در این بخش از رادیو مدیریت زمان شما میتوانید چهار فایل صوتی رایگان از دکتر فرهنگ هلاکویی را با عنوان «اگر جوان بودم» را بشنوید و یا دانلود کنید. برای هر فایل صوتی هم عنوانهای بیان شده در هر فایل صوتی را مینویسم تا نیمنگاهی به آن بیاندازید.
فقط یک نکته را مدنظرتان داشته باشید: ما قرار نیست با این حجم اطلاعاتی که دریافت میکنیم به یکباره متحول شویم و از یک نقطه و جایگاه جدید زندگیمان را آغاز کنیم. دکتر هلاکویی اطلاعات بسیار زیادی را دربارهی جوانی کردن، زندگی خوب برای جوانان، پاسخ به بسیاری از سوالات دوره جوانی و… را مطرح کردهاند و سرنخهای زیادی هم دادهاند.
.
حجم اطلاعات ارائه شده و تیتر موضوعات بسیار زیاد است، اما یادمان باشد ما نمیتوانیم به یکباره همه اینها را اجرا کنیم. یک فضای کلی و چشمانداز دریافت میکنیم و با مدل ذهنی یک روانشناس باسواد و باتجربه آشنا میشویم که حتی ممکن است با برخی از بخشهای این چهارساعت سخنرانی همدل و همراه نباشیم.
شنیدن این نوع سخنرانیها میتواند یک جهتدهی برای منِ جوان ایجاد کند و از بسیاری از گرفتاریها پیشگیری کنم، اگر قرار است تجربه کنم و یادبگیرم، تجربههایم را هدایت کنم و عمر گرانقیمت خودم را پای هر سیستمِ نظری و تجربهای خرج نکنم.
تلاش میکنم در رادیو مدیریت زمان علاوه بر فایلهای آموزشی مدیریت زمان و تکنیکهای مدیریت زمان و اصول روانشناسی آنها، بخشهای ویژهای را هم به افراد صاحب فکر اختصاص بدهم. امیدوارم برای شما هم این نکتهها مفید و کاربردی باشد.
فایل صوتی اول
دکتر هلاکویی این فایل را خیلی خوب و متواضعانه شروع میکنه، خندان، شوخ طبع و با بازکردن نگاه و آمادهکردن ذهن مخاطب برای شنیدن. تاکید ویژه هم دارند که قرار نیست مثل دوران قدیم هرکسی هر حرفی که زد را خودش حتما اجرا کند که برای ما هم جذاب و جالب باشد.
سپس با یک روش ویژهای که دارند، سن و سال آدمی را تقسیمبندی کرده و برای هر سن و سالی پیشنهاداتی ارائه میکنند و به تفاوت ماهیتی دخترها و پسرها (مرد و زن – مذکر و مونث) پرداخته و ویژگیهای مختلف آنها را بیان میکنند. (من هم فکر میکنم همهی ما برای داشتن یک زندگی بهتر، به این شکل از دستهبندیها و شناخت تفاوتها و شباهتها نیازمندیم).
در ادامه تاکید دارند که «هرجوری هستی، جغرافیا و محل زندگی خودت را هم انتخاب کن». در این فایل صوتی در ادامه با تاکید ویژهای روی موضوع اعتماد به نفس صحبت میکنند و فرق خوشخیالی و مثبتنگری را هم میگویند.
آیا توانستن خواستن است؟ چگونه بخواهیم و خواستههای خود را دنبال کنیم؟ بعد هم به موضوعاتی مثل فیلم راز و ارسال پیام به کهکشانها و.. صحبت میکنند. اصرار میکنند که قوانین طبیعت را بشناسیم و جدی بگیریم.
در ادامه دربارهی حرمت نفس و عزت نفس صحبت میکنند و دستاوردهای آن را میگویند. اگر عزت نفس نداشته باشیم چه میشود؟ توضیح میدهند که ناراحتی چگونه ادامه مییابد؟ آیا ما باید همواره همدردی کنیم؟ یک انسان جوان کجا باید با خوانده خود همدردی کند؟ ما چقدر و به چه اندازه میتوانیم برای دیگران ناراحت باشیم؟
ما انسانها با هم برابر و یکسان هستیم یا متفاوت و متمایز؟ استثنا چطور؟ چه کسی بر چه کسی برتر است؟ ملاک ما برای سازگاری، ارزشهای انسانی است. چرا باید خودمان را دوست داشته باشیم؟ عواقب دوست نداشته خودمان چیست؟ آدم خوددوست، خودپسند و خودناپسند و آدم خودخواه چه کسی است؟
فایل صوتی دوم
شاید دوست داشته باشید خلاصه این فایل صوتی را خدمت شما معرفی کنم و پس از آن پای این فایل شنیداری نشسته و از آن بیاموزید.
