The Physician 2015 فیلم پزشک طبیب

فیلم پزشک یا طبیب The Physician – فیلم درمانی: تلاش کردن و پرهیز از تعصب

چند وقتی که برای فیلم های تاریخی وقت می‌گذارم، روزهای تعطیل فرصت خوبی بود که فیلم زیبای پزشک (یا اصطلاحا طبیب) The Physician سال ۲۰۱۵ را به تماشا بنشینم که مربوط به پسری انگلیسی و علاقمند به پزشکی بنام ِ رابرت کول بود که برای آموزش پزشکی به شهر اصفهان نزد ابوعلی سینا (ابن سینا) می‌آید.

مشخصات فیلم:

درباره‌ی این فیلم در ویکی‌پدیا می‌خوانیم:

فیلمی ماجراجویی تاریخی محصول کشور آلمان است، که بر اساس رمانی به همین نام اثر نوآ گوردون نویسندهٔ آمریکایی ساخته شده‌است. این رمان در سال ۱۹۸۶ منتشر شد و بیش از ۲۱ میلیون نسخه از آن در دنیا به فروش رسید. فیلم پزشک به کارگردانی فیلیپ اشتولتسل Philipp Stölzl است

ویکی‌پدیا

چرا این فیلم را می‌بینیم؟

من به عنوان یک تحلیل‌گر سینما و فیلم عمل نمی‌کنم. آنچه هنگامه‌ی تماشای فیلم‌ها به عنوان یک مخاطب عادی دریافت می‌کنم را با شما زمان جویان عزیز در میان می‌گذارم که علاوه بر لذت بردن از فیلم، بتواند چند نکته را هم بیاموزید. اینجا هم می‌خواهم چند نکته را خدمت شما عزیزان بگویم:

خسته نشدن از زندگی

کودکی که در فقط مطلق همه‌ی دارایی و خانواده‌ی خود را از دست می‌دهد، از زندگی دست نمی‌کشد. از تلاش کردن و بزرگ شدن و رشد کردن روی بر نمی‌گرداند. با روند ِ رو به آینده‌ی زندگی خداحافظی نکرده و خودش را غرق در بربختی‌های تنهایی و افسردگی نمی‌کند.

رابرت کول در فیلم پزشک

واقعی یا نمادین، او انتخاب می‌کند که برای آینده و آنچه فکر می‌کند خوب است تلاش کند و می‌کند و “مهاجرت” و دوره‌گردی را با عنوان یک “سبک زندگی جدید” هم انتخاب می‌کند و راهی می‌شود.

و پس از کلی دوره‌گردی با همه‌ی بدبختی‌های روزگار می‌جنگد و خودش را به ایران و شهر اصفهان می‌رساند و شروع می‌کند به “شاگردی کردن” نزد استاد. (مسیر طی کردن سختی‌ها و جنگیدن برای رسیدن به خواستِ او را می‌توان الگو گرفت.)

دین‌داران تندرو مسیحی و مسلمان ضد علم و نوآوری

در ابتدا فکر می‌کنم جنگ ِ مذهبی تندروهای دیندار مخصوص مسلمانان آن دوران بوده اما با دیدن فیلم متوجه شدم همین ضدیت و جنگ، در اروپا و انگلستان هم وجود دارد و کلیسا تمام قد مخالف ایده‌های نوین پزشکی است.

به هر حال بدنه‌ی اصلی داستان در شهر اصفهان و در دانشگاه ابن سینای بزرگ رخ می‌دهد و دوگانه‌ی زیر به عنوان دشمنان طب و پزشکی و سقول رونق آن به نمایش در می‌آیند:

  • پیشوای مسلمانان تندرو و ملاهایش
  • سلجوقیان وحشی و گرفتن نهاد ِ حکومت

پیشنهاد می‌کنم کتاب “ما چگونه، ما شدیم” نوشته‌ی آقای صادق زیبا کلام را بخوانید. در این کتاب به خوبی روندهای ضدیت نهاد دین‌داری مسلمانان در ایران با کارهای فکری و عقلانی و منطقی (مثلا با گروه معتزله) و در نهایت با کل علوم طبیعی مثل طب را خواهید خواهند و برخی از صحنه‌های این فیلم و ضدیت ِ امام و یارانش با پزشکان و فیلسوفان را درک خواهید کرد. آنچه در فیلم نمایش داده می‌شود تنها بخش‌های بسیار ریزی از این جنگ مذهبیون با فیلسوفان و دانشمندان علوم جدید است.

