
از وقتی گوشیهای هوشمند وارد بازار شده و اینترنت فراگیر شده، مدیریت زمان اهمیت خیلی زیادی پیاده کرده، چرا؟ چون ما بلد نیستیم از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، توئیتر و تلگرام و…) یا بازیها و کلا اینترنت استفاده کنیم و ساعتهای زیادی بیهدف داخلشون میچرخیم.
قصد دارم در این بخش از سایت به صورت رایگان همهی آموزشهای لازم برای داشتن یک مدیریت زمان عالی هنگام استفاده از تلفن همراه (موبایل) را خدمت شما زمان جویان گرامی ارائه کنم. این آموزشها به صورت فایل صوتی و فیلم هم هستند که امیدوارم با حوصله و دقت بخوانید و بشنوید و بکار بگیرید.
راستی این صفحه فقط یکی از بخشهای آموزشی من هست، اگر دوست دارید همهی آموزشهای لازم برای زندگی و کار خودتان را دریافت کنید، پیشنهاد میکنم به صفحهی اصلی مدیریت زمان که توسط من سجاد سلیمانی تهیه و منتشر میشه سری بزنید:
آموزش تخصصی مدیریت زمان و تکنیکهای آن
زندگی واقعی دیجیتال است؟
اعتیاد به سیستمهای دیجیتال (موبایل و کامپیوتر) و در صدر آنها رسانهها و شبکههای اجتماعی (Social media) یکی از چالشهای اصلی بشریت شده است و گزارشهای تکاندهندهی سازمانها و نهادهای مطالعاتی از اعتیاد و وابستگی روز افزون به آنها یا بهتر بگویم کوچ از این دنیایی که بودیم به دنیای دیجیتال جدیدی که ساختهایم ارائه میکنند.
واقعیت این است که نسل انسان در آستانه یک تحول دیگر در تاریخ حیات خود است، کشف آتش، کشف چرخ، کشاورزی، کشف آهن و… همگی مسیر زندگی آدمیان را دچار تحول کردهاند و هماکنون ما ( و شمایی که در حال خواندن این نوشتهی دیجیتال روی صفحه نمایش کوچک یا بزرگ هستی) نیز در آستانه یک تجربهی تاریخی هستیم (یا بهتر است بگویم در آغاز این تجربه هستیم چون بخشی از آن شروع شده) تجربهی بزرگ تاریخی به نام زندگی دیجیتال است.
سرعت این تحول و این فناوری بسیار بالاست و هنوز مغز ما و مجموعهی رفتارها، مدل فکر کردن و حتی فیزیک بدنی ما نتوانسته آن را درک کند و به آن خو بگیرد و تغییرات مناسبی در فیزیک خود ایجاد کند که متناسب با این تحول جدید باشد.
ما خواسته یا ناخواسته، در حال وارد شدن به دنیایی نوین و دیجیتال هستیم. شاید به جرات بتوان گفت که دیگر نمیتوانیم آن را مجازی بنامیم، چرا که واقعیت امروز همهی کسانی که به اینترنت وصل هستند همین دنیای دیجیتال شده است.
قرار است دنیای دیجیتال را حذف کنیم؟
به نظرم همهی هشدارها و همهی تحقیقات و بیانیههایی که در حال صادر شدن دربارهی اعتیاد به شبکههای اجتماعی، عشقهای مجازی؛ دور شدن از واقعیتهای زندگی، تنهایی و ناامیدی، ناتوانی انسانهای دیجیتال در برقراری ارتباط انسانی/دوستانه با سایر همنوعان و… را میتوان همچون صدای بوق قطاری دانست که در حال رسیدن به ماست.
