کمتر پیش میاید چنین حسی از نادانی و حماقت بهم دست بدهد. مطالعه کتاب پوست در بازی (Skin in the game) آقای نسیم طالب، چنین حسی به من داد. این نویسنده، کتاب معروف قوی سیاه را هم نوشته است (در واقع با قوی سیاه چهرهی معروفی شد).
کتاب + را دوست خوبم سعید رمضانی ترجمه کرده است. روزگار مجردی، همخانه بودیم. از روند پیشنهاد تا ترجمه و چاپ کتاب، شاهد تلاش و دقتش در ارائهی خوب نسخه فارسی بودم. این روزها که این کتاب گل کرده و حسابی طرفدار دارد، برایش خوشحالم. شخصیت جالبی که در کنار دوستی، کل از او در زندگی آموختم.
من چاپ اول این کتاب را از نشر نوین هدیه گرفتم ولی متاسفانه یکسال بعد تازه مطالعهی آن را شروع کردم. متاسفم که لابلای کارهایم مطالعه این کتاب مهم و ارزشمند به تاخیر افتاد
خلاصه کتاب پوست در بازی – Skin in The Game
بیشترین تاکید این کتاب اینه: مسئولیت. ایدهی اصلی و عنوان کتاب هم اینه که پوست تو در بازی گیر باشه. مثل ما فارسیزبانها که میگیم «طرف پاش گیره» یا «بیا وسط گود» یا «دستش زیر این سنگه».
در واقع در مسئلهی عدم تقارن در زندگی را بررسی کرده و به انسانها تذکر جدی میدهد که باید برای کارها، ایدهها، رفتارها و حتی مشاورههایتان مسئولیتپذیر باشید و در «سود و زیان» شریک باشید.
نه اینکه کارمندی در قامت مدیر سازمان را به خاک سیاه بکشاند و هیچ عواقبی برای خودش نداشته باشید،
یا سیاستمداری که نسخه جنگ یا تحریم یا…. تنظیم کند و از بدبختیهای گریبانگیر دیگران، هیچ زیانی به او نرسد،
یا مشاوری که برای شرکت میگیرید، ایدهها و طرحهای رنگارنگ بدهد اما پولش را بگیرد و برود و اگر شما ورشکسته هم شوید، عین خیالش نباشد.
نسیم طالب میگوید اینجاها باید «پوست در بازی» داشته باشند، چه سود و چه زیان.
چند جمله کوتاه از محتوای کتاب
در ادامه چند جمله یا پاراگراف کوتاه از کتاب را خدمت شما میآورم. عکسنوشتههای طراحی شده، از صفحه اینستاگرام پوست دربازی اخذ شده است.
خب بریم جلمهها رو با هم بخونیم، امیدوارم بهش علاقمند بشید و کتاب رو بخونید:
شما هیچگاه نمیتوانید کسی را کاملا قانع کنید که اشتباه میکند، تنها واقعیت میتواند او را قانع کند.
… اگر بتوانید تمام نیروی خود را برای بلند کردن ماشین و نجات بچهای زیر آن جمع کنید (نیرویی که فراتر از توانمندیهای کنونیتان است)؛ قدرت حاصله پس از آرام شدن امور نیز در درون شما باقی خواهد ماند. پس بر خلاف معتاد که تدبیر خود را از دست میدهد، چیزی که به واسطهی شدت و تمرکز، در زمانی که تحت ریسک هستید میآموزید، با شما خواهد ماند.
جملهی بالا رو خیلی دوست داشتم. دوست من از اهالی کرمانشاه است و کودکی خودش رو در دوران جنگ ایران و عراق آنجا بوده. امروز علاوه بر استرسهای پنهان، یک زبر و زرنگی بسیار عجیب و یک تیز بودن در جهش و واکنش به رخدادهای محیط دارد که فراتر از آدمهای دیگر است. وقتی باهاش صحبت میکردم و جمله بالا رو میخوندم میگفت این شدت و تمرکزی که نسیم طالب نوشته، در حرکت سریع ما برای رفتن به پناهگاه نهادینه شده و مانده.
اخلاقیات همواره مستحکمتر از قوانین هستند. به مرور زمان، این قانون است که باید به اخلاقیات نزدیک شود، نه به عکس.
صفحه80
اینو دوست دارم، قانون از نهادها برمیخیزه و اعمال میشه، فکر میکنم در طولانی مدت، نهادها سرخم کنند به این اخلاق که از درون ما انسانها میجوشه.
استفاده از کار دولتی برای کسب ثروت، کاملا غیراخلاقی است
صفحه188 – کتاب
این بحث اقلیتهای آشتیناپذیر و تاثیری که بر کل سیستم اجتماعی میگذارند، خیلی مهمه. بخشهای مهمی از کتاب، به این موضوع میپردازه. مثلا میگه: درصد خیلی ناچیزی از جمعیت انگلستان مسلمان هستند اما 70درصد گوشت توزیع شده، حلال هست. مثالها و بررسیهای بیشتر رو باید توی کتاب با حوصله بخونید.
هیچ وقت برای پیچیده بودن ِ ارائه هزینه نکنید، آن هم زمانی که تنها به نتیجه نیاز دارید.
صفحه216
برابری واقعی همان برابری در احتمالات است
صفحه176
کتاب پوست در بازی را باید دوبار بخوانیم
چند جمله از این کتاب با مرورش براتون نوشتم, اما واقعا هیچ بخشی از کتاب رو نتونستم بهتون بگم. پیشنهاد می کنم حتما بخونید و دوبار هم بخونیدش. من خودم تصمیم دارم یکبار دیگه بخونم و اگر لذت بردم، ماه های آینده باز هم بخونمش..
ای کتاب قطعا پارادایم شیفتی اساسی در زندگی و مدل ذهنی من ایجاد خواهد کرد.
دانلود فایل PDF کتاب پوست در بازی
روی لینک زیر کلیک کنید و بخشیهای اولیه از کتاب و فهرست آن را دانلود کرده و بخوانید:
برای خرید این کتاب هم میتوانید به صورت مستقیم از صفحه ناشر کتاب اینجا اقدام کنید.
مقاله تله تقارن – شروین وکیلی
اگر علاقمند به فهم مفهوم تقارن هستید، پیشنهاد میکنم با حوصله مقاله زیر را هم دانلود کنید و بخوانید:
لینک دسترسی به کلیه کتابهای دکتر شروین وکیلی اینجا را کلیک کنید.
ممنون از معرفی و واقعا لطف کردید مقاله تقارن را هم اضافه کردید.
Pingback: ⌛جملات بخش پایانی کتاب پوست در بازی - نسیم طالب | سجاد سلیمانی | توسعه دهنده کسب و کار