چالش نوشتن لیست کارها کوچک

آموزش نوشتن چک لیست کارهای روزانه -چالش فردی عالی برای مدیریت زمان و انجام کارها –

با چالش فردی آشنا هستید؟ من به عنوان مربی و مدرس مدیریت زمان فکر می‌کنم یکی از بهترین تکنیک‌های مدیریت زمان (و زندگی) داشتن برنامه و هدف برای زندگی و انجام کارهای کوچک اما منسجم و مرکزدار است، کارهای کوچکی که در یک بازه‌ی زمانی بلند مدت تکرار می‌شوند. نوشتن لیست کارهای روزانه (چک لیست کارها) از بهترین شیوه‌های انجام این کار است و من در این برنامه می‌خواهم آموزش چک لیست روزانه کارها را به طور کامل خدمت شما تقدیم کنم.

چالش فردی را می‌توانیم یک خویشکاری مهم و جدی در نظر بگیریم. کاری که من به طور کامل آگاهانه، بر اساس نیازهای درونی خودم انتخاب می‌کنم و با پشتکار و جدیت قرار است انجام بدهم. چالش‌های فردی در طول یک بازه‌ی زمانی بلند مدت کمک می‌کنند من متمرکز شوم و در این دنیای شلوغ و پرسرعت، در آرامشی نسبی خواسته‌های درونی خودم را پیگیری کنم.

چالش فردی - نوشتن لیست کارهای روزانه (چک لیست)

نمونه‌هایی از چالش فردی – تغییر پایدار در زندگی

پیشنهاد من این است که قبل از شروع هر چالش فردی، زمان‌جویان عزیزی که با این تکنیک و شیوه آشنا نیستند کمی وقت بگذارند و اصول اولیه و چارچوب آن را مطالعه کنند تا به یک توافق جمعی در شیوه اجرای آن دست پیدا کنیم:

تیتر-۱چالش فردی چیست؟ (فایل‌های صوتی و ویدیویی آموزشی)

تیتر-۱نمونه‌های اجرایی قبلی من:

نوشتن لیست کارهایم (ToDolist) و اجرای ۴۰ درصدی آنها

گزارش‌نویسی روزانه از کارها و زندگی‌ام

خاموشی و کنار گذاشتن گوشی، کامپیوتر و اینترنت

مطالعه روزانه حداقل دو ساعت (کتاب-مقاله و…)

قبل از شروع یا انتخاب چالش فردی برای خودتان پیشنهاد می‌کنم حتما آموزش‌ها و فایل‌های صوتی را بشنوید تا به بهترین شکل بتوانید تغییرات دلخواه، سازنده و پایدار را در خودتان ایجاد کنید.

چالش فردی این ماه  نوشتن لیست کارهای فردا 

در این ویدیوی کوتاه چالش فردی ماه جاری خود را به طور رسمی اعلام کرده‌ام. این ویدیو را ببینیم:

دانلود مستقیم این ویدیو 

دیدن فیلم‌ها و ویدیوهای بیشترتلوزیون زمان TimeTV

می‌توانید همراه من باشید….

من قصد دارم آموزش چک لیست روزانه کارها و چگونگی داشتن یک روز هدفمند و کار متمرکز را در طول یک ماه و همزمان با چالش خودم به صورت کاملا رایگان در قالب فیلم‌های آموزشی یا فایل‌های صوتی به همراه تکنیک‌های مدیریت زمان منتشر کنم. اگر شما هم علاقمند هستید در این چالش فردی من می‌توانید همراه شوید تا با هم تمرین کنیم.

تعریف دقیق چالش فردی

تعریف دقیق چالش می‌شود این: من (سجاد سلیمانی) در ماه جاری، هر شب از ساعت ۲۱ تا ۲۲ شب، باید چک لیست روزانه کارهای خودم را روی یک برگه‌ی کاغذ بنویسم و فردا آن برگه کاغذ را همراه خودم داشته باشم و به بالای ۴۰ درصد آنها آن عمل کنم.

همانطوری که اعلام کردم قرار است من در ماه جاری، هر شب یک لیست کوچک از کارهای فردای خودم را بنویسم تا روز آینده یک نگاه کلی و برنامه‌ای درست برای روز کاری خودم داشته باشم. اما براساس آموزش‌های اعلام شده و ساختار اجرایی یک چالش باید بخش‌های دیگر این چالش را نیز مشخص کنم.

