در این پست میخواهم یکی از فیلمهای شاهکار تاریخ سینمای جهان را به شما معرفی کرده و در لیست فیلم درمانی خودم اضافه کنم: فیلم پاپیون Papillon ساخته ۱۹۷۳ محصول آمریکا و فرانسه و به کارگردانی فرانکلین جی. شافنر Franklin J. Schaffner است.
در این پست میخواهم چرایی دیدن فیلم را به همراه توجه به یکسری نکات به شما زمانجویان گرامی بگویم. همچنین فیلم کامل پاپیون به همراه دوبله باکیفیت فارسی و موسیقی شاهکار آن را هم میتوانید همینجا ببینید و بشنوید.
دربارهی فیلم پاپیون
در ویکیپدیا دربارهی این فیلم میخوانیم:
پاپیون (به انگلیسی: Papillon) فیلمی سینمایی در ژانر درام، جنایی، و سرگذشتنامهای به کارگردانی فرانکلین جی. شافنر است. این فیلم محصول سال ۱۹۷۳ فرانسه و آمریکا است و بر اساس رمانی واقعی از آنری شاریر به همین نام و با بازی استیو مککوئین و داستین هافمن ساخته شدهاست.
ویکی پدیا
«پاپیون» در زبان فرانسوی بهمعنی پروانه است و شاریر (استیو مککوئین) پروانهای را روی سینهٔ خود خالکوبی کرده و آن را بهعنوان نام مستعار خود انتخاب کرده بود، و عنوان فیلم هم به همین معنی اشاره دارد.
ویکی پدیا
موسیقی فیلم پاپیون – یک شاهکار
حتما شما هم این موسیقی شاهکار را شنیدهاید، حتی اگر این فیلم را ندیده باشید! موسیقی بسیار معروف و زیبا. پیشنهاد میکنم قبل از خواندن متن یا هنگامی که متن را میخوانید این فایل صوتی را اجرا کنید و لذت ببرید:
چرا باید این فیلم را ببینیم؟
جدای از بحث لذت بردن از سینما و پرکردن وقت، به گمان من چنین شاهکارهای سینمایی میتوانند اثری بسیار مثبت و عمیق در تفکر و آموختهها و مدل ذهنی ما بگذارند.
من این فیلم را با هدف ِ سختکوشی بیشتر در شرایط ناگوار زندگی، تاب آوری در برابر بحرانها و همچنین داشتن یک آرمان بزرگ (که برای پاپیون آزادی و رهایی بود) به دوستان عزیزم معرفی میکنم.
آقای دکتر بهنام اوحدی نیز این فیلم را در پکیج فیلم درمانی خودشان اینگونه معرفی کردهاند:
فیلم به اندازه توان سرسختی و سخت کوشی آدمی در رویارویی با آموزه های ناخوشایند و دردناک می پردازد و در پکیج درمان سرخوردگی، افسردگی، درماندگی، ضعف پشتکار و عزت نفس، رتبه اولویت تماشای چهل تا هشتاد را دارد.
فیلم می تواند در رهایی از سستی و تنبلی، بسیار سودمند و سرنوشت ساز باشد و اراده و انگیزه مراجعان و بیماران را در پشت سر گذاشتن دشواری ها و ناکامی ها بسیار فزونی بخشد.
دکتر بهنام اوحدی
هرچند در پایان هم میگویند که “افسوس که ریتم کند، داستان طولانی و تلخی های پیاپی فیلم، کاربرد درمانی اش را برای مراجعان و بیماران بی حوصله و عجول دشوار می سازد.” اما من چنین برداشتی از کند بودن فیلم ندارم. به گمانم چنین داستان ِ آن صبر ِ لازم را برای بیننده ایجاد میکند و تلاش برای داشتن حوصله و صبوری بیشتر از مزایای این سناریو است.
