بهترین، حرفه‌ای‌ترین، ساده‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیک مدیریت زمان تیتر

با بهترین، حرفه‌ای‌ترین، ساده‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیک مدیریت زمان آشنا شوید

مدیریت زمان یک مهارت است. این مهارت با تمرین به دست می‌آید. تمرین یعنی به کار گرفتن معجزه‌ی تکرار. پیشنهاد من این است که یکی از تکنیک‌های مدیریت زمان را انتخاب کنیم و با تکرار و تمرین زیاد، بر آن مسلّط شویم. امروز می‌خواهم یکی از بهترین و حرفه‌ای‌ترین تکنیک‌های مدیریت زمان را معرفی کنم. در ادامه یک فایل صوتی (پادکست) درباره‌ی بهترین و ساده‌ترین تکنیک مدیریت زمان را هم می‌توانید به رایگان دانلود کرده یا همین‌جا بشنوید.

اگر یادتان باشد در یک نوشته‌ی مهم با عنوان برای شروع مدیریت زمان دانستن و اجرای یک «تکنیک و قانون» کافی است :

شروع مدیریت زمان فقط با یک تکنیک

در آن نوشته تاکید کردم که برای شروع مدیریت زمان و زندگی کافیست یکی از تکنیک‌‌های مدیریت زمان را انتخاب کنید و با تکرار و تمرین شروع به عادت‌سازی کنید. پس از مدتی آن تکنیک به سبک‌زندگی شما وارد می‌شود و آرام آرام مدل‌ذهنی‌ ما در رفتارهایمان اثری مثبت می‌گذارد.

امروز می‌خواهم یک تکنیک و روش برای مدیریت زمان در همه‌جا و هر موقعیتی به شما معرفی کنم. این تکنیک باعث می‌شود همیشه قدر زمان را بدانیم و روشِ مناسب برای مدیریت آن را پیدا کنیم.

. بهترین و ساده‌ترین تکنیک مدیریت زمان چه ویژگی‌هایی دارد؟

این عکس در کیفیت بالا

.

بهترین، ساده‌ترین، حرفه‌ای‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیکِ مدیریت زمان

برای مدیریت زمان تکنیک‌ها و روش‌های بسیار مختلفی معرفی شده است که به مرور همه‌ی آنها را معرفی می‌کنم (مثل پومودورو – کرنومتر – ساعت دیدار و…) اما آنچه در این نوشته می‌خواهم معرفی کنم بسیار ساده است.

بهترین، ساده‌ترین، حرفه‌ای‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیک مدیریت زمان این است که قبل از انجام هرکاری (و یا در میانه‌ی انجام یک کار هستیم) از خودمان بپرسیم که:

آیا این بهترین کاری است که من الان می‌توانم انجام بدهم؟

کار با اهمیت بالاتری وجود دارد که جایگزین آن کنم؟

.

تاثیر این سوال فوق‌العاده است. ما را وادار به انجام کارهای مهم می‌کند و در بسیاری مواقع جرات و جسارت کنار گذاشتن کاری که انجام می‌دهیم را می‌دهد. با این تکنیک ما از اهمال‌کاری و به تعویق‌انداختن کارها فاصله می‌گیریم و وقتی کاری در ذهن‌مان وجود دارد را فوراً شروع می‌کنیم. خیلی از مواقع هم بسیاری از کارهایی که ضرورت ندارند و یا از اولویت و اهمیت کمی برخوردار هستند، هیچ‌گاه شروع نمی‌کنیم.

همانطوری که اول این نوشته بیان شد، مدیریت زمان یک مهارت است و مهارت با تکرار و تمرین به‌دست می‌آید. شما برای مسلّط شدن به این تکنیک باید هر روز و هر لحظه آن را تمرین کنید. باید بارها و بارها این سوال را از خودتان بپرسید. در ذهن‌تان یا با صدای بلند. بعد چند ثانیه/دقیقه مکث کنید و سپس تصمیم بگیرید که پیش رو دارید را انجام بدهید یا نه.