در ادامه فایل صوتی اول، این بخش از عواقب نداشتن عزت نفس صحبت میکند احساس گناه و احساس تقصیر را معرفی کرده و دکتر هلاکویی در ادامه میگوید که اگر عزت نفس نداشته باشیم ممکن است عشرت طلب و خوشگذران شویم و پول و ثروت، هدف زندگی ما بشود.
قدرتطلبی، شهرتطلبی و مهرطلبی و جذب ایدئولوژیهای افراططلبی شدن و یا خل و مشنگ شدن را هم از عواقت نداشتن عزت نفس میدانند.
دکتر هلاکویی تاثیر اولین قدمها و شروعها را روی خوشبختی و بدبخت شدن آدمها بسیار مهم ارزیابی میکنند و سپس آن را به بحث مهم عادت خوب و عادت غلط ربط میدهند و سپس دو نوع اعتیاد را معرفی میکنند: اعتیاد مثبت و اعتیاد منفی.
پیشنهاد میکنم اگر تصمیم دارید یک عادت خوب در زندگی خود ایجاد کرده یا عادتهای بد و غلط زندگی خود را ترک کنید، از روشی بسیار ساده و کاربردی که من در کلاسها و دورههای آموزشی خودم معرفی میکنم استفاده کنید. نام این روش را چالش فردی یا چالش شخصی گذاشتهام. برای آشنایی بیشتر و شنیدن فایلهای صوتی رایگان آموزش آن و نمونههای اجرا شده اینجا را کلیک کنید.
دکتر هلاکویی در ادامه به این مسئله میپردازند که مد خوب است یا نه؟ آیا دنبال مدپرستی برویم یا خیر؟ سپس به بحث فلسلفه اگزیستانسیالیسم پرداخته و دربارهی اختیار انسان پس از تولد اشاره میکند و یک جمله خوب دارد: انسان مخلوق خداست اما خالق خودش است. و جملهی دیگری که فوقالعاده است: «سرنوشت» را باید از «سر» نوشت و در «سر» نوشت.
سپس به این نکته اشاره میکند که ما مشغولیم یا مسئول؟ این دو چه فرقی با هم دارند؟ تفاوت هدف و آرزو در چیست؟ ما به کدام یک میرسیم؟ آیا پول میتواند هدف باشد؟ و یک جملهی بسیار خوب دیگر: عدهای خواب را میفروشند تا اتاق خواب بخرند! و میگویند که ما به جای بودن و شدن تبدیل شدهایم به انسانهایی برای داشتن.
روشی هم برای تقویت تخیل معرفی کرده که برای رسیدن به سه هدف مهم زندگی: –شغل –تحصیلات –همسر. بعد از ما انسانها به عنوان ضعیفترین موجودات در نسل پستانداران معرفی میکند و اینکه بعلاوه چه آسیبهای روانی هم، همهی ما با خود داریم.
بعد به زندانهای زندگی اشاره میکند که باید از آنها رها شویم. سپس پیشنهاد میکند تستهای روانشناسی را جدی بگیرید و برای شناخت خودتان، خود را استعدادیابی کرده و IQ و تواناییهای خودتان را درست و شفاف بشناسید.
در ادامه دربارهی ایدهآلگرایی چیست صحبت کرده و گفتهاند که چرا ما باید به جای ایدهآلگرایی، آرمانخواه باشیم. و اینکه چرا در ایدئولوژیها، نباید دنبال کمالگرایی باشیم و بجای آن واقعگرایی بودن بهتر است.
و در نهایت این فایل صوتی با پرداختن به مسئله اخلاق و پنج بایدی که ارکان زندگی ما میشوند دکتر هلاکویی صحبتهای خود را به پایان میبرند.
