مدل ذهنی، مهترین دستاورد انسان آموزش

مدل ذهنی چیست؟ + فایل PDF آموزشی دانلود رایگان

زمان مطالعه: ۸ دقیقه

این بحث برای من و سبک زیستِ من خیلی مهم بوده و هست. فکر میکنم برای شما هم مفـید باشه اگر علاقمند باشید یا بـشوید! به قول نـویسنده محترم جناب مهندس محمدرضا شعبانعلی عزیز: توسعه مدل ذهنی تنها دستاورد انسان در زندگی استدر این نوشته می‌توانید فایل PDF رایگان مدل ذهنی را که به صورت یک کتاب درآمده است را مشاهده یا دانلود کنید.

قبل از آنکه اصل مطلب را بخوانید و فایل ها را دانلود کنید، می خواهم دو پیش نوشت خدمت شما تقدیم کنم. این دو پیش نوشت را بعد از مطالعه مدل ذهنی، اگر وقت داشتید، برای من نقـد یا بررسی اش را بنویسد. اگر دقت کافی داشته باشیم، به نظرم نکاتِ خوبی برای ما داشته باشند .

پیش‌نوشت اول:

 من نتایج پیشنهادی گوگل رو برای کلمه «مـدل» رو اسکرین شات گرفتم. همونطوری که میدانید این نتایج بر اساس بیشترین جستجوهای انجام شده توسط مردم در زبان فارسی هست. یعنی مدل مو، مدل لباس و مدل لباس مجلسی سه رتبه نخست از نظر گوگل در جستجوهای انجام شده هستند برای کلمه مدل. و در جایگاه اول تا دهم این لیست، هیچ مـدل ِ دیگری اولویت «ما» نیست!

جستجوی مدل در گوگل

 .

پیش نوشت نامربوط دوم:

من نتایج پیشنهادی گوگل را برای کلمه «مـدل ذهنی» هم در اینجا می آورم. یعنی مستقیما کلمه مدل ذهنی را تایپ کرده ام، نتایج جالب توجه است. امیدوارم پس از مطالعه فایل PDF آموزشی مدل ذهنی که برایتان فراهم شده است، دوباره به این لیست سری بزنید و نگاهی به این لیست نتایج پـربازدید بیاندازید.

نتایج جستجوی مدل ذهنی در گوگل

اصل مطلب: 

اصل ِ نوشته برای من نیست! من فقط گزارشگر یک آشنایی هستم و قصــد دارم در اینجا برای علاقمندان این موضوع را معــرفی و منبعی که خودم هم آن را مطالعه کرده (و در حال مطالعه آن هستم) را معــرفی کنم. تنها کاری که انجام داده ام تنظیم اطلاعات دریافتی در یک فایل PDF هست.

مهندس شعبانعلی را حدود دوسالی هست که می شناسم و علاوه بر مطالعه روزنوشته هایش، در سایت وزین و بزرگ متمم هم فعال هستم و از درس های ناب آن، تا حد امکان بهره مند می شوم. (توصیه میکنم شما هم پیگیر این دو سایت باشید) . آبانماه سال گذشته، مهندس شعبانعلی خبـر از ایجاد کانالی در تلگرام دادند و گفتند که می خواهند کانالی راه اندازی کنند و در آن به شیوه ای نو، اطلاعات نابی را ارائه نمایند.

کانال راه اندازی شد و با این عنوان نامگذاری گردید: فقط برای ۳۰ روز  یا justfor30days  با موضوع مدل ذهنی. و در طی ۳۰ روز مطالب متنوعی در خصوص مدل ذهنی به صورت عکس، متن و صوتی برای کابران کانال ارسال شد. شیوه ای نو برای آموزش (قطعه قطعه – در طول زمان – یک مطلب و موضوع در یک کانال و بر بستـر شبکه های اجتماعی). و به قول خودش کانالی برای «حـرف زدن در مورد تغییر».