تقریبا تمامی فعالیتهای بشری به اینترنت و دیتای دیجیتال گره خوده و با فناوریهای نوین تحلیل داده، کامپیوترها بهتر از هرکسی آدمیان را میشناسند و بیشتر خواهند شناخت. (فیسبوک رسما اعلام کرده کاربرانش را بهتر از همکاران و خانواده و حتی همسرشان میشناسد). ورود بیتکوین (ارز دیجیتال) و فناوری بلاکچین و… سرعتِ این تحولات را بسیار بیشتر خواهد کرد و قطارِ دنیای دیجیتال با سرعت بسیار بیشتر و بوقهای بلندتر و با تعداد دفعات سریعتری به سوی ما خواهد آمد.

حتی اگر بخواهیم هم نمیتوانیم منکر دنیای دیجیتال و ارتباطاتِ درهم تنیدهی آن شویم. همانطوری که میبینیم سنتیترین یا بنیادگراترین جوامعِ انسانی و عقیدتی که میخواستند به آداب و رسوم هزاره یا هزارههای قبل زندگی کنند، نمیتوانند از دستاوردهای این دنیای جدید استفاده نکنند و حتی نمیتوانند از تاثیرگذاری آن در امان باشند.
پس بهتر است قبول کنیم با یک تحول عمیق در هستی بشریت روبهرو هستیم و ناچاریم با آن مواجه شویم. ترک کردن دنیای دیجیتال هم راهِ معقول و عرف و پسندیدهای نیست، بهتر است همانطوری که نسل بشر آتش را کشف کرد و دیگر لازم نبود خوراک نپخته و ناتوان از هضم را خام خام دفع کند و معدهاش به غذای پخته عادت کرد و از آن لذت برد و میبرد، ما نیز یاد بگیریم چگونه باید با این دنیای جدید روبهرو شویم و برویم سراغ اینکه «چه باید کرد؟» و از آن لذت ببریم.
کمی فاصله بگیر و دنیای دیجیتال را درک کن
اجازه بدهید یک جمله بگویم تا اگر خواستیم از این نوشتهی بلند فقط یکی را به امانت ببریم، همین یکی باشد: «کمی فاصله بگیر و تا زمانی که دنیای دیجیتال را خوب نشناختهای و حرفهای نشدهای غرق آن نشو»، نتیجه این است که قبلا بوده، نمیگویم و هرگز نگفتهام که باید از دنیای دیجیتال خداحافظی کرد. به نظرم به دنبال کنج عزلت خزیدن، تصور و عمل اشتباهی است.
مگر میشود از لذت احوالپرسی با دوستان دور و نزدیک چشم پوشید، مگر میشود آخرین مقالات و دستاوردهای علمی یا تخیلی و گمراهکنندهای که در شبکههای اجتماعی و فضای دیجیتال منتشر میشود را ندید؟ مگر میشود لذت یک گفتگوی آنلاین ویدیوی-صوتی با هزاران کیلومتر را تجربه نکرد؟ مگر میشود دربارهی سوالات خودمان در اینترنت جستجو نکنیم و نظرات و دستاوردها را نبینیم و نخوانیم؟ مگر میشود از تجارت آنلاین چشمپوشی کرد؟ مگر میشود آموزش آنلاین را نادیده گرفت؟

درست است که نمیشود از اینها چشمپوشی کرد، اما یادمان نرود، ما هنوز آداب زندگی دیجیتال و شیوهی درستِ زندگی «با» یا «در» آن یاد نگرفتهایم. هر روز یک قابلیت جدید معرفی میشود، هر روز زیرساختها بسیار قویتر میشوند و تکنیکهای میخکوب کردن انسان پای سیستم نیرومندتر میشود و ما را وادار میکنند که ساعتهای بسیار بیشتری از قبل را برای آنها اختصاص دهیم، یک ولع سیری ناپذیر. اینجاست که ما باید کمی تامل کردن و فاصله گرفتن را تمرین کنیم.
نمیشود، نشده و نمیتوانیم از دنیای دیجیتال و امکانات عظیم آن استفاده نکنیم (بجز افراد بسیار استثنایی که با شناخت کاملا از دنیای دیجیتال رفتهاند و حتی گوشی موبایل هم ندارند یا افرادی که اصلا نمیدانند دیجیتال چیست، و این کار را کردهاند-من با این استثناییها کاری ندارم، اینها را باید متخصصان دیگری تحلیل رفتاری انجام بدهند) اما ما انسانهای معمولی میتوانیم برای ورود به دنیای دیجیتال تمرین کنیم.