اندازه‌گیری   چالش فردی من

همه‌ی برگه‌های لیست روزانه خودم را نگه‌داری می‌کنم و شب هنگام موقع نوشتن برنامه جدید آنها را تیک می‌زنم و بررسی می‌کنم. همه‌ی این برگه‌ها را باید تا پایان ماه آرشیو کرده و نگه‌داری کنم. در طول ماه و پایان ماه باید بتوانم شیوه‌ی رفتاری خودم و میزان پایبندی به آن را بفهمم.

فورس‌ماژور   برای چالش فردی

من در این ماه به هر دلیل (دلم نخواهد، حوصله نداشته باشم، خوابم بیاد، مریض بشم، خسته باشم، بلاتکلیف باشم و….) فقط می‌توانم ۴ روز لیست کارهای فردای خودم را ننویسم. اگر به هر دلیلی این مورد بیشتر شود، به ازای هر روز بیشتر باید جریمه شوم

 

جریمه‌انجام ندادن چالش فردی

اگر بیشتر از فورس‌ماژور در نظر گرفته شده (۴ روز) لیست کارهای روزانه خودم را ننویسم و یا بالای ۴۰ درصد از کارها را انجام ندهم، جریمه من این خواهد بود:

چون از اتلاف وقت بیزارم و کلی کار دارم که باید انجام بدهم، (به ازای هر روزی که بیشتر از ۴ بار در ماه باشد) صبح یا عصر بدون گوشی موبایل، بدون کاغذ و خودکار و بدون هیچ وسیله‌ی دیگری که بتوانم سرگرم شوم یا کار مفیدی انجام بدهم، بروم کنار یکی از اتوبان‌های شهر بنشینم و چهار ساعت آمدوشد ماشین‌ها را نگاه کنم، فقط نگاه.

 

جایزه  موفق‌آمیز بودن اجرای چالش فردی

اگر من بتوانم در ماه جاری این چالش را با موفقیت به انجام برسانم، یک روز برای خودم استراحت و لذت در نظر می‌گیرم (چالش قبلی که خیلی خوب بود و لذت بردم) و حداقل این هدیه‌ها را برای خودم خواهم داشت:

  • یک- صبحانه در رستوران گردان برج میلاد
  • دو- یک استخر لاکچری همان روز
  • سه- شام در هتل اسپیناس پالاس یا یک باغچه رستوران خوب

گزارش اول از اجرای چالش فردی:

در جدول زیر گزارش اول مرا بعد از ۲۵ روز اجرای چالش فردی مشاهده می‌کنید. در طی ۲۵ روز گذشته سه بار موفق به نوشتن یا اجرای کارهای روزانه خودم نشدم. روز پنجم که اصلا گزارش را نتوانستم شب بنویسم، روز دهم که لیست را خیلی خیلی کم اجرا کردم و روز بیست و پنجم هم لیست کارها را ننوشتم و به همین دلیل با رنگ قرمز مشخص شده‌اند.

با رنگ سبز هم حدود درصد انجام لیست کارهای روزانه (ToDoList) را رنگ زده‌ام که قرار بود بالای ۴۰ درصد کارهای نوشته شده را انجام بدهم.

گزارش و شکل اندازه‌گیری نوشتن لیست روزانه کارها

گزارش نهایی : چالش موفقیت‌آمیز بود

در عکس جدول زیر گزارش‌نویسی تقریبا دقیق مرا از اجرای چالش و نوشتن لیست روزانه کارها و انجام برنامه را مشاهده می‌کنید که در نهایت مطابق قانونی که در بالا برای خودم در نظر گرفته بودم، موفق شدم یک چالش سی روزه خوب را برگزار کنم.

فردا روز جایزه من خواهد بود و من به خودم جایزه یک روز استراحت و چیزی که در بالا گفته بودم را خواهم داد و گزارش جایزه را هم در ادامه و در انتهای این نوشته خواهم آورد.

گزارش-اندازه‌گیری چالش فردی نوشتن لیست روزانه کارها
.

