرانی نیست.
شما میتوانید از سایر تایمرها و زمانسنجها و ساعتهای موجود در بازار برای اینکار استفاده کنید.
دارم برنامهریزی میکنم این ساعت مخصوص پومودورو را تهیه کنم و به عنوان یکی از محصولات آموزشی سایت خدمت علاقمندان ارائه کنم که متاسفانه به دلیل تحریم ها هنوز موفق به این کار نشدم؛
پیشنهاد میکنم بجای اینکه اصرار داشته باشید این ساعت را به شکل گوجه فرنگی خریداری کنید؛ از شکل های دیگر اون که با عنوان «تایمر آشپزخانه» یا «زمان سنج آشپزخانه» در بازار وجود دارد استفاده کنید.
مثلا برای خرید اون در شکل های گوناگون در دیجی کالا کلیک کنید
بخش ششم – معرفی کتاب پومودورو + فایلهای PDF جدولها
این کتاب به زودی برای فروش قرار خواهد گرفت، اما قبل از آن بهتر است همین آموزشهایی که اینجا خدمت شما ارائه شده است را انجام بدهید.
فایلهای PDF انواع جدولها برای برنامهریزی و مدیریت کارها
در این قسمت تعدادی از جدولهای تنظیم شده برای انجام کارها به وسیلهی تکنیک پومودرو را میتوانید به رایگان دریافت کنید.
یک کتابچه کوچک با طراحی انواع ِ جدولهای مورد نیاز برای پومودورو برایتان آماده کردهام، برای دانلود رایگان آن، روی لینک زیر کلیک کنید:
چگونه به استفاده از این تکنیک و این جدولها عادت کنیم؟
بچهها اگر قصد دارید واقعا برنامهریزی خوب و منظمی داشته باشید و به کارهایتان برسید، باید انسجام رفتاری داشته باشید. یعنی سر و ته کارهاتون مشخص باشه. بفهیمد دقیقا قراره چه کاری انجام بدید و خودتون پایبند کنید و با تمرکز بالا انجامش بدید. حالا فیلم کوتاه توضیحات منو بشنوید تا آموزشهای تکمیلی رو هم خدمت شما معرفی کنم:
این فیلم در یوتیوب
حالا که متوجه شدید منظور من چیه، روی دکمهی زیر کلیک کنید و با چالش فردی آشنا بشید، بعد یه چالش فردی درست حسابی برای خودتون طراحی کنید تا عادتسازی اتفاق بیافته و بتونید برنامهریزی و مطالعه و انجام کارهاتون به شکل بینظیری رشد کنه:
بخش هفتم – پاسخ به سوالات شما
فیلم آموزشی که ابتدای این پست گذاشته بودم یادتون هست دیگه؟ (برای کسانی که عجله دارند یا کمحوصله هستند).
بعلاوه اون فیلم آموزشی؛ من تعدادی از سوالات دوستان عزیز که در کامنتها نوشته بودند یا سرکلاسها از من پرسیده میشود را جمعآوری کرده و اینجا به شکل مفصلی پاسخ دادهام که امیدوارم بتونه به شما هم کمک کنه.