فایل صوتی سوم
دکتر فرهنگ هلاکوی در بخش سوم این فایل صوتی به این موارد میپردازند: ما کالا نیستیم، انسان هستیم و انسان بودن آدابی دارد. ما هدف هستیم نه وسیله. در زندگی نه طلبکار باشید نه بدهکار. زندگی هدفمند، جهتدار است و در نتیجه مقصود و معنا پیدا میکنید.
سه مورد خوب که در جوانی باید مراقب آنها باشید: مذهب (اما از بقیه پیروان ادیان خبردار باشید)، سیاست، فسلفه. اینها برای دوران جوانی نیستند. دنبال دو مورد دیگر حتما باشید: علم، هنر. (موسیقی، کاردستی، ورزش و رقص).
حرفهای جالب دکتر هم دربارهی عمل دماغ، بوی بد دهان و بوی بد بدن و خوردن سیر و پیاز و… هم قابل شنیدنه. یادگرفتن آشپزی مخصوصا برای مردها، و خواب خوب و تغذیه درست. مراجعه به دکتر و دندانپزشک. دربارهی دوست خوب و سرمایهگذاری روی آنها.
درد و رنج زندگی را پذیرا باشید و منتظر روزهای خوب و خوش آینده نباشید. اختلاف با دیگران بپذیرید. دنیا، دنیای تفاوتهاست. در لحظه اکنون زندگی کنید و روشهای آن را هم از نگاه خودش گفتهاند.
پیشنهاد میکنم فایل صوتی (پادکست) مرا با عنوان: جغرافیای زمان توکجاست؟ در گذشته، آینده یا لحظه حال زندگی میکنی؟ یک نمودار و تمرین عملی هم خدمت شما ارائه شده است.
درک زمان و مکان و هشیارشدن به آن. در زندگی اهل اشتباه و خطر و ریسکدار زندگی کنید. حرف مردم نباید شیوهی زندگی شما باشد. زندگی ما برای شادی، شور و هیجان است نه غمگین بودن. اعتدال و میانهروی در زندگی لازم است. از مقایسه و مسابقه با دیگران پرهیز کنید. ببالید ننالید و خشمگین و حسود نباشید.
اهل مطالعه و کتاب خواندن باشید توصیه دیگر دکتر هلاکویی در این فایل است و تجربهی زندگی شخصی خودشان را هم میگویند و اینکه چرا یادداشتبرداری میکنند و همچنین کتابهای صوتی و فایلهای صوتی را در ماشین گوش میدهند.
فایل صوتی چهارم
در بخش نهایی دکتر هلاکویی سخنرانی خودشان را با توصیه به فیلم دیدن و آنهم فیلمهایی که بر اساس کتابهای شاهکار دنیا ساخته شده است، شروع میکند. علاوه بر فیلمهای سینمایی به طور ویژه تماشای مستند را هم توصیه میکنند. مطالعه تاریخ هم از دیگر بخشهای سخنرانی است.
بزرگترین دارایی ما زمان است دکتر هلاکویی با تاکید بسیار زیادی روی این موضوع صحبت میکنند و ارزش وقت و زمان را همهچیز میدانند. از طرفی دکتر هلاکویی تعریفی هم از ساعت درونی انسانها ارائه میکنند و مشکلی که ما انسانها با آن داریم.
برای شنیدن فایل شنیداری دیگری از دکتر هلاکویی دربارهی مدیریت زمان که بخش رادیو منتشر شده است مراجعه کنید. این مطلب با عنوان اهمیت نظم در زندگی و مدیریت زمان برای درسخواندن – مشاوره دکتر هلاکویی منتشر شده است.
آیا برای ما امروز مساوی فردا است؟ اگر اینگونه است، چه دستاوردی از آن داریم؟ کار مهم و فوری چیست؟ (دکتر دربارهی جدول و تکنیک آیزنهاور صحبت میکند) و میگوید انسان سالم وقت خودش را روی این چنین کارهایی صرف میکند.
دانستن و آگاهی ما صرف چیست؟ چه هدفی از آن داریم؟ چگونه میتوانیم از دانستن به موفقیت برسیم؟ دکتر هلاکویی یک فرمول بینظیر و فوقالعاده اما ساده را برای موفقیت جهانی به ما توصیه میکنند: استمرار و داشتن پشتکار در یک بازهی زمان طولانی مدت. (مثلا ۴ ساعت مطالعه در روز طی ۲۵ سال– به نظر شما این کار منطقی و شدنی است؟).
