پومودورو یکی از تکنیک های ویژه ی مدیریت زمان افزایش بهره وری است که به تازگی توجّه بسیاری را به خود جلب کرده است.
نمی دانم با پومودورو چقدر آشنا هستید، در ویکی پدیا به صورت خلاصه اینگونه معرفی شده است:.فن پومودورو یا تکنیک پومودورو یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو سیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کارکردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است. فرد پس از ۲۵ دقیقه کار باید برای مدت کوتاهی مثلاً ۳ تا ۵ دقیقه استراحت کند. در این فن، هر بازهٔ زمانی ۲۵ دقیقهای یک پومودورو نامیده میشود و پس از هر چهار پومودورو یک استراحت طولانیتر ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای وجود دارد. سیریلو که یک نوآور و کارگشا در زمینهٔ فنون بهبود فرایند شناخته میشود این فن را در اواخر دههٔ ۱۹۸۰ میلادی به دنبال تحقیقات در زمینهٔ بهبود عادتهای مطالعهٔ خودش معرفی کرد. مفاهیم به کار رفته در این روش مشابه فنون جعبهبندی زمان و توسعهٔ مکرر و فزاینده در زمینهٔ طراحی نرمافزاراست. ایدهٔ اصلی این روش این است که استراحتهای مکرر میتواند به چابکی ذهن کمک کند.
چندماهی است که تلاش میکنم زمانبندی خودم را با پومودورو انجام بدهم و قطعات زمانی مختلفی برای خودم ایجاد کنم و در همان قطعه مشخص شده، کار مدنظرم را انجام بدهم. من برای اینکار از اپلیکیشن پومودورو روی گوشی موبایل خود استفاده میکنم.
در عکس زیر روش کار پومودورو و بازه های زمانی کار-استراحت به نمایش گذاشته شده است. .در نوشتهی بعد همهی مطالب آموزشی پیرامون این تکنیک را با عنوان زیر منتشر کرده ام. روی لینک زیر کلیک کنید و یاد بگیرید:
.«مرجع آموزش مدیریت زمان با تکنیک پومودور+کتاب-ویدیو آموزشی»
.
پیشنهاد می کنم حتما سری به این نوشته بزنید. اینجا تقریبا همه ی آموزش های لازم برای مدیریت زمان را به شما ارائه کرده ام. همچنین کتاب اصلی پومودورو و ویدیوهای آموزشی مرتبط با آن را هم می توانید دانلود کنید.
. .اگر تجربه ای در این زمینه دارید لطفا با من به اشتراک بگذارید
من به تجربه های شما نیاز دارم 🙂
در انتهای این پست میتوانید نظرات خود را با ما در میان بگذارید. اگر سوالی داشتید میتوانید در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید تا در اولین فرصت پاسخ بدهم. پیشنهاد میکنم از صفحهی اصلی تکنیک پومودورو را مشاهده کنید.
. . .آدرس کوتاه این نوشته:
سلام جناب سیلمانی عزیز
متاسفانه تا الان هر کجا رفتم این وسیله جالب و دوست داشتنی را ندارند. از کجا می شه تهیه کرد. من خیلی زمان برای تهیه این وسیله صرف کردم تا حالا و نتیجه نگرفتم.
سلام احمدجان – ببین این ساعت همون «ساعت آشپزخانه» است که میتونی نمونه های دیگر در اشکال دیگرش رو از سایتهای آنلاین مثل دیجی کالا خریداری کنی. (روی این لینک کلیک کن) نمونه ها و شکل های دیگه هم دقیقا همین کار رو انجام میدهند و فرقی ندارند.
ممنونم از راهنمایی شما
سفارش دادم. قبلا هم در دیجی کالا و سایت های مشابه یه دوری زده بودم. اما گویا در یک دوره زمانی خاص که من احتیاج داشتم نایاب شده بود. به هر حال لطف کردید.
سلام اقای سلیمانی.منم دوس دارم با این تکنیک اشنا بشم و وقتمو بیخودی تلف نکنم.ولی نمیدونم چجوری استارتشو بزنم.ممنون میشم راهنمایی کنین
زهرا جان سلام
ببین آموزش های کامل این تکنیک رو در لینک زیر گذاشتم
https://sajadsoleimani.com/pomodoro/
حتی کتاب پومودورو و فیلم های آموزشی که داره هر روز به تعدادشون اضافه میشه اونجا وجود داره که می تونی ازش استفاده کنی.
امیدوارم برای تو مناسب و کافی باشه.
سلام منم این تکنیک رو در متمم یاد گرفتم و دارم اجراش میکنم ولی الان از دارم از tomatina استفاده میکنم ولی یه بدی داره اینه مه بعد چند دقیقه نور گوشی خاموش میشه و دوباره گوشی رو لمس میکنم که روشن شه حواسم پرت میشه و سر رشته کلام از دستم در میره( موقع کتاب خوندن)
میخوام یه ابزار دیگه و احتمالا تحت وب در ویندوز انتخاب کنم که هنوز دارم تحقیق میکنم
موفق باشید
حمید جان از Sand Timer استفاده کن. چندین ساعت به شما میده برای مدیریت زمان و زمانبندی به روش پومودورو.
به احتمال زیاد این را در یک پست جداگانه معرفی کنم.
ممنونم که با نوشتهی دقیقت باعث شدی من هم جمعبندی شده پاسخی بنویسم.
سلام سجاد جان مرسی بابت مطلب خوبت امروز این تکنیک رو شروع کردم امیدوارم موفق بشم
استاد سلام.
خدا قوت
مرسی که کمک کردید ساعت خوب مطالعمو تو چرخه فیزیولوژی بدنم پیدا کنم
من هر روز براحتی ۶ساعت مطالعه دارم و کلی وقت اضافه میارم.
