در صفحه نخست از مزایای بولت ژورنال یا همان دفتر زمان صحبت کردیم، در گام دوم مروری مختصر بر تاریخچه بولت ژورنال Bullet Journal و مبدع آن داشتیم در گام سوم توضیحات کاملی از روش برنامه ریزی دفتر زمان / بولت ژورنال دادم.
گام چهارم دو بخش داشت اول) نقاط ضعف بولت ژورنال چیست؟ و دوم) چه زمانی میتوانیم/باید از این دفتر استفاده کنیم؟ که مفصل در مورد توضیح دادم.
بین جامعه بولت ژورنال (Bujo Society) در شبکههای اجتماعی اصطلاحاتی رایج است که دانستن آنها برای استفاده کنندگان از این روش مفید است، امروز و در گام پنجم آنها را باهم مرور میکنیم.
اصطلاحات رایج بولت ژورنال چیست؟
دانستن این اصطلاحات کمک میکنه با بقیه دوستان خودتان هم بتوانید تجربیاتتون رو به اشتراک گذاشته یا از تجریبات آنها استفاده کنید:
چک لیست
چک لیستها صفحاتی مختصر برای ثبت و پیگیری انجام کارها هستند. تقریبا برای هر موضوعی که نیاز به انجام تکراری یک سری نکته اصلی دارد میتوان چک لیست داشت.
نقشه ذهنی
این روش ابداعی تونی بوزان است. برای اطلاعات بیشتر عبارت نقشه ذهنی (mind map) را در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید. نقشه ذهنی معمولا به طوری کشیده میشود که میشود مغز و ایدهی اصلی یک موضوع را به طور اجمالی از آن دریافت کرد.
گوستینگ (Ghosting)
زمانی که رد پاک شده مداد روی صفحه میماند.
بلیدینگ (Bleeding)
پس دادن رد ماژیک یا خودکار از پشت صفحه را بلیدینگ میگویند.
رشته کشی
بسیاری از استفاده کنندگان این روش نگران کم آوردن برگه برای هر قسمت هستند. بولت ژورنال برای رفع این نگرانی مدلی را تحت عنوان بندکشی پیشنهاد کرده است. روش کار به این شکل است که مثلاً شما صفحهٔ ۸ را برای یک موضوع خاص در نظر میگیرید. از پایان آن صفحه، صفحات بعد با موضوعات دیگری پر میشوند.
برای ادامهٔ موضوع نوشته شده در صفحهٔ ۸، کافیست به اولین صفحهٔ خالی دفتر بروید (مثلا ۱۲) و نوشتن را شروع کنید. برای ایجاد ارتباط بین بخشها، بالای صفحهی ۸ مینویسیم (۱۲«۸) و بالای صفحه ۱۲ هم (۱۲»۸) برای اینکه صفحات قبل و بعد مطلب مشخص باشند.
در نهایت در قسمت فهرست، جلوی عنوان آن کار شمارهی تمام صفحاتی که این مطلب را در آنها نوشتهام وارد میکنیم و اینطوری خیالمان راحت است که نظم دفتر به هم نمیخورد، اسراف نمیشود و مطالب را هم گم نمیکنیم. رشته کشی حتی میتواند بین چند دفتر (یعنی در طول چند سال) انجام بشود.
مرسی خیلی خوب بود. متشکرم از شما که چنین محتوای خوبی رو فراهم کردید. من کار تبلیغاتی میکنم و این حرف ها خیلی بهم کمک میکنه که رشد کنم
در واقع نداشتن برنامه ریزی باعث شده تولید محتوای درست و حسابی هم نداشته باشم. در نتیجه درآمد پایینی هم دارم.