این پیشنهاد دکتر هلاکویی به صورت بسیار ساده و خلاصه در کتاب اثر مرکب نوشته آقای دارن هاردی آمده است. من به عنوان مربی و مدرس مدیریت زمان مطالعهی این کتاب را به همهی زمانجویان عزیز پیشنهاد میکنم. برای دیدن این کتاب و آشنا شدن با آن کلیک کنید. مطالعهی این کتاب را در اولویت خود قرار بدهید.
.
در زندگی کاری که آغاز میکنید را پایان بدهید (کمی هم از زندگی شخصی خودشان میگویند.) مراقب انتخابهای خودتان باشید، شما به دنیا آمدهاید که انتخابهای خودتان را دنبال کنید. توضیحاتی هم دربارهی انتخاب مناسب با شخصیت توضیح دادهاند.
صحبتهای جالبی هم دربارهی انتخاب رشته و انتخاب کار داشتهاند که واقعا برای دورهی جوانی فوقالعاده مفید است. کافیست آن را به دقت گوش بدهیم.
سخنرانی دکتر هلاکویی در ادامه دربارهی ازدواج است که صحبتهای جالب و مهمی داشتهاند. نمیخواهم ازدواج کنم و نمیخواهم فرزندآوری داشته باشم باید بروید دنبالش و چراییاش را پیدا کنید. سن ازدواج چند است؟ تعداد بچهها؟ فاصله سنی؟ چه کسی باید بچه را بزرگ کند و چندماه اول؟ چرا بزرگ کردن بچهها انقدر مفید و آموزنده است؟
تمایل فیزیکی در ازدواج؟ هرگز بدون عشق ازدواج نکنید! زشتی عادی میشود؟ آدم متناسب ما کیست؟ اختلاف زناشویی را چه کنیم، ببریم یا ببازیم؟
چند توصیه کلی هم داشتند که اینجا تیتروار میآورم:
تفاوت بین عدالت و خشم را بدانید و مراقب تفاوت آن باشیم، مراقب عدل و مجازات باشید، نظم را با زور اشتباه نگیرید، آرامش را با تنبلی اشتباه نگیرید، استقلال را با جدایی اشتباه نگیرید، تفاوت شکاکی و حقیقت، تفاوت آزادی و ولنگاری، تفاوت زیبایی با مد، تفاوت خودکفایی با بینیازی چیست؟، آدم سالم نیاز دارد و نیازی هم برآورده میکند، اهل کوشش هستید یا کشمکش، تفاوت تنبیه و تربیت چیست؟
تفاوت تنوع و تکامل در زندگی چیست؟ چه زمانی رشد میکنیم؟؛ شجاعت یا حماقت چیست؟، رک بودن یا پررو بودن تفاوتی دارد؟ (تفاوت جسارت و گستاخی چیست؟)، مرز سادگی و حماقت؟، شغل و حمالی فرقی دارند؟ دقت یا وسواس؟ احتیاط یا ترس؟ ایمان یا نادانی؟ اعتقاد و تعصب چه فرقی دارند؟ بین خوشحالی و بیخیالی چه تفاوتی وجود دارد؟ موفقیت یا برنده؟ مسئول یا کنترلگر؟ حرمت یا احترام؟ همکاری و فرمانبرداری؟ مهربان یا مهرطلب؟ خوددوستی یا خودخواهی؟.
دانلود PDF خلاصه سخنرانی
برای دانلود رایگان خلاصه و چکیده سخنرانی ۴ ساعته دکتر فرهنگ هلاکویی با عنوان اگر جوان بودم روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
برای دانلود رایگان این فایل PDF کلیک کنید
برای دانلود رایگان فایل های PDF بیشتر می توانید به این آدرس مراجعه کنید که شامل خلاصه کتابها و مقالههای مفید است.
