اینجا قرار هست که هر روز یک تمرین ساده از مجموعه تکنیکهای مدیریت زمان را خدمت شما معرفی کنم. هر روز قراره با تمرینی کوچک و ساده، به سمت نظم شخصی و برنامه ریزی حرکت بکنیم.
امیدوارم با صبوری و دقت بالا همهی تکنیکها را انجام بدهید و هر روز اینجا سری بزنید و تکنیک بعدی را انجام بدهید و اگر سوالی بود بپرسید که در اولین فرصت به آنها پاسخ بدهم.

چند نکته قبل از شروع دورهی آموزشی
اهل نوشتن باشید. هر روز برای هر تمرین یادداشت برداری کنید.
سعی نکنید در یک روز چند تا فیلم را تماشا کنید. لطفا هر روز فقط و فقط یک تمرین و یک فیلم را ببینید و برای آن روز آن را تمرین کنید.
لطفا تجربههای خودتان را اینجا کامنت کنید. با این کار هم خودتان بهتر یاد میگیرید و هم دیگران از تجربههای شما استفاده خواهند کرد.
لایو ضبط شده: چرا دوره ۹۱ روزه است؟ + دلایل شروع دوره + روش انجام تکنیک ها
در این بخش یک لایو ضبط شده از اینستاگرام من را مشاهده میکنید که تلاش کردهام چارچوب فکری خودم دربارهی علت راه اندازی این دوره و اینکه چرا ۹۱ روزه است را بیان کنم. همچنین در ادامه با دو نفر از دوستان صحبت کردهام که میتوانید به حرفهای آنها و سوالات و پاسخها گوش بدهید
تمرین روز اول: پیدا کردن دزد زمان و عامل اتلاف وقت
تمرین امروز کار عملی نیست؛ قراره شما فکر کنید به اینکه بزرگترین عامل اتلاف وقت شما چیه؟ این فکر کردن و نوشتن و نکتههایی که داخل فیلم گفتم شروع بسیار خوب یک مدیریت زمان شخصی برای شماست.
تمرین روز ۲: نوشتن لیست کارها
این روش بهترین و سادهترین شکل مدیریت زمان و انجام کارهاست که واقعا هم بیشتری تاثیر را داره، به همین دلیل تاکید بسیار زیادی دارم که این تکنیک در طول ۹۱ روز آینده هر روز انجام بشه. در واقع زیر ساخت تمرینهای دیگر، اینه که لیست کارهات رو نوشته باشی، چراش را داخل فیلم گفتم.
تمرین روز ۳: کنترل و مدیریت شاه دزد زمان و عامل اصلی اتلاف وقت
امروز قرار هست عامل اصلی اتلاف وقت که در تمرین شماره یک پیداش کردیم رو کنترل کنیم. امروز این تمرین را به خوبی انجام بدهید که در آینده کلی باهاش کار داریم:
تمرین ۴: تکنیک پارکینسون – چرا کارهای ما کش میاد ولی انجام نمیشه؟
امروز دربارهی کش آمدن کارها صحبت میکنیم. دلیل اینکه چرا کارها از ساعتی به ساعت دیگه ؛ از روزی به روزی دیگر کش میاد ولی انجام نمیشود. امروز قرار است نسبت به آن هشیار شویم و آنها را ثبت کنیم. روزهای آینده دربارهی کنترل آن صحبت خواهیم کرد.
تمرین شماره ۵: یک گام عملی به سوی کنترل تکنیک پارکینسون در زندگی بردار
فیلم دیروز (شماره ۴) درباره ی تکنیک پارکینسون بود و کش اومدن کارها و قرار بود لیستی از کارهایی که همیشه عقب می اندازی بنویسی, امروز قراره یکی از اون کارها را انتخاب کنی و براش کاری انجام بدهی. چطوری؟ فیلم رو ببین..
تمرین شماره ۶ – کنترل اینترنت و موبایل و شبکههای اجتماعی
این تمرین همراه درد و آن و خونریزی هست. ببخشید که این تمرین رو دادم ولی چارهای نیست، باید بریم سمتش
تمرین شماره ۷ : چطوری لحظه حال رو کش بدیم و شادی بیشتری داشته باشیم و سرعت زمان رو کم کنیم؟
مدیریت زمان یعنی تلاش برای استفاده بهتر از فرصت زندگی.
به نظر شما چرا حجم خاطرات دوران کودکی زیاده اما به مرور از اونها کم میشه؟ چرا شدت و اوج لذتهای دوران کودکی – نوجوانی و ابتدای جوانی بالاست اما به مرور کمتر و کمتر میشه و ما مثل قبل لذت نمیبریم وشاد نمیشیم؟
تکنیکی برای مدیریت زمان یک کار یا برنامهریزی برای انجام یک سلسله از کارها نیست. درواقع یک منش یک شیوهی فکر کردن و رفتار هست که باعث میشه کیفیت کل زندگی شما افزایش پیدا کنه. قصه اینه که تعداد تجربههای آدمها در سنین پایین در واحدهای زمانی خیلی زیاده. مثلا یه کودک ساعتی ۲ بار واقعا تعجب میکنه از چیزی که می بینه و یاد میگیره.
تمرین شماره ۸ : این سوال قدرتمند را وسط کارها از خودت برس
امروز میخواهم یک سوال قدرتمند به شما یاد بدهم که همیشه از خودتان بپرسید. سوالی که بتونه زندگی و کار شما رو با یک ناظر بیرونی (خودتون) رو به رو کنه که مجبور باشی به خودت جواب بدی و از خودت گزارش بگیری.