پاسخ به سوال علیرضا
سلام سوال درباره روش اجرای پومودورو و استراحت بینش:
درباره روش پومودرو میشه یه پومودرو ۲۵ دقیقه باشه و یکی ۳۵ دقیقه؟
اگر یه فایل صوتی مثلا ۴۰ دقیقه باشه باید تا ۲۵ یا ۳۰ دقیقه رو تموم کنیم و بقیه اش رو توی دور بعد گوش کنیم؟؟؟
اگر یه کاری رو بخواهیم مثلا ۲ ساعت انجام بدیم میشه ۴ تا پومودورو رو مثلا دو تا صبح و دو تا عصر انجام بدیم؟و دیگه اینکه باید ۴ تا پومودورو را پشت سر هم تموم کنیم؟؟
مثلا ۱ پومودرو زبان، ۲ تا کتاب خواندن و یکی گوش دادن به فایل صوتی رو باید تمام کنیم تا یک دور کامل بشه؟ یعنی اگر مثلا ۲ تا پومودورو اجرا کردیم و دو تای دیگه مثلا وقت ناهار شد یا یه اتفاقی افتاد اجرا نشه، اشکالی نداره؟؟
پاسخ به این سوال – فایل صوتی:
سلام علیرضا جان ؛ ببین من چند نکته را باید صوتی بهت بگم. اما قبلش:
قانون پومودورو اینه که شما اصلا داخل پومودورو (اون ۲۵ دقیقه) بلند نشی بری سراغ کار دیگهای / وگرنه اون پومودورو میشکنه و باید از نو شروع کنی. به همین دلیل پیشنهاد میکنم لیست کارهای خودت را آماده کنی و بعد بری سراغ انجام آنها از طریق این تکنیک. فایل صوتی زیر پاسخ به سوال شماست:
پاسخ به سوال مرتضی
من به عنوان یک کارمند هم میتونم از این پومودورو استفاده کنم؟ وسط کار میان و میرن و من کارهام منسجم نیست. چطوری به اونها بگم که باید وقتی رو به من اختصاص بدن که تمرکز داشته باشم؟
واقعا این تکنیکها توی شرکتها هم قابل اجراست؟
فیلم پاسخ به این سوال:
ممنونم از سوال خوبت – این سوال رو به صورت فیلمی کوتاه ضبط کردم و با نکتههای متنوعی خدمت شما و بقیه دوستان تقدیم میکنم:
پاسخ به سوال دربارهی وقفه انداختن وسط پومودورو
آیا میتوانیم وسط کار با پومودورو استارحت کنیم؟ به تلفن کسی پاسخ بدهیم؟ سفارش پیتزا بدهیم؟ برویم چای بخوریم و برگردیم؟ این سوال بسیاری از دوستان بود که تلاش کردم در یک فیلم کوتاه به آن پاسخ بدهم و بگویم اگر چنین کاری کردید بعدش برنامه شما چطوری باید باشه؟
فیلم پاسخ به این سوال:
دوره رایگان — آموزش مدیریت زمان
آنچه اینجا مطالعه کردید، تنها یکی از تکنیکهای مدیریت زمان است. اگر علاقمند هستید که زمان خودتان را به شکلی بهتر مدیریت کنید، پیشنهاد میکنیم دورهی رایگان مدیریت زمان مرا ببینید:
سایر مطالب منتشر شده درباره پومودورو
من به مرور دربارهی تکنیک پومودورو مطالبی را منتشر خواهم کرد که آخرین نوشتههای مرتبط را اینجا مشاهده میکنید:
این پست همچنان در حال به روز رسانی است
منابع:
سایت متمم ( بزرگترین منبع آموزش های فردی و مهارتی).
ویکی پدیا – سایت فرانچسکو سیریلو – Francesco Cirillo – توئیتر فرانچسکو سیلیریو –
سلام خسته نباشید. مطالب سایت رو دوباره توی سرچ نمی تونم پیدا کنم. دسته بندی نداره. مثلا بحث مدیریت زمان را نمی تونم پیدا کنم
سلام – لینک دوره رایگان آموزش مدیریت زمان
سلام استاد روز بخیر
یه سوال اینکه در حین انجام یک پومودورو گوش دادن به اهنگ های وایت نویز ممنوعیت داره؟
البته من ذهنم به استفاده از این اهنگا عادت کرده
محمدمعین جان ممنوعیت برای همه انسان های عالم نداره – همینطوری که خودت باهاش راحتی
اما پیشنهاد من اینه که تمرکز و توجه خودت را منوط به گوش کردن موسیقی نکنی – ممکنه شما فردا روزی در تیمی بخواهی چند نفره کاری انجام بدی و بدلیل این عادت نتونی داخل تیم و هنگام کار؛ تمرکز خودت رو حفظ کنی
برخی روزها این مدلی برو جلو
و برخی روزها هم بدون اون
هر دو حالت رو میتونی تمرین کنی که خیلی وابسطه به شرایط نباشی.
درود آقای سلیمانی اگر مقدار زمان پومودورو را افزایش دهیم آیا مقدار استراحت را نیز باید افزایش دهیم ؟ و آنکه اگر کاری را زود تر از تایم پومودورو تمام کنیم میتوانیم به دیگر کار هایمان در لیست کار هایمان بپردازیم ؟
آموزش بسیار خوبی بود. ممنون از شما
آقا سجاد ممنون بابت این اطلاعات ارزشمند و رایگان
من به عنوان یک کارمند هم میتونم از این پومودورو استفاده کنم؟ وسط کار میان و میرن و من کارهام منسجم نیست. چطوری به اونها بگم که باید وقتی رو به من اختصاص بدن که تمرکز داشته باشم؟
واقعا این تکنیکها توی شرکتها هم قابل اجراست؟
مرتضی جان پاسخ سوال شما رو به صورت فیلم کوتاه پاسخ دادم و در بخش «پاسخ به سوالات» توی متن اصلی پاسخ دادم. امیدوارم ببینی و برات مفید باشه.