آفلاین زندگی کن اما خوب زندگی کن…

تا زمان ورود صددرصدی ما به دنیای دیجیتال بهتر است:
زمان بیشتری را به آدمهای واقعی زندگی خود اختصاص بدهیم
ارتباطات انسانی را چهره به چهره را قدربدانیم و تمرین کنیم
جک گفتن و خندیدن را با هم تجربه کنیم، به جای احوالپرسی با یک نوشته از صدنفر، تک به تک به آنها زنگ بزنیم و صدایشان را بشنویم و لابلای صداها و گفتهها دنبال احساس و عاطفه یا کشف آدمها باشیم.
مقایسه دیجیتال عالیست، اما خرید واقعی را همچنان در سبد خود حفظ کنیم
و تلاش کنیم صبور باشیم و فکر نکنیم که هرچیزی را میتوان با چند کلیک ساده فهمید یا داشت. (آدمها انقدر در دنیای جستجوگرهای دیجیتال و فروشگاههای آنلاین غرق شدهاند که فکر میکنند میتوان هر نکتهای را با جستجوی ساده فهمید یا با سفارش آنلاین به دست آورد. چند روز قبل به یکی از دوستان معتادِ دیجیتال خودم میگفتم که دلگیر شدن دوست و غمگینشدن چشمانش را هنوز هیچ موتور جستجوگر آنلاینی نمیتواند به تو یاد بدهد مگر اینکه خودت با چشمها و لامسه و حسات بفهمی و هیچ فروشگاه آنلاینی یک دوست خوبِ مهربان را برای تو نمیتواند بفروشد مگر اینکه زمان زیادی از عمرت را برای کسی خرج کنی که روز به روز دوستیاش با تو عمیقتر شود و از این دوستی لذت ببری و مثل تخم چشمانت مراقبت کنی.)
در همین رابطه و برابر قولی که داده بودم، میخواهم یک فیلم بسیار خوب را در ادامه خدمت شما معرفی کنم. بیایید با هم ببینیم که عشقِ دیجیتال چیست و چه تجربهای را با خود به همراه دارد. پس از آن یک تمرین یک ماهه برای رعایت فاصله از دنیای دیجیتال را میخواهیم یاد بگیریم و شروع به تمرین کنیم.
راهکارهای من برای کسانی که اعتیاد و مصرف زیاد اینترنت و گوشی دارند!
دوستان عزیز, زمانجویان گرامی؛
همانطوری که قبلا نوشته بودم مدیریت زمان مثل اثرانگشت است و هرکسی باید شکل ویژهی خودش را کشف یا انتخاب کند.

من به عنوان معلمی که تلاش میکنم دربارهی مدیریت زمان تحقیق و تدریس کنم، دوست دارم علاوه بر معرفی این فیلم سینمایی جالب؛ چند راهکار ساده را به شما معرفی کنم تا بتوانید از همین امروز تصمیم بگیرید و تمرین کنید.
ما میخواهیم فاصلهی درست خود را با دنیای دیجیتال و امکاناتِ شگفتانگیز آن حفظ کنید و در آن غرق نشوید. بهتر بگویم استفاده درست از آن داشته باشیم. به اندازه نیاز امروز (و واقعی) از ابزارهای آنلاین و دیجیتال استفاده کنیم تا هزینههای خیلی سنگینی پرداخت نکنیم. هزینههای سنگین مثل: کاهش سلامتی، ناتوانی در اراتباطات انسانی، ناامیدی و تنهایی، استرس و از دست دادن زمان به عنوان یک دارایی مهم و غیرقابل جبران و…
یک) به میزان مصرفِ دیجیتال خودتان آگاه شوید.