این مقدمه مهندس برای شروع بحث بود که فکر میکنم خط ِ مشی مطالعه این مطلب رو به طور کامل مشخص میکنه:

این جا برای یه هدف موقت ساخته شده. موقته اما مهمه: برای حرف زدن در مورد تغییر. مطالبش کپی از اینور و اونور نیست. حتی مستقل از هم نیست. باید به ترتیب خونده بشه. حتی برای کسی که از وسط میاد. برای کسی که میخواد مسیج های اینجا رو بخونه و بره سراغ مسیج بعدی، اینجا یه انتخاب اشتباهه. اما برای کسی که وقت و حوصله ی فکر کردن داره میتونه بهانه ی خوبی باشه. برای خلوت کردن و فکر کردن. توی این سی روز، یه تعداد نکته مینویسم.  نکته هایی برای فکر کردن. مهم نیست وقتی فکر کردید موافقش باشید یا مخالفش. مهم اینه که وقت بگذاریم و بهش فکر کنیم. امیدوارم این سفر سی روزه به آدمهایی که همراهش میشن حس خوب بده.

و این عکس-نوشته به عنوان اولین موضوع ارسال شد (به عنوان مقدمه کل موضوع کانال):

کل ماجرای این کانال موقت سی روزه، از یه متن صد کلمه‌ای که یه سال قبل با عنوان “رویداد و مدل ذهنی” نوشتم، شروع شده. با وجودی که قاعدتاً کسانی که این کانال رو دنبال می‌کنن، اون رو خوندن، اما چون تمام سی روز آینده می‌خوام راجع به همین صد کلمه بنویسم و حرف بزنم، فکر کنم منطقیه که اون متن رو اینجا بگذارم که بتونیم بازم بهش برگردیم:

مدل ذهنی چیست؟

من اعتـراف میکنم که در طول زندگی خودم کمتر مطلبی به این کاربردی و مهمی را مطالعه کرده ام. این مطالب آنقـدر برای من حائـز اهمیت بود که بعد از این سی روز، و جمع آوری کلیه اطلاعات کانال در یک فایل WORD تصمیم گرفتم آنرا به صورت چاپ و صحافی شــده دربیاورم و همیشه در کیف خودم داشته باشم و نگاهی به آن بیاندازم.

البته من این فایل های PDF که شما در ادامه می توانید آن ها را دانلود کنید،  را طوری تنظیم کرده ام که به راحتی قابلیت چاپ شدن روی برگه A4 را دارد و می تواند یک جـزوه بسیار خوب باشد.

چاپ و صحافی جزوه مدل ذهنی شعبانعلی

من حدود ۴ ماهی هست که با چنین مفهومی آشنا هستم و فعلا هیچ مطلبی را نمی توانم در مورد آن بنویسم. تنها دو بار هم این جـزوه و نوشته ها را خوانده ام و در ابتـدای راه هستم. 

قصــد دارم در آینده نـزدیک درس های دیگر مهندس شعبانعلی را در این باره در آدرس زیر بخوانم و ادامه دهم:

در ادامه چند جمله و نوشته کوتاه در این سی روز را برای دوستان در اینجا نقل میکنم. امیدوارم به اندازه کافی اهمیت موضوع را درک و برای آن وقت بگـذارند.

قطعا دنیای بهتر و شگرفی را پس از آن تجربه خواهند نمود. اما توجه به این نکته هم لازم و ضروری است که شناخت مدل ذهنی و درک آن و تلاش برای تغییر و اصلاح و بهـبود آن، نیازمند پیش زمینه های مهمی همانند زمان، درگیر شدن با مطالب و نیاز داشتن به آن است.

.

چند جمله کوتاه از محتوای فایل مدل ذهنی:

چرا باید برای بهبود و توسعه مدل ذهنی خود تلاش کنیم؟ مدل ذهنی ما، تصمیم‌ها و انتخاب‌های ما را می‌سازد و به تعبیر آلبر کامو، زندگی هر یک از ما حاصل انتخاب‌ها و تصمیم‌های ماست. ما معمولاً در توجیه تفاوت سطح و نوع زندگی‌مان، با افرادی که آنها را خوشبخت‌تر یا موفق‌تر می‌دانیم، به سرعت به سراغ شرایط، رویدادها و تصادف‌های مثبت در زندگی آنها و از سوی دیگر، محدودیت‌ها و محرومیت‌های خود، مشکلات و دشواری‌های زندگی‌مان می‌گردیم. در این میان، کمتر حاضریم به سراغ انتخاب‌ها و تصمیم‌گیری‌های خودمان برویم. اول به این دلیل که:  با این کار، باید مسئولیت بخش مهمی از وضعیت امروز خود را بپذیریم دوم به این دلیل که خیلی از انتخاب‌های زندگی مان‌ را، کاملاً ناآگاهانه انجام داده‌ایم.