مزایا و دستاوردهای نوشتن لیست روزانه کارها

حالا بعد از یک ماه نوشتن چالش‌برانگیز لیست روزانه‌ی کارهایم می‌توانم در این مورد صحبت کنم. البته ناگفته نماند که من این چالش را به عنوان یک عادت موفق در نظر می‌گیرم و تلاش دارم پس از این همیشه لیست روزانه‌ی کارهای خودم را بنویسم و هفته به هفته یک جمع‌بندی از خودم و برنامه‌ها و کارهایم داشته باشم.

آموخته‌هایم را به زودی در قالب فایل‌های صوتی منتشر خواهم کرد.   سجاد سلیمانی ( مربی و مدرس مدیریت زمان )  

19 thoughts on “آموزش نوشتن چک لیست کارهای روزانه -چالش فردی عالی برای مدیریت زمان و انجام کارها –

  1. بهزاد says:

    سلام استاد ممنون از مطالب خوبتون بررسی نرم افزار تیک تیک هم بزارین قسمت آنالیزی که شما توضیح دادین برنامه چک بشه بیشتر از ۴۰ درصد کارهای روزانه انجام شده یا نه در قسمت تنظیمات نمایه فردی با نمودار و جزییات مشخص می باشد و کمک زیادی میتونه بکنه

    • سجاد سلیمانی says:

      تایید می‌کنم ولی خب بک‌لینک گرفتن به روش‌های بهتری هم انجام میشه استارتاپی‌ها 🙂

  2. شهرزاد says:

    خیلی کسل کننده و آرام و اهسته پیش میبرید صحبت هاتون رو ،ده دقیقه وقت رو میتونید خلاصه و مفید تر توضیح بدید،داستان نیست که یه مرورک بکنید به صحبت هاتون در هر کلیپ ،من ترجیح میدم از نوشته هاتون استفاده کنم تا صحبت هاى شنیدارى ، انتقاد پذیرى هم جزوى از مدیریت رفتار در زمان هست

    • سجاد سلیمانی says:

      با سلام شهرزاد عزیز. ممنونم که این بازخورد را به من می‌دهی.
      تلاش می‌کنم هر روز بهتر از قبل محتوا تولید کنم. اما خب روش خودم را دارم و خیلی چکیده، بسیار مختصر و مفید و سازنده و لب کلام گفتن را کاربردی نمی‌دانم. به نظرم باید آهستگی و کنار مدرس صبور بودن و حاشیه‌های بحث را هم دقت و توجه کرد تا به ماندگاری بیشتر و بهتری در آموزش برسیم

      یک مقاله ترجمه شده به تازگی خوانده‌ام که در کتابخانه زمان هم منتشر کردم. شاید بتواند برای این «کسل کننده بودن» دلایلی داشته باشد:

      مقاله: چرا از آدم‌های کُند متنفریم؟ | زود باش لعنتی تندتر! | شتاب در دنیای جدید

      پیشنهاد می‌کنم آن را بخوانی. من انتقادپذیر هستم اما خب رویه‌ی آموزشی خاص خودم را هم دارم.
      امیدوارم باز هم بازخوردهای مهمی از شما بگیرم.

      • میم says:

        سلام…در پاسخی که به انتقادی که ازتون شده بود چند تا نکته نظرمو جلب کرد…میخواستم اون نکات رو عنوان کنم یکی اینکه روحیه انتقاد پذیری خوبی دارین و دیگه اینکه سوالات تهاجمی و غیر دوستانه رو میتونید دوستانه و مهربانانه و عاری از هرگونه خشم و احساس منفی پاسخ بدین…واقعا آفرین بهتون…

    • مژگان says:

      من هم مانند شما لپ مطلب را دوست دارم ولی الان که مدرس شدم متوجه شدم حدود ۹۰ درصد از افراد طالب یادگیری علاقمند توضیحات بیشتر و آرام صحبت کردن مربی هستند این روش را تاثیرگزار تر میدانند

  3. Pingback: ویدیو: جایزه چالش فردی برای رشد و تغییر انتخاب کن- نمونه پاداش تغییر و رشدکردن و موفقیت

  4. Pingback: چالش فردی برای مطالعه کردن - راهی فوق‌العاده برای ایجاد عادت مطالعه و کتاب خواندن در زندگی - سجاد سلیمانی

  5. Pingback: آیا می‌توانم چند چالش فردی را به طور همزمان برای خودم انتخاب کنم؟ - سجاد سلیمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.