همانطوری که به میزان مصرف قند و چربی خود حساس هستید، باید به میزانِ مصرف و استفاده از ابزارهای دیجیتال و آنلاین نیز حساس باشید. از دادن زمان و فرصت زندگی یعنی من شبانهروزی از اینترنت استفاده کنم، غرق شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و توئیتر و فیسبوک باشم و آنگاه ندانم بهطور دقیق روزی چند ساعت و دقیقه از شبکههای اجتماعی استفاده میکنم.
گام اول همین است که هشیاری خودتان را به دست بیاورید و بدانید که روزی چقدر از آنها استفاده میکنید. برای این هدف من برنامه فوقالعاده Quality-time را خدمت شما قبلا معرفی کردم. یکبار دیگر آن را بخوانید، سپس روی گوشی تلفن خود نصب نموده و به گزارشهای روزانه آن حساس شوید.
« آشنایی با برنامه-اپلیکیشن فوقالعاده Quality-time »
برنامههای بسیار کاربردی وجود دارند که به شما در برنامهریزی و مدیریت زمان کارها میتوانند کمک کنند. در این بخش قصد دارم کلیه برنامههایی اختصاصی گوشی موبایل (اندروید و IOS) و همچنین نرم افزارهای جالب کامپیوتر که میتوانند به شما کمک کنند را معرفی کنم.
برای مشاهدهی همهی نرم افزارهای کاربردی معرفی شده میتوانید به بخش نرمافزارها و برنامههای مدیریت زمان مراجعه کنید. برنامهها و اپلیکیشن های مدیریت زمان
دو) مشخص کنید روزی چند ساعت باید به دنیای دیجیتال وصل باشید
بداهه زندگی کردن و باری به هر جهت بودن با وجود این دزدان زمان و عمر، کاری خطرناک است. برای خودتان یک عرف و استاندارد تعیین کنید. مثلا من وقتی میخواهم باشگاه بروم میگویم حدودا هفتهای دو جلسه میتواند برای من خوب باشید، تعیین این حدود کمک میکند رفتارهای خارج از قاعده خود را بشناسیم و هشیارانهتر نسبت به اشتباهات خود عمل کنیم.
لازم نیست کار خیلی بزرگی انجام بدهید. یکبار بنشینید و با خودتان خلوت کنیم و از خودتان بپرسید من چقدر کار دارم و چه آرزوها و برنامههایی دارم؟ و با توجه به اینها بهتر است روزی چند ساعت را پای اینترنت و شبکههای اجتماعی بنشینم. به عکسی که در ادامه مشاهده میکنید به خوبی دقت کنید:

به اعدادی که بالا نوشتهام خوب دقت کنید، به همین سادگی شما میتوانید اینطرف یا آن طرف این مقایسه باشید. فقط با روزی یک ساعت میتوانید یادگیری مداوم و عمیق و یا داشتن یک ورزش مطلوب پیادهروی یا هر گزینهای که شما دوست دارید در زندگیتان دنبال کنید، و یا اینکه روزی چهاربرابر یا خیلی بیشتر از آن را صرفِ آنلاین بودن و دیدنِ عکس و نوشتههای غیرمفید و غیرکاربردی دیگران و… خرج کنید. به شما پیشنهاد میکنم کتاب اثر مرکب را در این زمینه مطالعه کنید. (در کتابخانه زمان میتوانید با کتابهای دیگری آشنا شوید)
نکته: دوستانی که کارشان با کامپیوتر و اینترنت است (مثل فریلنسرها) بهتر است با خودشان روراست باشند. واقعا میشود در طول روز ساعتی و کارهایی را به عنوان کار تعریف کرد و ساعتی را هم به عنوان تفریح یا گپ با دوستان را چرخیدن در اینترنت، پس لطفا به خاطر خودتان هم که شده، یکبار خط مشخصی بین کار و تفریح آنلاین خود بکشید.