دوره رایگان 91 تمرین مدیریت زمان
91 فیلم آموزشی رایگان با عنوان تکنیکهای مدیریت زمان و برنامه ریزی — برای دیدن این فیلمهای آموزشی رایگان و تمرین خودسازی، روی دکمه زیر کلیک کنید و فیلمها را دریافت کنید:
اینجا چند تکنیک اولیه را می گذارم. هر کدوم رو دوست داشتید روش کلیک کنید و ببینید:
- دوره ۹۱ روزه مدیریت زمان و برنامه ریزی را چطوری شروع کنم؟ از کجا؟
- فیلم شماره یک از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – شناخت دزد زمان و عوامل اتلاف وقت
- فیلم شماره ۲ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – نوشتن لیست کارها
- فیلم شماره ۳ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – کنترل دزد زمان و عوامل اتلاف وقت
- فیلم شماره ۴ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – تکنیک پارکینسون و کش آمدن کارها
- فیلم شماره ۵ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – کنترل قانون پارکینسون و جلوگیری از عقب افتادن کارها
- فیلم شماره ۶ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – کنترل موبایل، اینترنت و شبکههای اجتماعی
- فیلم شماره ۷ از ۹۱ تکنیک مدیریت زمان و برنامه ریزی – چطوری از زندگی بیشتر لذت ببریم؟ ثبت تجربه های جدید
مشاوره دکتر هلاکویی – نیلوفر مرداب (زندگینامه تلخ اما موفق یک زن ایرانی)
در لینک زیر میتوانید یکی از مشاورههای دکتر هلاکویی به یک زن ایرانی را که زندگی بسیار بسیار تلخ (فقر – تجاوز – نبودن محبت خانواده – تنهایی و…) داشته با بشنوید:
این نوشته همراه تحلیلها و چیزهایی که میشه از زندگینامه ایشان یاد گرفت وجود داره به همراه فیلمهای سینمایی مرتبط و کتاب که به رنجهای ما معنا بده. امیدوارم ازش لذت ببرید
مطالب تکمیلی
برای دیدن همهی مطالب دکتر هلاکویی میتوانید از آدرس زیر استفاده کنید:
برای شنیدن فایلهای صوتی رایگان بیشتر میتوانید به رادیو مدیریت زمان مراجعه کنید:
برای دیدن فیلمهای آموزشی بیشتر به روی دکمهی زیر کلیک کنید:
مطالب ایشون منطقی هست. ممنون که گذاشتین
تشکر
چرا فایل یک کامل نبود ؟ اخرش جایی قطع شد که ادامه اش داخل هیچ کدوم از سه فایل دیگه نبود
به نظر میرسه ادیت خودشون بوده. مابقی رو حذف کردند.
معنای واقعی کلمه عالی بود
آقای هلاکویی بسیار عالی صحبت کردند ولی برای فهمیدنش باید این مطلب را بنویسیم وگرنه خیلی زود فراموش میکنیم. من خودم یادداشت برداری کردم (جدای فایل PDF شما که زحمت کشیدید و آماده کردید) فکر میکنم هرکسی باید یادداشت مخصوص خودش رو داشته باشه
آقای سجاد سلیمانی مربی و کوچ عزیز، خیلی خیلی ممنونم که این محتواهای خوب را برای ما فراهم کردید
باعرض سلام ادب احترام خدمت استاد عزیز و محترمم…
خیلی خوب بود… خیلی خوب….
مثل همیشه دنیایی هم آموزنده و هم بی نظیر قادر به تفهیم مطالب روانشناسی و زندگی بصورت فشرده میباشن…
واقعا بی نظیر بود…
سپاسگذارم…
باسلام وخسته نباشیدواقعاعالی بوددددد
سلام مثل اینکه لینک دانلود نذاشتین
اما من به روش خودم دانلودش کردم
به هر حال مرسی
واقعا عالی و بسیاااار آموزنده و تاثیر گذار …👏👏👏💙💙💙🙏🙏
سلام چجوری دان کردین!!؟
سلام وقت بخیر/ممنون از گردآوری و زحمات شما
آیا امکان دانلود فایل ها هست؟؟ چطوری میشه اینها رو داشت
ممنون از شما
با سلام. فعلا نه
بی نظیره
من خیلی د ست دارم دکتر هلاکویی رو از نزدیک ببینم
ساکن آمریکا هستند و کنفرانس برگزار می کنند. اگر شرایطش را دارید می توانید به یکی از این همایش ها و کنفرانس های ایشون بروید
سلام.باتشکراز شماوسایت خوبتون
لطفا اگر فیلم یا مطلب انگیزشی خوب وواقعگرا برای کسانی که در تکاپوی کنکور هستند جهت ایجاد انگیزه ونگاه به آینده تحصیلی وانتخاب رشته مناسب دارید معرفی کنید
با تشکر ازشما استاد گرامی
با سلام
تکنیک پومودورو Pomodoro برای مدیریت زمان عالی. روی لینک زیر کلیک کنید:
https://sajadsoleimani.com/pomodoro/
.