من همیشه این‌کار را می‌کنم: وقتی می‌خواهم کاری انجام بدهم، همان اول این سوال را بلند از خودم می‌پرسم: سجاد، این کاری که الان می‌خواهی انجام بدهی، بهترین و با اهمیت‌ترین کاری هست که تو می‌توانی انجام بدهی؟ باور کنید من بسیاری از کارهایم را کنار می‌گذارم. من هم مثل همه کارهای یک‌هویی و کم ارزش را دوست دارم. عاشق وقت تلف کردن و از زیرکار رفتن هستم. اما خب، این سوال از خود پرسیدن کمک کرده تا بهتر از قبل به کارهایم برسم.

برای مثال:

تیتر-۱وقتی می‌رسم خانه و می‌خواهم اینترنت گوشی را روشن کنم، از خودم می‌پرسم آیا این بهترین کاریست که الان می‌توانی انجام بدهی؟ اندکی صبر می‌کنم. در بسیاری موارد خوابیدن و درازکشیدن را انتخاب می‌کنم.

تیتر-۱به تازگی وقتی کتابی را می‌خواهم برای مطالعه بردارم این سوال را می‌پرسم. آیا این بهترین کتابی است که این روزها می‌توانی بخوانی؟ نتیجه جالب است، کتابِ بهتر (نه الزاماً سخت‌تر یا خاص‌تر) را انتخاب می‌کنم. گاهی شده به جای متن علمی، کتاب داستان و رمان را انتخاب کرده‌ام.

تیتر-۱من که شش سالِ تلوزیون را از خانه اخراج کرده‌ام، اما هرباری که می‌خواهید تلوزیون را روشن کنید،‌ این سوال را بپرسید. آیا روشن کردن تلوزیون الان بهترین کاریست که می‌شود کرد؟ چه کاری دیگری را می‌توانم جایگزینش کنم؟

تیتر-۱وقتی دربرنامه‌ی هفتگی خود ورزش‌کردن را دارید، روزش که رسید، مدام از خودتان بپرسید که کدام کار ارزش طولانی‌تری برای من به ارمغان دارد. قطعاً ورزش از اولویت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.

تیتر-۱هنگامی که غرقِ شبکه‌های اجتماعی هستید و مرورکانال‌های مختلف و دیدن عکس‌های دیگران یا در اینترنت غرق سایت‌ها و خبرها شده‌اید، کمی مکث کنید، از صفحه‌ی مانیتور دور شوید، این سوال را از خودتان بپرسید و برای یک دقیقه فکر کنید. به احتمال زیاد کارهای نکرده‌ی زیادی پیش‌رو دارید که باید گوشی را کنار بگذارید.

و مثال‌های بی‌شمار دیگر. شما چه مثال و پیشنهادی دارید؟   .

این تکنیک باید مثل نفس کشیدن در لحظه لحظه‌ی زندگی ما حضور داشته باشد

اینکه کجا هستی و چه‌کاری انجام می‌دهی، هیچ اهمیتی ندارد. همین که این متن به دست شما رسیده و شما اکنون در حال مطالعه‌ی آن هستید، یعنی زمان برای شما اهمیت دارد، این یعنی خیلی از کارهای دیگری که می‌شد انجام داد را کنار گذاشته‌ای و در حال خواندن و یادگرفتنِ محتوایی هستی که باعث بهبود کیفیت زندگی‌ات شود.

این را از من قبول کن و به عنوان هدیه داشته باش. اگر هیچ‌کدام از نوشته‌های وبلاگ‌ام را نخوانی و اگر بخواهی فقط یک تکنیک را در زندگی‌ات یاد بگیری و استفاده کنی، این یک تکنیک برای مدیریت زمان کافیست. به تو جرات شروع کردن یک کار و کنار گذاشتن کاری دیگر را می‌دهد و در اولویت‌بندی کارهایت موفق خواهی بود، باعث می‌شود بتوانی به کارهای خودت فکر کنی، از تنبلی و اهمال‌کاری دور می‌شوی، نه‌گفتن به خودت در برابر وسوسه‌ها و پیشنهاداتِ دیگران آسان می‌شود و آرام آرام این تکنیک به مهارتِ ذهنی تو تبدیل می‌شود. این یعنی شروع یک زندگی جدید.