آموزش بسیار خوب و کاملی از تکنیک پومودورو ارائه کردید. از زحمات شما واقعا متشکرم.
سلام خسته نباشید
مثلا وقتی میخوایم درس بخونیم و نیاز به یه ساعت وقت داریم تو دو یا سه تا تایم پومودرو پشت هم بخونیم یا با فاصله و جدا از هم؟
در فیلم آوزشی کامل توضیح دادم
سلام.
تشکر می کنم از محتوای خوب سایت و آرزو موفقیت دارم برای شما.
البته اگر اشتباه نکنم شما از اعضای مجموعه ارزشمند متمم هم باشید.
سلام حسام جان. خوشحالم که برات مفید بوده عزیزم.
به زودی مجموعهی بسیار کامل آموزشی تکنیک پومودورو را خدمت علاقمندان تقدیم خواهم کرد.
راستی اگه خدا بخواد آره، منم متممیام 😉
روزتون بخیر.بسیار عالی بود.متشکرم
سلام اگر یه کاری رو داخل یه پومودورو داریم انجام میدیم اما زئدتر از ۲۵ دقیقه تموم شد چیکار کنیم؟
باید لیست کار داشته باشی و وقتی کاری زودتر تموم شد, بری سراغ کار جدید
یا انیکه اگر داری درس می خونی تا پایان پومودورو دوباره مرور کنی
به مرور اندازه و حجم زمانی کارها دستت میاد و میتونی دقیق تر برنامه ریزی کنی. فقط یادت باشه, پومودورو رو هیچ وقت نباید بشکنی
سلام سوال درباره روش اجرای پومودورو و استراحت بینش:
درباره روش پومودرو میشه یه پومودرو ۲۵ دقیقه باشه و یکی ۳۵ دقیقه؟
اگر یه فایل صوتی مثلا ۴۰ دقیقه باشه باید تا ۲۵ یا ۳۰ دقیقه رو تموم کنیم و بقیه اش رو توی دور بعد گوش کنیم؟؟؟
اگر یه کاری رو بخواهیم مثلا ۲ ساعت انجام بدیم میشه ۴ تا پومودورو رو مثلا دو تا صبح و دو تا عصر انجام بدیم؟
و دیگه اینکه باید ۴ تا پومودورو را پشت سر هم تموم کنیم؟؟
مثلا ۱ پومودرو زبان، ۲ تا کتاب خواندن و یکی گوش دادن به فایل صوتی رو باید تمام کنیم تا یک دور کامل بشه؟ یعنی اگر مثلا ۲ تا پومودورو اجرا کردیم و دو تای دیگه مثلا وقت ناهار شد یا یه اتفاقی افتاد اجرا نشه، اشکالی نداره؟؟
سلام علیرضا جان
سوال خوب تو رو بردم داخل متن و اونجا به صورت فایل صوتی پاسخ دادم بهش.
سلام من focus to do رو نصب میکنم ولی بعد از دو روز نمودار ها و چارت ها برای من قفل میشه .چکار کنم؟؟ تایم پومودرو رو هم روی ۹۰ دقیقه تنظیم کردم.
خواهش میکنم پاسخ بدید
محمد جان از برنامه دیگری استفاده کن.
Pingback: آیا تجربه مدیریت زمان با تکنیک پومودورو را دارید؟ - سجاد سلیمانی
Pingback: چالش فردی برای مطالعه کردن - راهی فوقالعاده برای ایجاد عادت مطالعه و کتاب خواندن در زندگی - سجاد سلیمانی
Pingback: یادداشت: ارزش توجه شما ثانیهای چند است؟ - سجاد سلیمانی
Pingback: نقدی بر مدیریت زمان ** مقاله: چرا مدیریت زمان زندگی ما را خراب می کند؟ - سجاد سلیمانی
Pingback: برای شروع مدیریت زمان دانستن و اجرای یک «تکنیک و قانون» کافی است - سجاد سلیمانی
Pingback: قانون و تکنیک «ساعت دیدار» برای مدیریت زمان - سجاد سلیمانی