تمرین شماره ۹: مدیریت زمان مخصوص خودت را داشته باش
اینجا شما تمرین شماره ۹ از ۹۱ را مشاهده میکنید. اینجا درباره این صحبت میکنم که چرا هرکسی باید روش انحصاری و خاص خودش رو داشته باشه و قرار نیست همه مدیریت زمانشون مثل هم باشه. به همین دلیل دعوتتون کردم به فکر کردن دربارهی کشف راه حل مخصوص خودتون برای مدیریت زمان.
لیست ۹۱ تکنیک مدیریت زمان
در اینجا میتوانید مابقی تمرینها و تکنیکها را مشاهده کنید. روی لینک مدنظر کلیک کنید تا بتوانید محتوا و فیلم داخل آن را تماشا کنید.
پیشنهاد جدی من این است که هر روز فقط و فقط یکی از این تمرینها و تکنیکها را مشاهده کنید و انجام دهید. در عجله کردن برای دیدن آنها، طمع نکنید که هیچ سودی برای شما ندارد.
- فیلم شماره یک از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – شناخت دزد زمان و عوامل اتلاف وقت
- فیلم شماره ۲ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – نوشتن لیست کارها
- فیلم شماره ۳ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – کنترل دزد زمان و عوامل اتلاف وقت
- فیلم شماره ۴ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – پارکینسون و کش آمدن کارها
- فیلم شماره ۵ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – تکنیک پارکینسون و جلوگیری از عقب افتادن کارها
- فیلم شماره ۶ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – کنترل موبایل، اینترنت و شبکههای اجتماعی
- فیلم شماره ۷ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – چطوری از زندگی بیشتر لذت ببریم؟ ثبت تجربه های جدید
- فیلم شماره ۸ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – پرسیدن سوال قدرتمند از خودت
- فیلم شماره ۹ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – روش خاص خودت را پیدا کن
سلام خسته نباشید من سال کنکوری هستم طبق این تمرین هاپیش برم موفق میشم؟
سلام – میتونه کمکت کنه
اما پیشنهاد من اینه که از کلاس مدیریت زمان خصوصی و آموزش های اختصاصی استفاده کنی.
دوره هایی تخصصی برای این موضوع طراحی کردم که میتونی ازش استفاده کنی
سلام. من یه مشکلی که با نوشتن لیست کارها دارم اینه که استرس میده بهم یعنی مدام ذهنم مشغلوله کارهای بعدی میره که باید انجام بدم و انگار تمرکزم رو ازم میگیره. باید چیکار کرد؟
و یه مسئله دیگه من اینه که یهو با یه دست میخوام ۱۰۰تا هندونه بلند کنم و اینطور بگم همیشه یه جوری برنامه ریزی میکنم که خیلی سنگینه یعنی کار های زیادی رو برای خودم در نظر میگیرم. لطفا راهنمایی کنید
سلام فاطمه خانم
چیزی که من برداشت میکنم اینه که روشها و اصول نوشتن کارها و انجام اونها رو باید تمرین کنی.
هر تمرین و هر تکنیکی، قواعد خاص خودش رو داره که تنها و تنها با تکرار کردن زیاد باعث میشه بر اونها مسلط بشیم.
به صورت شخصی، پاسخ هر کسی به مسئلهای که مطرح کردی متفاوت هست، اما شکل کلی راهکاری که به ذهنم میرسه تکرار و تکرار کردن نوشتن لیست کارهای روزانه است. من در این دوره تلاش میکنم هر چند وقت یکبار اصولی را آموزش بدهم تا این روش برای شما آسانتر بشه.
ضمنا به زودی در فروشگاه محصولات سایت یک دفترچهی تمرین (لیست روزانه و جدول انجام کارها) را برای فروش میگذارم که میتوانی تهیه کنی و بر این اساس پیشروی کنی.
تا اون روز به معجزهی تمرین و تکرار پایبند باش و اجرا کن.
سلام
آقای سلیمانی
شاهدزد زمان من نداشتن عاملیت هست. یعنی از ابتدای کودکی بهم اجازه داده نشده که کاری کنم. همیشه و هرلحطه کسی بوده که من بهش تکیه داشته باشم …حتی سر راه زندگیم دوستانم هم اینگونه بودند و انگار به نوعی پناهم.
من واقعا نمیدونم چجوری باید به قول شما یه قطب نما داشته باشم. اصلا حس عامل بودن ندارم. ایده و آرزو دارم ولی اینکه بگم بتونم عامل اونها باشم در من تقریبا صفره….
البته میدونم این به مراجعه روانشناس احتیاج داره ولی اگر از شما راه حل بخوام چیکار واقعا باید کرد؟
فاطمه خانم، هر مشکلی و هر مسئلهای راهحلهای خودش رو داره.
من خیلی با این شیوهی فکر کردن که از کودکی بهم اجازه ندادن و کسی نبود تکیه کنم موافق نیستم چون خودمم چنین شرایطی داشتم.
ببین ما در بحث زمان و مدیریت زمان یک مفهوم بینظیر داریم به نام ِ اکنون یا همان لحظهی حال.
بحثی که بخش مهمی از آموزشهای من را شامل میشود حضور دائمی در لحظه حال هست. وقتی کسی بتونه در اکنون ِ خودش باشه دارای اراده آزاد میشه برای انتخاب کردن هر سناریو و هر شیوهای از زندگی برای آیندهی خودش.
شاید بتونم در کلاسهای خصوصی و مشاورهای خودم بیشتر در اینباره باهات صحبت کنم. اگر علاقمند بودی، خبرم کن.