تحلیل فیلم طعم گیلاس عباس کیارستمی فیلم درمانی فیلم های ایرانی

فیلم طعم گیلاس – معنادرمانی در زندگی و جلوگیری از خودکشی

فیلم طعم گیلاس یکی از فیلمهای خوب کارگردان بزرگ ایرانی آقای عباس کیارستمی است که نویسنده آن هم بوده است و در سال 1376 تولید و پخش شده است.

در ادامه معرفی فیلم‌های خوب ایران و جهان در قالب «فیلم درمانی» که بشه از دیدنشون چیزی یاد گرفت و در زندگی ازش استفاده کرد، می‌خواهم این فیلم را بهتون معرفی کنم و بگم از نظر من، چرا باید ببینیمش و از چه زاویه‌ای بهش نگاه کنیم..

فیلم طعم گیلاس عباس کیارستمی

چرا فیلم طعم گیلاس را نگاه کنیم؟

داشتن معنا در زندگی، قاب ِ تهی ما را پر می‌کند. عباس کیارستمی فیلم طعم گیلاس را با محتوای خودکشی شخصیت اول ساخته است که می‌خواهد در این راه کسی به او کمک کند (و در ازایش پولی دریافت کند). برای من؛ فیلم در حکم تلنگر است که: آیا زندگی معنادار داری یا نه؟

خودکشی از آن اتفاقات تلخی است که برخی از انسان‌ها، پس از مواجهه با بحران‌های عمیق و شدید روحی و روانی / خانوادگی / اقتصادی و… مرتکب آن می‌شوند. تنها دارایی بی‌مانند آدمی، جان اوست که برخی همان را از خود می‌گیرند و به زندگی پایان می‌دهند.

این فیلم می‌تواند برای هرکسی که به خودکشی فکر می‌کند، مناسب باشد. بنشیند به تماشا و فکر کردن.

سکانس بسیار زیبای فیلم طعم گیلاس

کل فیلم و درگیرشدن شخصیت اصلی یک طرف، در سکانس بسیار زیبا و جالبی که آقای باقری صحبت می‌کند، یک طرف.

این سکانس زیبا را با هم اینجا ببینیم:

فیلم‌ها و کتاب‌های مرتبط با این فیلم

اگر فیلم طعم گیلاس را دیدید، پیشنهاد می‌کنم کتاب «در جستجوی معنا» اثر ویکتور فرانکل را هم بخوانید (پزشکی که از اردوگاه‌های آدم‌سوزی آلمانی‌ها جان سالم به در برد و زنده ماند).

همچنین لازمه ما فیلم‌هایی ببینیم از زندگی واقعی آدم‌های دیگری که در اوج بدبختی و فلاکت و سختی، جنگیدند و زندگی کردند. این فیلم‌ها بر اساس زندگی واقعی آدم‌هایی ساخته شده که معنایی برای زندگی خودشان ساختند:

دیدن این مجموعه فیلم‌ها و مطالعه اون کتاب، می‌تونه نگاهی تازه به ما ببخشه.

من حتی پیشنهاد می‌کنم زندگینامه‌ی بسیار تلخ یک خانم ایرانی (که خودش داره تعریف می‌کنه) را هم بشنوید. این زندگینامه در رادیو همراه دکتر هلاکویی ضبط و پخش شده است. من در کل مدت برنامه گریه می‌کردم و این زن قدرتمند رو تحسین می‌کردم. پیشنهاد می‌کنم حدود 15 دقیقه وقت بگذارید و زندگی این «نیلوفر مرداب» را هم بشنوید:

نیلوفر مرداب - زندگینامه تلخ یک زن - تجاوز و فقر و بدبختی - مشاوره دکتر فرهنگ هلاکویی

امیدوارم این مجموعه‌ها براتون مفید باشه و از دیدن و خواندن و شنیدن اونها، معنایی برای زندگی خودتان پیدا کنید یا بسازید. در ادامه آرشیو فیلم‌های پکیج فیلم درمانی را مشاهده می‌کنید.

آرشیو و لیست فیلم‌های بیشتر

اگر برایتان سوال شده که فیلم درمانی چیست و چگونه می‌تواند به ما کمک کند؟ و اینکه آیا واقعا اثری هم می‌تواند دیدن فیلم داشته باشد، پیشنهاد می‌کنم نوشته‌ی بلند مرا همراه نظرات یک روان‌پزشک مطرح بخوانید تا دلایل اینکار برایتان شفاف‌تر شود:

فیلم درمانی چیست؟ چگونه به ما کمک می‌کند؟ همراه معرفی رده‌های سنی فیلم‌ها
.


همچنین اگر علاقمند هستید که به لیست کامل فیلم‌های من و بهترین آثار سینمایی دسترسی داشته باشید پیشنهاد می‌کنم روی لینک زیر کلیک کنید:

آرشیو فیلم درمانی + لیست بهترین آثار سینمایی ایران و جهان

من این فیلم را در دسته بندی زیر قرار می‌دهم. اگرنمونه‌های بیشتری از این جنس می‌خواهید روی لینک زیر کلیک کنید:

فیلم درمانی یا فیلم تراپی مدرسه زمان به همراه معرفی بهترین فیلم های تاریخ سینما به همراه تحلیل و نکات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.