اگر بخواهیم با خودمان کمی صادق باشیم، تنها دستاورد ما در زندگی، توسعه‌ی مدل ذهنی‌مان است.

چرا ما انسانها جملات انگیزشی مثبت رو دوست داریم؟ کسی که در هنگام رانندگی میتواند کنار دستی خود را بدون هرگونه ریسک تصادف و از دست دادن ایمنی ببوسد، احتمالا تمام آن توجهی را که باید برای آن بوسه صرف نمیکند!

هر لحظه از زندگی ما رو میشه با یکی از این چهار تا اسم برچسب گذاری کرد: ۱- رویداد ۲- پاسخ ۳- اقدام ۴- توقف رویداد در محیط ما اتفاق میفته و به نوعی ما رو تحت تاثیر قرار میده. پاسخ، عکس العمل ما در برابر رویدادهاست. اقدام، حرکتیه که ما آغازکننده اش بودیم و مستقیما پاسخ به یک رویداد نیست. توقف زمانیه که بین اون سه حالت میگذره و ما عمل مهم یا قابل ذکری انجام نمیدیم و اگر کاری میکنیم اقدامات نرمال سطح پایه فیزیولوژیکه. دستشویی رفتن و خوردن و خوابیدن و موارد مشابه

دنیای بیرونی و دنیای ذهنی ما، الزاما” به هم شبیه نیستند. حتی خیلی وقتها، نزدیک هم نیستند. شاید شما هم چنین تجربه هایی را داشته باشید: ما عمیق ترین تنهایی را معمولا” وقتی تنها هستیم تجربه نمیکنیم. بلکه در شلوغی جمع و میان هیاهوی مردم در مهمانی ها و در ازدحام خیابانها تجربه میکنیم.

وقتی میتوانیم بگوییم مدل ذهنی یک نفر را می شناسیم که بتوانیم رفتار او رو در شرایطی که قبلاً هرگز پیش نیامده، با دقت خوبی پیش بینی کنیم. کسی که میداند مولوی چه کسی بوده است، صرفاً در زمینه ی مولوی، معلومات دارد. معلومات هم مشخص است یعنی چه. “معلوم” است. پس دانستنش ارزشی ندارد. هنر جستجوی مجهولات است

عکس نوشته‌های مدل ذهنی:

من عکس های موجود در این کانال را هم ذخیــره کرده ام که اینجا آنها را به اشتراک می گذارم.

اما همانطوری که مهندس در درس مدل ذهنی مطرح می کنند، دیدن تک به تک این عکس ها و نوشته ها، یا مطالعه سریع و سرسری آنها بی استفاده است و وقت هـدر دادن!

پس لطفا اگر این نوشته ها و عکس-نوشته ها برای تان جالب و جذاب است، اصل PDF را صورت کامل و از اول تا انتها مطالعه بفرمایید.

یک گالـری از عکس ها و عکس-نوشته های این کانال پیرامون مدل ذهنی:

.

دانلود رایگان فایل PDF مدل ذهنی

در ادامه شما می توانید فایل های PDF آماده شـده را دانلــود کنید. فایل ها را در دو کیفیت آماده کرده ام، اول برای مطالعه در دستگاه های دیجیتال (با حجم پایین) و دومی هم با کیفیت و حجم بالا برای چاپ کردن و پرینت گرفتن و مطالعه کاغذی.