استاد مرسی بابت همه چیز
زهرا جان سلام، خیلی خوشحالم که موفق شدهای بر زمان خودت بهتر از قبل مسلط باشی.
اولین پیامی که از تو گرفتم کمی نگرانی درونش بود که امروز نیست و بسیار از این جهت خوشحالم. امیدوارم در رشتهی تحصیلی پیشرو موفق باشی.
سلام استاد
بابت مطالب قشنگتون ممنون
من میزان مطالعه که هر روز تو ۸ ساعت میخوندم و خسته میشدم دیروز تو ۷ ساعت بدون خستگی با روش پومودورو خوندم تا ۹ شب مطالب تمام شد
کلی وقت اضاف آورددم
استاد متشکرم
سلام استاد
خیلی خوشحالم
چون من با این روش دیروز ۷ساعت درس خوندم میزان مطالعه هر روزم که همیشه تو ۸ساعت با خستگی میخوندم بدون هیچ خستگی ذهنی تو ۷ساعت خوندم
این روش به من هیجان میده
بابت همه چیز متشکر
انشالله ۹ماه دیگه پاسخش را خواهم گرفت
سلام
من در متمم با تکنیک پومودورو آشنا شدم و از اون زمان سعی کرده ام ازش استفاده کنم.عموما استفاده ام در درس خوندن و اختصاصا در زبان انگلیسی خوندن بوده و هست.گاهی برای تثبیت عادت نوشتن و خوندن هم استفاده کرده ام.حالا البته این دو مورد اخیر عادت های پایداری شده اند و زبان خوانی همچنان در لابه لای برنامه های روزانه نیاز به مدیریت زمان داره.
من در یک هفته ۲۰ تا پومودورو تعریف می کنم.به صورت تصویری اونا رو توی پلنرم می نویسم(می کشم).بسته به اینکه در طی اون هفته برای چه کاری باید وقت اختصاص بدم عنوان پومودورو رو درشت بالای تصویر می نویسم.هر زمان که یک پومودورو از فعالیت مورد نظرم رو انجام میدم روی پلنر علامت می زنم(زمان رو با ساعت نگه میدارم).گاهی در روز دو یا سه تا و گاهی هم هیچ پومودورویی.اما سعی می کنم تا اخر هفته بیشترین تعداد پومودورو رو علامت زده باشم.
خوبی این تکنیک این هست که گاهی خودم رو در حال زباله گردی دیجیتال می بینم یا در حال چت های بی مورد در شبکه های مجازی و هر فعالیت تفریح وار دیگه ای؛و چون عموما پلنرم دور و اطرافم باز هست با دیدن تصویرش لذت لحظه رو رها می کنم و میرم تا وقتم به کار مهمتر خودم اختصاص بدم.
قبل تر از اپلیکیشن این تکنیک استفاده می کردم اما در این مورد هم مانند دیگر اپلیکیشن ها مثل تثبیت عادت و … با شکست مواجه شدم.چون عموما هنگام استفاده از اپلیکیشن دقت و تمرکز لازم برای انجام دادن کاری رو ندارم.البته علاقه ام به نوشت افزار و دفتر و مداد هم در پیاده سازی این تکنیک روی پلنر بی تاثیر نبوده است.
طولانی شد.
اما سعی کردم با جزییات بنوسم چون در کامنت بالا گفته اید که برای ثبت تجربیات استفاده از این تکنیک تلاش می کنید و امیدوارم تجربه من مفید باشد.
آمنه جان سلام، واقعا عالی بود، لذت بردم
همیشه فرق بوده بین کسی که تجربه کاری را دارد و کسی که فقط آن را خوانده و شنیده،
جنسِ نوشته تو هم مرا با کلمه تجربه عجین کرد.
متشکرم از وقت و توجهی که به این نوشته داشتی، بسیار بیشتر از این تکنیک خواهم نوشت و خواهم گفت، برای بحث مدیریت زمان برنامه ویژه ای تدارک دیده ام.
امیدوارم همراه من باشی.
سجاد جان منم نسخه موبایل و دسکتاپ رو نصب دارم.
برا کتاب خوندن و زبان خیلی تمرکزم رو افزایش میده.
بیشتر اوقات کتابی رو با شور و حرارت شروع میکردم و سه چهار ساعت یه بند می خوندم. نتیجش: یا خسته میشدم یا دیگه با اشتیاق اولیه سراغش نمیرفتم.
ولی پومودورو الان میگه قرار ۳ پومودورو کتاب بخونی یه کلمه هم بیشتر نه. و این عالیه.
اعتراف: تصمیم داشتم و دارم برای همه برنامه هام استفاده کنم ولی لاموفق.
تجربه هات رو بیشتر بگو برامون.
ممنونم محمد جان، عالی بود حرفت، تجربه زندگی این مدلی حس ِ تسلط بر زمان و محیط رو میده و من دوستش دارم
قراره کلّی مطلب در این زمینه منتشر بشه، فعلا دارم در موردش می خونم
سجاد جان چه مطلب جالبی.
من با اطمینان کامل میگم که استفاده از تکنیک پومودرو خیلی زیاد در پیشبرد کارها و جا افتادن عادتهام بهم کمک کرد.
امیدوارم وقت بشه بازم بیشتر در این زمینه صحبت کنی.
منم اگر سوال یا تجربهی داشتم حتماٌ باهات به اشتراک میگذارم
ممنون علی جان، خوشحالم که منو همراهی می کنی
من برای دسته بندیِ این تکنیک و ثبت تجربیاتِ افراد گوناگون تلاش میکنم. امیدوارم تجربیات ناب خودت رو در اختیار من قرار بدی
کارهای خوبی در پیش دارم…