در این بخش شما بیننده قسمت دوم از مجموعه سیزده قسمتی «مستند زمان» هستید. این قسمت از مستند هم سوالاتی مهم و جالب پیرامون زمان دارد:
- آیا میتوانیم زمان را متوقف کنیم؟
- آیا زمان نقطهی آغاز مشخصی دارد؟
- آیا گذر زمان در تمامی کائنات یکسان است؟
- آیا زمان تنها یک واحدِ مصاحبه است؟
- آیا ما میتوانیم بر زمان مسلّط شویم؟
این پرسشهای مهم پیرامون زمان در آغاز مستند، حسابی جلب توجه کرده و بیننده را تشویق به دیدن این مستند میکند. من در سایت خودم و در بخش تلوزیون زمان که آرشیو فیلمها، ویدیوها و کلیپهای گوناگون از مفهوم زمان و مدیریت زمان است، تلاش کردهام علاوه بر ارائهی آموزشهای مستقیم مدیریت زمان، مفهوم زمان را از سایر ابعاد هم بررسی و معرفی کنم. مستند زمان یکی از این برنامههای جالب و خوب است. با هم کمی از محتوای این مستند را مرور کنیم:.
.
بخش اول مستند
در بخش اول مستند دربارهی اندازهگیری زمان صحبتهایی میشود و اینکه آدمی در دوران گذشته زمان را در اندازهی بزرگ میسنجید و این سالها با توجه به پیشرفت تکنولوژی توانسته است در ریزترین ابعاد زمان را اندازهگیری کند.
دکتر آرش رام دربارهی چند مفهوم دربارهی زمان صحبت میکند: حافظه / قدرت پیشبینی/ انتظار / توانایی سخن گفتن دربارهی زمان. او اینها را تعیین کننده نوعِ برخوردِ انسان با زمان میداند و سپس سوالاتی عامیانه که در میان مردم دربارهی زمان مطرح است را بیان میکند و سپس به دیدگاه فلسفی جدید که استفاده از زبان برای درکِ مفهوم زمان سخن میگوید.
در ادامه به برداشتهای فلسفی گذشتگان (یونانیان و مصریان و برخی از اقوام دیگر) دربارهی زمان پرداخته میشود. همانند دیدگاه ارسطو دربارهی زمان که آن را در حرکت اشیا میدانست (این دیدگاه با دیدگاه آگوستین مقایسه میشود)
یک نکته مهم: از نواقص تحقیقاتی این مستند این است که به اسطوره و خدای زمان ایرانیان باستان به نام زُروان اشاره نمیکند. این الههی ایرانیان باستان، جزو اولین برداشتهای انسانی از زمان بوده است. الههی زمان (زروان) پدید آورندهی اهورا و اهریمن (خدای نیکیها و بدیها) در اندیشههای زرتشتیان است. در کتابخانهی زمان کتابهای تحقیقاتی جالبی در اینباره را معرفی خواهم کرد.
سپس اشارههایی به توانایی ذهن انسان در خلق زمان پرداخته میشود. در ادامه دیدگاه متفکران متاخر همانند کانت بررسی میگردد (دیدگاهی که زمان را کاشته شده در ذهن انسان میدانست و تجربه را دلیل ظهور آن بیان میکرد) سپس به بررسی کوتاه دیدگاه کانت دربارهی زمان و مکان پرداخته میشود. دیدگاهها و نظریات کانت، مقدمهی کار انیشتین و کارهای ریاضی میشود.
.
بخش دوم مستند
بخش دوم مستند با رویکرد مدیریت زمان و صحبتهای دکتر میرعلی سید نقوی از دانشگاه علامه و همچنین پروفسور محمود ساعتچی (+ و +) پیش میرود. آقای ساعتچی برنامهریزی را امری مهم در مدیریت زمان معرفی کرده و چند مثال ساده از زندگی روزمره و همچنین دانشجویی را بیان میکند.
آقای نقوی زمان را امری بسیار مهم در فرهنگ برخی از کشورها معرفی میکند که عامل دقت و تنظیمکننده بوده است. او دربارهی داشتن چشمانداز و رسالت در زندگی آینده (۱۰ – ۲۰ – ۳۰ ساله) صحبت میکند. سپس به بحث هدفگذاری (کوتاه مدت-میان مدت-بلندمدت) میپردازد.
.
دانلود مستند زمان – قسمت دوم
روی هر یک از لینکهای زیر کلیک کنید، با توجه به کیفیت معرفی شده میتوانید به صورت مستقیم قسمت دوم مستند زمان را از سرور آپارات دانلود کنید:
.
همهی قسمتهای مستند زمان:
برای مشاهدهی همهی ۱۳ قسمت این مستند میتوانید به این آدرس مراجعه کنید.
همچنین اگر به فیلمهای مستند علاقمند هستید، پیشنهاد میکنم بخش ویژه مستندها را مشاهده کنید..
.
مشاهده این ویدیو در یوتیوب
در جهت افزایش امنیت حفظ اطلاعات، این ویدیو در سایت یوتیوب در این آدرس منتشر شده است که البته شما میتوانید همینجا آن را به صورت مستقیم مشاهده کنید:
آدرس کوتاه و ویژه این نوشته برای آدرسدهی در وبلاگها و شبکههای اجتماعی
.