.

این تکنیک برای چه کسانی مفید است؟

همانطوری که دربالا اشاره کردم، شما می‌توانید این تکنیک را در جاهای مختلف، موقعیت‌های گوناگونی مثل موارد زیر به‌کار بگیرید:

  • مدیریت زمان در ترافیک، انتخاب وسیله‌ی سفر، مسیر و حتی انتخابِ رفتن یا نرفتن به جایی-جلسه‌ای و قراری.
  • در روابط اجتماعی و قرارهای دوستانه و کاری با همکاران (پیشنهاد: ساعت دیدار را هم بخوانید)
  • مدیریت زمان در صف‌های انتظار
  • مدیریت زمان هنگام مطالعه‌ی (کتاب، روزنامه و دیدن سایت‌های مختلف) بهترین و ساده‌ترین تکنیک مدیریت زمان حتما در انتخاب یک منبع خوب به یاری شما خواهد آمد.
  • مدیریت زمان در هنگام کار با شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و….
  • حتی می‌توانید برای خانه‌داری و تمیزکردن خانه، آشپزی و رسیدن به همسر و بچه‌ها به کار بگیرید.
  • اگر منشی دفتر هستید یا مدیرعامل، اگر سرپرست فروش هستید یا مدیرخطِ تولید یا کارگر آن خط این تکنیک کاربرد دارد.
  • اگر نویسنده هستید یا به هر شکلی به تولید محتوا مشغول شده‌اید بهترین و ساده‌ترین تکنیک مدیریت زمان کاربرد دارد.
  • اگر دانشجو یا دانش‌آموز هستید برای مطالعه و خواندن درس‌هایتان و کنترل زندگی می‌توانید از این روش استفاده کنید.
  • اگر جزو اساتید دانشگاه هستید یا استادی که تدریس می‌کند و از معلمی و آموزش کسب درآمد می‌کند این تکنیک می‌تواند در برنامه‌های شخصی و حرفه‌ای به مدیریت زمان شما بسیار کمک کند.

خلاصه اینکه هرکجایی هستید،‌ با هر رده‌ی شغلی و جایگاه اجتماعی این تکنیک برای شما مفید خواهد بود. شاید قبل از شروع این تکنیک لازم باشد الگوی زمان خود را هم بشناسید. همین امروز شروع کنید.

.

فایل صوتی

در بخش رادیو مدیریت زمان درباره‌ی بهترین و ساده‌ترین تکنیک مدیریت زمان با عنوان تکنیک سوال طلایی و کلیدی یک فایل صوتی منتشر کرده‌ام که این‌جا هم می‌توانید آن را بشنوید و به رایگان دانلود کنید:

دانلود رایگان فایل صوتی یک سوال طلایی و کلیدی برای مدیریت زمان

فایل صوتی خیلی خیلی کوتاه

این فایل صوتی فقط ۹ ثانیه است، پیشنهاد می‌کنم بعد از شنیدن فایل صوتی بالا، این فایل صوتی کوتاه را دانلود کنید و روی گوشی خود داشته باشید و برای چند ماه آینده روزی چند بار آن را بشنوید. کمک می‌کند روزهای بهتری را تجربه کنید:

دانلود این فایل صوتی ۹ ثانیه‌ای

برای شنیدن فایل‌های صوتی بیشتر به بخش رادیو مدیریت زمان مراجعه کنید.
 

امیدوارم هرکجایی که هستید

این روش را در زندگی و کار خود به کار بگیرید

و اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید با من در میان بگذارید

خوشحال می‌شوم بعد از به‌کار گرفتن این تکنیک، نظر خودتان را برای من بنویسید.

