فیلم پیانیست The Pianist 4

فیلم پیانیست The Pianist | زندگینامه | فیلم درمانی: تاب آوری در روزهای سخت

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

فرصت کردم دیشب فیلم فوق‌العاده زیبای پیانیست The Pianist سال ۲۰۰۲ را دیدم. فیلمی بسیار تاثیرگذار و خوش ساخت از روی یک زندگینامه واقعی، که برای غلبه بر سرخوردگی، تلاش در هنگامه‌ی بدبختی ها و بدبیاری‌ها می‌تواند اثرگذار باشد. این فیلم را به لیستِ «فیلم درمانی» خودم اضافه کردم.

فیلم پیانیست The Pianist

درباره‌ی این فیلم

در ویکی پدیا درباره‌ی این فیلم می‌خوانیم:

پیانیست (به انگلیسی: The Pianist) فیلمی است ساخته رومن پولانسکی. فیلم بر مبنای داستان واقعی زندگی نوازندهٔ پیانوی یهودی، ولادیسلاو اشپیلمان در دوران جنگ جهانی دوم در لهستان و اشغال این کشور توسط آلمان به قلم خودش ساخته شده‌است. وی در آن دوران آثار موسیقی شوپن را در ایستگاه رادیویی ورشو می‌نواخت.

ویکی پدیا
ولادیسلاو اشپیلمان

این نکته فیلم پیانیست از روی زندگینامه‌ی آقای اشپیلمان ساخته شده است برای من جذابیت دو چندانی ایجاد کرد. من به فیلم‌هایی که بخش یا تمامی آن از واقعیت‌ها تاثیر پذیرفته است بسیار علاقمندم. این فیلم علاوه بر اینکه زندگانی یک فرد واقعی و مشاهداتش را به تصویر می‌کشد، بسیار هم خوش‌ساخت و تمیز از آب درآمده و دیدنش را بسیار لذت بخش کرده است.

همانطوری که متوجه شدید این فیلم از روی زندگینامه‌ی یک پیانیست واقعی دوران جنگ بنام ِ ولادیسلاو اشپیلمان ساخته شده است.
این نکته را بدین جهت بیان می‌کنم که من علاوه بر بخش فیلم‌درمانی یک بخش دیگر هم در سایتم دارم که مخصوص معرفی زندگینامه‌های افراد موثر جهان است. اگر دوست دارید همه‌ی آنها را بخوانید، روی لینک زیر کلیک کنید:

آرشیو زندگینامه‌ها – BioGraphy

فیلم پیانیست The Pianist

چرا و از چه زاویه‌ای به فیلم پیانیست توجه کنیم؟

شما بدون توجه به این متن هم می‌توانید به تماشای این فیلم زیبا بنشینید، از صحنه‌های خوش‌ساخت، سناریوی جذاب (با همه‌ی سکوتی که در فیلم حاکم است) فیلم را تماشا کنید و لذت ببرید. در کنار این‌ها اگر علاقه داشته باشید می‌خواهم چند نکته را خدمت شما بگویم به این امید که بتواند در برداشت شما از فیلم و آموزه‌های آن یاری‌تان کند.

قبل از آن هم باید یادی کنیم از کارگردان ِ صاحب‌فکر و بزرگی بنام رومن پولانسکی که چنین استادانه و هنرمندانه توانسته است مجموعه‌ی فیلم‌های سینمایی شاهکاری را خلق کند. پولانسکی برای من یک کارگردان متفکر است.

اگر هم می‌خواهید کلیه‌ی فیلم‌هایی که از رومن پولانسکی معرفی کرده‌ام را ببینید، اینجا را کلیک کنید.

فیلم پیانیست نمایشی بی‌نظیر از سرخوردگی‌ها و شکست‌ها و داغ‌دیدن‌های یک نفر را به خوبی نشان می‌دهد. شرایط بسیار سخت و دشواری که آدمی را می‌تواند به افسردگی شدید، بریدن از زندگی و بدبختی تمام بکشاند و حتی گزینه‌ای مثل خودزنی و خودکشی را پیش بکشد.

اما شخصیت اصلی داستان در اوج شکست‌ها و آسیب‌های روحی بسیار شدید همچنان به تلاش کردن و زندگی کردن ادامه می‌دهد. از کوچکترین امکانی که دارد، نهایت استفاده را می‌کند. صبوری بسیار زیاد را یاد می‌گیرد و برای زندگی خودش می‌جنگد.