پاپیون را بسیار امیدوارتر و جنگجوتر و گستاختر از شخصیت ِ لوئیس دگا میبینم (چه از لحظهی که با لوئیس آشنا میشود، چه در کشتی که امیدوارانه رفتار میکند، در زندان انفرادی تمامعیار میجنگد و ورزش میکند و زنده میماند و…) و پس از « انفرادی » باز هم به آزادی فکر میکند
به تصویر بالا و نمایشی از تلاش برای زندگی نگاه کنید.
آرمان آزادی
اگر فیلمهای کوتاه مرا در مطلبی با عنوان قطبنمای زمان دیده باشید، بخشی از صحبتهای من دربارهی داشتن یک آرمان برای زندگی است. آرمان پاپیون هم یک کلمه است: آزادی.
و همانطوری که در تصویر بالا میبینید نهایتا (بر اساس متن زندگینامهای که فیلم هم بر اساس آن ساخته شده است) این فرد به آرمان خودش میرسد و زندگی بدون زندان و پابند را آغاز میکند. اما لوئیس به زندگی در جزیرهی پرت خودش رضایت میدهد و تمام:
پیشنهاد میکنم سری به قطب نمای زمان بزنید. این تکنیک یا نگرشی که پس از سالها آموزش مدیریت زمان ایجاد کردهام میتواند روح و روانِ شما را دگرگون و شخصیت شما را منسجم و هدفمند سازد:
فیلمهای آموزشی قطب نمای زمان
لیست فیلم ها + زندگینامه ها
همانطوری که میدانید من آرشیوی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما را با هدف ِ آموزش ِ عمیق برخی مفاهیم به دوستان خودم ارائه میکنم و برخی دیگر را هم به عنوان فیلمهای عالی تاریخ سینمای ایران و جهان تا تماشا کنند و لذت ببرند.
اگر دوست دارید لیست همه فیلمهای معرفی شده را ببینید، روی لینک زیر کلیک کنید:
آرشیو فیلم درمانی و بهترین فیلمهای تاریخ سینما ایران و جهان
اگر برایتان سوال شده که فیلم درمانی چیست و چگونه میتواند به ما کمک کند؟ و اینکه آیا واقعا اثری هم میتواند دیدن فیلم داشته باشد، پیشنهاد میکنم نوشتهی بلند مرا همراه نظرات یک روانپزشک مطرح بخوانید تا دلایل اینکار برایتان شفافتر شود:
فیلم درمانی چیست؟ چگونه به ما کمک میکند؟ همراه معرفی ردههای سنی فیلمها
البته لازم به توضیح است که من پکیجهای مختلفی را دستهبندی کردهام. این فیلم را در «پکیج فیلمهای امیدواری – سختکوشی – ضدافسردگی و تنبلی» دستهبندی میکنم.
چون این فیلم بر اساس زندگینامهی خودنوشت ِ آنری شاریر است، کسی که در فرانسه محکوم شده بود. کتاب بر اساس باورهای او نگاشته است و نوعی زندگینامه محسوب میشود. به همین دلیل من این فیلم را هم در بخش زندگینامههای سایت خودم میآورم.
اگر دوست دارید همهی زندگینامههای منتشر شده (کتاب، فیلم و فایل صوتی) را در سایت من ببینید: روی لینک زیر کلیک کنید:
آرشیو زندگینامهها — بیوگرافی
سکانس برتر از فیلم پاپیون
در این قسمت میتوانید یکی از بهترین دیالوگها و سکانس زیبایی از فیلم پاپیون را مشاهده کنید. سکانسی که مرتبط به بحث ما و گذران عمر همهی ماست:
نسخه جدید فیلم پاپیون ۲۰۱۷
وقتی برای معرفی فیلم داشتم کمی جستجو می کردم متوجه شدم نسخه جدیدی هم از روی رمان اصلی فیلم سال ۲۰۱۷ ساخته و منتشر شده. تا لحظهی نوشتن این متن فیلم را ندیدم اما اگر کسی دیده خوشحال میشوم نقد و نظر و مقایسهای را هم با ما در میان بگذارد
بهترین فیلمی است درتمام عمرم که درنوجوانی آن را درسینما دیدم وازاول تا آخر گریه کردم نماد یک مبارز
خیلی عالی بود