. گلچینی از بهترین نوشته‌ها و مطالب سایت . پیشنهاد می‌کنم اگر وقتِ کافی دارید نگاهی به محتوای پیشنهادی زیر با موضوع مدیریت زمان بیاندازید: — فایل‌های صوتی مدیریت زمان در رادیو مدیریت زمان — همه‌ی موارد درباره‌ی تکنیک‌ها و روش‌های مدیریت زمان — پیش‌نیازهای مدیریت زمان – انگیزه و نیاز — آشنایی با تکنیکِ ساعت دیدار برای مدیریت زمان در تعامل با آدم‌ها و روابط اجتماعی — همه‌ی مطالب سایت درباره‌ی مدیریت زمان — روزنوشته‌هایم درباره‌ی زمان و مدیریت زمان — سخنرانی معروف و جذاب TED مرتبط با مدیریت زمان — دوره‌های آموزشی مدیریت زمان را اینجا می‌توانید مشاهده کنید —  گالری زمانمرکز فایل‌ها —  تلوزیون زمان – TimeTV :  آرشیو فیلم‌ها، کلیپ‌های ویدیویی —  رخ زمانعکس‌ها و تصاویر با موضوع زمان و مدیریت زمان — کتابخانه زمانآرشیو کتاب‌ها و مقاله‌ها مرتبط — پرسش و پاسخسوالات با موضوع مدیریت زمان را در اولین فرصت پاسخ می‌دهم .  

h

7 thoughts on “با بهترین، حرفه‌ای‌ترین، ساده‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیک مدیریت زمان آشنا شوید

  1. Pingback: نقاشی با موضوع زمان و گذر زمان - ایوان سپید - بخش اول (خانم فردوس مختاری) - سجاد سلیمانی

  2. mahsa says:

    این روز ها چیزی که بسیار دارم و در عین حال کم دارم زمانه.
    برای انجام ندادن خیلی چیز ها بهانه می کنم که زمان ندارم در حالیکه زمان های بسیاری رو به بطالت میگذرانم

    • سجاد سلیمانی says:

      نقطه‌ی شروع خیلی خوبیه برای یک تصمیم، تا روندی جدید را در زندگی آغاز کنی مهسا

  3. زهرا ریاحی says:

    سلام سجاد جان من برا مطالعه بلطف شما پومودورو برگزیدم. ولی چیزی که تو متن بالا و جدید یاد گرفتم کاری که الان میخوام انجام بدهم بهترین کاره.آشنایی با شما قشنگترین معجزه زندگیمه

    • سجاد سلیمانی says:

      سلام زهرا جان؛ تبریک به تو که پیگیر هستی و ریز به ریز آموخته‌ها رو به کار می‌گیری.
      امیدوارم پیرو صحبت‌هایی که داشتیم، این تکنیک‌های کوچک را هم برای تقویتِ قدرتِ تصمیم‌گیری خودت به‌کار بگیری.

  4. سمیه معتمدی says:

    با خواندن این پست شما به یاد کتاب سوال های درست دبی فورد افتادم. نمیدونم که ان کتاب رو خوندید یا نه؟
    در این کتاب با پیشنهاد 10 سوال درست نه فقط در حوزه زمان و تبدیل ناخوداگاه اعمالمان به انتخاب های اگاهانه هست.

    ممنون که اطلاعات خوبتو با ما درمیان میگذارید

    • سجاد سلیمانی says:

      سمیه‌جان خیلی ممنون از تو که این کتاب خوب را به من معرفی کردی.
      راستش نه، قبل از معرفی تو باهاش آشنا نبودم. اما در لیست کتاب‌هایی که باید در آینده خریداری کنم نوشتم و به زودی آن را تهیه می‌کنم.

      امیدوارم این تکنیک و تکنیک‌های دیگری که معرفی کردم (و در حال تکمیل شدن هستند) باعث بشه بهتر از قبل بر زمان و زندگی خودت مشرف باشی و آرام آرام تغییرات خوب و پایداری را در زندگی ایجاد کنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.