دانلود فایل PDF مدل ذهنی کلیک کنید مناسب چاپ بر روی کاغذ A4 

دانلود PDF فایل مدل ذهنی برای چاپ روی کاغذ

اگر لینک بالا به هر دلیلی کار نکرد میتوانید از این لینک آن را دانلود کنید

فایل قبلی و قبلی

پی‌نوشت‌ها:

پی نوشت اول: شاید ذکر این نکته هم لازم باشد که من در تنظیم این فایل، تلاش کردم همه فایل های صوتی استاد رو به دقت تایپ کنم، بنابراین با خیال راحت می توانید از این فایل‌های پی.دی.اف PDF استفاده کنید. اما اگر دسترسی به نرم افـزار تلگرام دارید، در کانال justfor30days@  می توانید فایل های صوتی با صدای استاد را هم بشنوید که احتمالا درصد یادگیری شما را افـزایش خواهد داد.

پی نوشت دوم: من قبلا یک نامه به مهندس شعبانعلی عزیز معلم بزرگـوارم نوشتم که ایشان هم لطف کردند و پاسخی به آن داده اند. شاید مطالعه آن برای شما جالب باشد. نامه یک شاگـرد به یک استاد.

پی نوشت سوم: تغییر یا اصلاح و بهــبود مدل ذهنی، یکی از سخت ترین کارها برای هر انسانی هست.
مانطوری که گفته شد و بنابر پیشنهاد ارائه کننده این درس، تاکید می شود حتما و حتما در طول زمان و مرحله به مرحله متن را بخوانید و به آن فکر کنید و مثال هایی را برای آن در ذهن خود بیابید و حتی یادداشت برداری کنید.

نکته بسیار مهم دیگر این است که سرفصل های مدل ذهنی که اینجا ارائه می شود، نیاز به تکمیل شدن دارند و باید برای آن مطالعات تکمیلی و ادامه دار داشته باشید. بسیاری از نکات در حکمِ سرنخی است برای اندیشیدن!

پی نوشت سوم: مدل ذهنی برای مدیریت زمان را بخوانید..

دوره رایگان آموزش مدیریت زمان

یک دوره آموزش رایگان مدیریت زمان به همراه فیلم های آموزشی و فایل صوتی کاملا رایگان و البته بسیار جامع آماده کرده‌ام که امیدوارم برای شما هم مفید باشد. سری به آن بزنید:

دوره رایگان آموزش مدیریت زمان + تکنیک‌ها + فیلم‌ها

اصول مدیریت زمان و تکنیک های کاربردی آن آموزش تخصصی و حرفه ای
اصول مدیریت زمان و تکنیک های کاربردی آن آموزش تخصصی و حرفه ای

برای مشاهده، خواندن و دانلود کتاب و مقاله به کتابخانه زمان مراجعه کنید

لینک کوتاه این نوشته برای آدرس‌دهی در شبکه‌های اجتماعی:

http://zaman.link/modz

لطفا به این مطلب امتیاز دهید 🙂
[Total: ۷ Average: ۴.۱]

20 thoughts on “مدل ذهنی چیست؟ + فایل PDF آموزشی دانلود رایگان

  1. امیر قائدی says:

    سلام
    واقعا سپاسگزارم زحمات شما هستم. تلگرام رو نگاه کردم ولی گویا کانال دیگه وجود نداره چون جستجوی من به نتیجه ایی نرسید. الان ارزش کار شما بسیار بیشتر هم شد. وبسایت خیلی پرباری دارید که برای من در کنار متمم آموزنده هست.
    آرزوی سلامتی و شادی برات دارم
    واقعا ممنونم

  2. ایمان مومن پور says:

    سلام. با تشکر از فایل مدل ذهنی که تهیه کردید. صفحه ۱۴ یک صفحه برای حل تمرین در نظر گرفتید ولی تمرین صفحه ۱۳ رو ننوشتید.