منخیلی دنبال میکنم مطالب بسیار عالی وتاثیر پدیر می باشد سپاس
ممنونم از توجهت و خوشحالم که برات مفید بوده.
آفرین به آقا سجاد
سلام.خیلی نکات خوبی گفتند.آقای دکترواقعاباسوادهستند.
ولی یه جاهایی که به دین ومذهب وآموزه های اسلام تیکه میندازن خیلی برام جالبه…مثلا اونجایی که شهادت رو مسخره میکنه…یا پیامبرها رو….کلاخیلی ازقسمت ها دین رو مسخره میکنه و مخالف علم و روانشناسی میدونه…
این نشون میده دکترهلاکویی هییییچ شناختی ازدین اسلام ندارن وچون تو آمریکا بزرگ شدن انگار این موضوع بی تاثیر نبوده روی نگاهشون به دین اسلام…
درحالیکه اگر برن مطالعه کنن میبینند که دین ما تمام این مطالبی که آقای دکترمیگن رو صدهاسال پیش گفته….(اگرکه اشتباه برداشت کردم و اشتباه قضاوت کردم امیدوارم حلال کنند آقای دکتر)
امیرجان فکر می کنم یکمی تند قضاوت و برداشت کردی. بحث, بحث ِ مسخره کردن و مسخره دانستن نیست.
نقد، امر بسیار ارزشمند و مهمی است.
من فکر میکنم دکتر نقد بسیار جدی به یکسری از برداشتها و تصورات دارند.
میشه این نقدها را دستهبندی کرد و به اونها به عنوان سوالاتی جدید در قرن جدید، پاسخ داد. در هر صورت، بحث مسخرهکردن را من برداشت نکردم.
یک نکتهی دیگر اینکه؛ عموما این حرف آدمهای بیسواد هست که فکر میکنند ما همهچیز را میدانستیم یا قبلا بلد بودیم یا جد در جد در جد من یهچیزهایی از اینها میدانست! آدمی که اهل مطالعه کردن و کشف موارد جدید باشد، متوجه میشود که این «شباهت داشتن یهچیزهایی از امروز به مسائل دیروز»
به معنای این نیست که ما «همهچیزها» را میدانستیم. رویکرد جدید علمی، سوالات ِ خاصی میپرسد یا مسائل جدیدی را میبیند و برای آنها پاسخهایی را پیدا میکند. این شیوه، میتواند خیلی از باورهای اصلی و قبلی ما را هم زیر سوال ببرد.
سلام بی نهایت از آقای دکتر هلاکویی بابت نکات آموزندهای که بدون هیچ منتی در اختیار همگان قرار میدن سپاسگزارم آقای دکتر پایدار و برقرار
تندرست و سلامت باشید
خیلی خوب بود. دمت گرم خیلی خوب تونست یک دنیا آموزش و مطلب روانشناسی و زندگی رو خیلی فشرده بهمون یاد بده. واقعا خوشم اومد. ممنونم
چرا نمیشود فایل ها رو دانلود کرد؟؟؟؟
دوس نداشتم
کاش میگفتی از کدوم بخش حرفهاش و چرا؟
این بحث کردن در موردش میتونه به بقیه هم کمک کنه تا بهتر فکر کنند و به موضوع و محتوای صحبتها توجه بیشتری داشته باشند.
از مطالب مفید و ارزنده تان و بخصوص فایل های دکتر هلاکویی مستفیذ شدم از شما بسیار متشکرم
مستفیض
واقعا عالی بود دستتون درد نکنه
ممنون از شما که وقت ارزشمندت رو اینجا صرف کردی؛ آنهم برای یاد گرفتن.
امیدوارم نگاهی به سایر فایل های صوتی که در بخش رادیو مدیریت زمان منتشر میشه ؛ بیاندازی
.