ابن سینا رسالت ِ راهش را به «رابرت کول» انگلیسی داد؟

در فیلم مشاهده می‌کنیم که کتابخانه‌ی عظیم ابن‌سینا توسط «امام و ملاهایش» به آتش کشیده می‌شود و او نیز کتابی از دانش را به رابرت کول می‌دهد و رسالت ادامه‌ی راهش را به او می‌سپارد. سرنوشت تلخی که برای همه‌ی ما بسیار درس‌آموز است. تاریخ ایران ما، ورق‌های خونین زیادی دارد که خواندنش، می‌تواند عزم ما را برای ساختن امروزمان جزم‌تر کند.

یک توضیح:
این بخش فانتزی و خیالی ساخته شده است. اما در دنیای واقعی آنچه اتفاق می‌افتد حکومت ِ عظیم ِ ایلات و صحرانشیان ِ سلجوقی بر تمامی ایران است که همراه قتل عام‌های عمومی مردم است و در نهایت چیزهایی که به افول علم و خرد و خردگرایی و دانش در ایران منتهی می‌شود، دست به دست دادن دین‌داران تندرو اشاعره و محکوم کردن و کشتن دین‌داران عقل‌گراست

(در ادامه‌ی کار هم توسط صدراعظم مقتدر سلجوقی خواجه نظام الملک مدارس نظیمیه راه اندازی شده و در‌آن شریعت مطلق و تقلید آموزش داده می‌شود و همه‌ی دانشمندان طبیعی و عقل‌گرا محکوم یا کشته و آواره می‌شوند. البته که اینها در فیلم نیست اما خواستم اشاره‌ای به آن کرده باشم. اینجاست که طب ایران‌زمین که روزگاری مطرح‌ترین طب جهان بود، افول می‌کند و ادامه‌ی راه پزشکی به دنیای غرب متصل می‌شود).

لیست کلیه فیلم‌های معرفی شده

همانطوری که می‌دانید من آرشیوی از بهترین فیلم های تاریخ سینما را با هدف ِ آموزش ِ عمیق برخی مفاهیم به دوستان خودم ارائه می‌کنم و برخی دیگر را هم به عنوان فیلم‌های عالی تاریخ سینمای ایران و جهان تا تماشا کنند و لذت ببرند.
اگر دوست دارید لیست همه فیلم‌های معرفی شده را ببینید، روی لینک زیر کلیک کنید:

آرشیو فیلم درمانی و بهترین فیلم‌های تاریخ سینما ایران و جهان

همچنین اگر دوست دارید بدانید فیلم درمانی چیست و چگونه به ما کمک می‌کند؟ کلیک کنید.

من برای دسته‌بندی بهتر فیلم‌ها، آنها را در پکیج‌های مختلفی دسته‌بندی کرده‌ام. این فیلم را هم در دسته‌بندی «فیلم‌های با محتوای سخت‌کوشی، سرسختی، امیدواری و پشتکار» می‌آورم. البته دیدن این فیلم را به نوجوانان بالای ۱۷ سال و کلیه جوانان عزیز هم توصیه می‌کنم.

فیلم درمانی یا فیلم تراپی مدرسه زمان به همراه معرفی بهترین فیلم های تاریخ سینما به همراه تحلیل و نکات

One thought on “فیلم پزشک یا طبیب The Physician – فیلم درمانی: تلاش کردن و پرهیز از تعصب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.