  3. سفیر آموزش says:

    سلام جناب سلیمانی
    درود بر شما که در این دنیایی که افراد سعی میکنند اطلاعات بدست آمده را به اسم خودشان جا بزنندِ شما با ذکر منبع دقیق و بجا آوردن حق قدر شناسی نسبت به مهندس شعبانعلی عزیز این کار ارزشمند را انجام دادید
    ان شاء الله همیشه موفق باشید و در مسیر رشد فردی و معلمی ثابت قدم بمانید

  4. Pingback: فایده و مزیت نوشتن - چرا وبلاگ‌نویس باشیم؟ - سجاد سلیمانی

  5. Pingback: دانلود رایگان فایل های PDF و PPT پاورپوینت مدیریت زمان - مقاله ترجمه یادداشت

  6. امیر says:

    سلام و عرض ادب
    یکی از کارهایی که قرار بود این ماه انجام بدم،همین آرشیو کانال محمدرضا بود که امروز بصورت ناخودآگاه توی سایت شما دیدم.
    واقعا از زحمت که کشیدید صمیمانه سپاسگزارم

    • سجاد سلیمانی says:

      امیرجان سلام، امیدوارم که کمکی برای تو بوده باشه،
      یکی از تاثیرگذارترین نوشته ها زندگی ام بود که تلاش کردم آن را اینگونه برای خود ثبت کنم و با انتشارش، کمکی هم به دیگران کرده باشم.

      برایت مقدور بود در شبکه های اجتماعی و احتمالا وبلاگ یا وب سایتت آن را به اشتراگ بگذار.

  7. علی says:

    سجاد جان خیلی ممنون از لطفت، من هم مثل تو معتقدم که مطالب کانال just for 30 days می تواند جرقه ای برای اندیشیدن و تحول نگرش یک نفر باشد و خودم حداقل دو بار مطالب این کانال را مرور کرده ام و هربار مطالب جدیدی آموخته ام. همانند تو، بسیاری از دوستانم را به این کانال دعوت کرده ام ولی افسوس که شتابزدگی و پاسخگویی به رویدادها مانع دقت و توجه کافی آن ها به این مطالب بوده است و بهره چندانی نیز نبرده اند. در نهایت به این نتیجه رسیده ام که میزان یادگیری و اثرپذیری ما از مطالبی که میخونیم تحت تاثیر عوامل بسیاری است، از جمله آشنایی با مفاهیم “مهارت یادگیری”، “مدل های ذهنی”، “هنر شاگردی کردن” و “کنترل توجه” و به همین علت است که بهترین کاری که می توانیم برای تغییر اطرافیانمون انجام بدیم این هست که آن ها را با متمم آشنا کنیم. البته آشنایی با متمم نیز برای بسیاری منشا یادگیری و تغییر نخواهد بود، چرا که بسیاری از انسان ها به جد از تغییر کردن و هرگونه اندیشیدنی فرار می کنند.
    نامه پر احساس تو به معلم عزیزمون رو خوندم، ایکاش پاسخ ایشان رو هم با اجازه خودشون منتشر می کردی 🙂
    جمع آوری، پرینت کردن و همراه داشتن مطالب ارزشمند و حتی هدیه دادن آن به دیگران رو هم از تو یاد گرفتم.

    • سجاد سلیمانی says:

      ممنون علی جان، برای وقت و دقتی که صرف کردی
      راستش من هم مثل تو فکر میکنم، باید به آدم ها سر نخ داد، اونوقت خود اوونها با توجه به دنیایی که تجربه کرده اند و آموخته هایی که داشته اند، می توانند پیگیر سر نخ تو باشند. یادگیری مهارت های فردی و توسعه فردی، الزاما همیشه به نفع فـرد نیست! خیلی وقت ها هم پیش از موعد ِ و باید زمان زیادی صرف بشه تا فردی به نقطه آموزش رسیدن و آموزش پذیری برسه. برای همین من همیشه توصیه میکنم و با لبخند رد میشم.
      و چقدر خوب که تو هم همکلاسی من هستی 🙂 برای تو هرکجا هستی آرزوی سلامتی دارم.
      هدیه این فایل PDF هم مثل همون سرنخ می مونه، فقط برای برخی ارزشمند هست و بس.

  8. علی کریمی says:

    سجاد جان امروز فایل متنی مدل ذهنی را به طور کامل خواندم خواستم تشکر کنم به خاطر زحتمی که برای آماده کردن این فایل کشیدی. امیدوارم همه ما در راه اصلاح مدل ذهنی مان موفقیت های بزرگ کسب کنیم. ممنونم از تو.