تاب آوری در اوج سختی ها و رنج ها‌ که به بهترین شکل در فیلم پیانیست دیده می‌شود

در این فیلم و همراهی و همدلی با شخصیت داستان ما متوجه داشته‌های عادی و پیش پا افتاده‌ی زندگی خودمان می‌شویم. نعمت‌هایی که هر روز از آنها استفاده می‌کنیم و بودنشان در ذهن ِ ما قطعی شده است.

به قول دکتر اوحدی:

فیلم همانند فیلم هایی چون از گوربرخاسته، در تاریکی، مقاومت، حمله به لنینگراد، پاپیون، کتابچه سیاه، بیرون خاکسترها، منطقه خاکستری، زمستان اورلوگز، جدا افتاده، احیای آدام، فهرست شیندلر، زندگی زیباست، دشمن پشت دروازه ها، راه برگشت و …، به اندازه توان سرسختی و جنگندگی آدمی در رویارویی با شرایط دشوار و جانکاه می پردازد و می تواند الگویی برای همانندسازی در راستای افزایش پشتکار، خستگی ناپذیری و سخت کوشی، رشد انگیزه و عزت نفس و رهایی از سرخوردگی، افسردگی و درماندگی باشد.

بهنام اوحدی

معرفی چند فیلم دیگر همانند «پیانیست»

اگر می‌خواهید به توانمند شدن خودتان کمک کنید و نگاهی ویژه به بحث ِ تا‌ب‌آوری ، سرسختی در برابر مشکلات زندگی، جنگیدن برای خودت، پشتکار و تلاش طولانی مدت در شرایط سخت و ناگوار داشته باشی و درس‌های زیادی در ذهنت ثبت شود، پیشنهاد می‌کنم این فیلم‌ها را هم ببینی:

بعلاوه‌ی فیلم‌های بالا اگر می‌خواهی کلیه فیلم‌های این دسته و این مدلی را ببینی پیشنهاد می‌کنم سری به «پکیج امیدواری – پشتکار – سخت‌کوشی – سرسختی و..» بزنی.

آرشیو و لیست فیلم‌های معرفی شده:

اگر برایتان سوال شده که فیلم درمانی چیست و چگونه می‌تواند به ما کمک کند؟ و اینکه آیا واقعا اثری هم می‌تواند دیدن فیلم داشته باشد، پیشنهاد می‌کنم نوشته‌ی بلند مرا همراه نظرات یک روان‌پزشک مطرح بخوانید تا دلایل اینکار برایتان شفاف‌تر شود:

فیلم درمانی چیست؟ چگونه به ما کمک می‌کند؟ همراه معرفی رده‌های سنی فیلم‌ها

همچنین اگر علاقمند هستید که به لیست کامل فیلم‌های من و بهترین آثار سینمایی دسترسی داشته باشید پیشنهاد می‌کنم روی لینک زیر کلیک کنید:

آرشیو فیلم درمانی + لیست بهترین آثار سینمایی ایران و جهان

این فیلم در «پکیج امیدواری و ضدافسردگی و سخت‌کوشی و مبارزه با تنبلی» معرفی شده است

فیلم درمانی یا فیلم تراپی مدرسه زمان به همراه معرفی بهترین فیلم های تاریخ سینما به همراه تحلیل و نکات
لطفا به این مطلب امتیاز دهید 🙂
[Total: ۳ Average: ۳.۳]

2 thoughts on “فیلم پیانیست The Pianist | زندگینامه | فیلم درمانی: تاب آوری در روزهای سخت

  1. Fahimeh says:

    با سلام، فرزند نوجوانی دارم که مانند خیلی از دوستانش، عاشق انیمه های سینمایی و سریالی ژاپنی شده و با توجه به فراگیری این امر، علاقمند به دانستن نقطه نظرات جنابعالی هستم.

    • سجاد سلیمانی says:

      با سلام – اون انیمه ها بسیار حرفه ای و با کلی ایده و ترفند ساخته میشه که نوجوانی را درگیر خودش بکنه
      با توضیح و اجبار نمیشه کاری کرد – بهتره در یک بازه‌ی زمانی طولانی مدت، همراه با خودتون، فیلم‌های برتر سینمای جهان رو ببینید و با هم درموردشون گفتگو کنید
      صحبت کردن، بدون نصیحت، میتونه دروازه ورود شما به دنیای درونش باشه تا پیشنهادات دیگری هم بهش بدید

      صدالبته اینها بستگی به سن و سال فرزند شما، میزان مهارت شما، نوع صمیمت، تجربه های فرزند از زندگی و تیپ شخصیتی و… هم داره. اینها رو هم باید لحاظ کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.