  9. پویا شیخ حسنی says:

    سلام آقا سجاد عزیز، چه کار نکو و پسندیده‌ای‌، دسته‌بندی کار فوق العاده مهمی هست که یادمون میره، ای کاش میشد بچه‌های متمم این کار را بصورت منسجم و پیوسته، با کمک هم انجام بدند.

    • سجاد سلیمانی says:

      پویا جان سلام
      راستش قوانین حقوقی متمم اجازه اجرای این کار نمیده که شما داکیومنت از محتواش ایجاد کنی
      این فایل هم از کانال تلگرامی خودش براشته شده و درواقع بلامانع بوده.

  10. Pingback: یادهست به دنبال مدل ذهنی و سبک زندگی بزرگان - یادهست

  11. ...... says:

    سلام
    سایت جناب اقای شعبانعلی را مطالعه کردم. بسیار مفید بود. متشکرم از شما که این سایت معرفی کردین

  12. الهام says:

    زندگی هر یک از ما حاصل انتخاب‌ها و تصمیم‌های ماست.
    و چه خوبه که درست و منطقی انتخاب کنیم،
    بارها برای خودم اتفاق افتاده که میتونستم تو بهترین موقعیت باشم ولی بخاطر انتخاب مسیر اشتباهم سرنوشتم عوض شد.
    بنظرم مدل ذهنی هم میخواد یاد بده که چطوری مسیر درستو پیدا کنیم.
    خیلیا میگن قسمتم این بود، کتاب سرنوشتم اینطوری نوشته شده و خیلی حرفای دیگه، ولی بنظر من هر شخصی سرنوشتش دست خودشه با انتخابا و تصمیم هایی که تو زندگیش میگیره.

    • سجاد سلیمانی says:

      الهام جان،
      حق با شماست. انتخاب مثل نفس کشیدن هر لحظه با ماست و به قول البرکامو: زندگی ما مجموعه انتخاب های ماست.
      اما اجازه بده من بخشی از درس ارائه شده را اینجا برای تو بنویسم:
      — — — — — — — — — —
      مدل ذهنی را با چه چیزهایی اشتباه می‌گیریم؟
      مدل ذهنی تقریباً با همه چیز اشتباه گرفته می‌شود!
      .
      با حرف‌هایی که می‌زنیم.
      با جملاتی که نقل می‌کنیم و کتابهایی که می‌خوانیم.
      با تیپ شخصیتی ما.
      با رفتار ما.
      با درونگرا بودن یا برونگرا بودن ما. با جزءنگر بودن یا کل نگر بودن ما. با صفات اخلاقی و رفتاری ما. با صداقت ما. با پشتکار ما. با شجاعت ما. با انتخاب‌های ما.
      با نحوه‌ی لباس پوشیدن ما.
      با زبان بدن ما.

      آیا اینها به مدل ذهنی مربوط نیستند؟

      چرا قطعاً مربوط هستند. اما “مربوط بودن” با “یکسان بودن” فرق دارد. همچنانکه تخم مرغ به مرغ مربوط است. اما مرغ نیست! همچنانکه آبریزش بینی به سرماخوردگی مربوط است. اما سرماخوردگی نیست. همه‌ی آنچه در بالا گفتیم، می‌توانند محصول یا نشانه‌های بیرونی مدل ذهنی باشند. اما مدل ذهنی نیستند. ضمن اینکه از ده‌ها عامل تاثیر می‌پذیرند که صرفاً‌ یکی از آنها مدل ذهنی است.
      — — — — — — — —
      فکر میکنم مدل ذهنی علاوه بر انتخاب هست. یا به قولی، انتخاب، محصول ِ مدل ِ ذهنی ماست.
      برای نمونه همین که می گی: خیلیا میگن قسمتم این بود، کتاب سرنوشتم اینطوری نوشته شده و خیلی حرفای دیگه و… که نشون میده که مدل ذهنی تو نیازمند آموزش دیدن هست. مثل من و مثل خیلی های دیگه.
      به همین جهت توصیه میکنم فایل رو سر فرصت و با دقت مطالعه کنی تا باهم در موردش گپ بزنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.