سه) از تکنیک «دیتاکس یا سمزدایی» استفاده کنید
دیتاکس شبکههای اجتماعی یا (detox social media) یعنی من به صورت کاملا آگاهانه و با اختیار خودم، برای تعداد روزهای مشخصی (یا ماههای مشخصی) از شبکههای اجتماعی دوری میکنم. شما برای هر ابزار دیجیتال و آنلاینی میتوانید دیتاکس را تجربه کنید، ابزارها و وسیلههایی مثل ماهواره، تلویزیون، گوشی موبایل، هدفن و… و همچنین برنامههای مختلف مثل اینستاگرام، توئیتر، تلگرام و حتی بازیهای آنلاین و کلا گیم و هر چیز دیگری. اجاره بدهید چند مثال ساده را برایتان بنویسم.

مثال:
من الان حدود ۷ سال است که دیتاکس تلویزیون کردهام و دیگر تلویزیون نمیبینم. (خوشبختانه هنوز زندهام و هیچیام نشده ).
شما میتوانید برای یک یا چند روز یا چند هفته، خود ابزار دیجیتال را کنار بگذارید (مثلا گوشی تلفن همراه خودتان را برای چند روز خاموش کنید و بدون آن زندگی را تجربه کنید) یا حتی کامپیوتر را.
و یا اینکه میتوانید برای یک یا چند روز یا چند هفته، برخی از امکانات را محدود کنید، مثلا اینترنت خودتان را چند روز قطع کنید، یا برنامه اینستاگرام یا توئیتر یا فیسبوک یا تلگرام و… را (بدون اینکه اکانتتان پاک شود) برای چند روز پاک کنید و بدون آنها زندگی را تجربه کنید.
دیتاکس در ابتدا بسیار سخت به نظر میرسد، مثل معتادی که مواد به او نرسیده یک روز درد خواهید کشید 😉 ، اما یکی دو روز بعد که به زندگی عادی برگردید، از زندگی لذت بیشتری خواهید برد. عادتهای خودتان را بهتر میشناسید و توانمندیها و ضعفهایتان را بهتر درک میکنید.
اگر بخواهم از فیلم Her که معرفی شد استفاده کنم، باید بگویم که همهی ما در دنیای دیجیتال و ابزارها و برنامههای مختلفی که به ما ارائه میکند یک سامانتای معشوقه داریم که دائما ما را به سمت خودش میکشد، یک کشش سیری ناپذیر. گاهی ما برای حل مسئله بهتر است کمی از آن دور شویم.
اینجا هم دیتاکس به ما کمک میکند از معشوقهی دیجیتال خودمان دور شویم و کمی که آرامتر شدیم به او و رفتارهای خودمان و عمری که پایش میریزیم فکر کنیم و بعد دوباره تصمیم بگیریم. دربارهی زمان اضافهای که بدست خواهیم آورد در انتها توضیحاتی خواهم داد.
برای دیدن یک نمونه از دیتاکسهای من اینجا را کلیک کنید. برای آموزش بیشتر و بهتر سمزدایی (دیتاکس) از شبکههای اجتماعی اینجا را کلیک کنید.
چهار) به صورت اورژانسی/فوری این راهحلها را آزمایش کنید
اگر اوضاع شما وخیم و خیلی حالتان خراب شده و یک معتاد تمامعیار به موبایل و شبکه های اجتماعی هستید این بخش مربوط به شماست:

قبلا در بخش رادیو مدیریت زمان فایلهای صوتی را برای معتادان استفاده بیش از حد شبکههای اجتماعی و مخصوصا کسانی که خیلی زیاد گوشی خود را در طول روز چک میکنند با عنوان استفاده درست از شبکههای اجتماعی و موبایل منتشر کردهام. راهحل سوم و پنجم که اینجا در حال خواندن آن هستید به تداوم احتیاج دارد و تمرین لازم دارد. اگر اورژانسی حالتان وخیم است، پیشنهاد میکنیم فعلا این فایلهای صوتی را بشنوید:
فایلهای صوتی: برای کنترل استفاده از شبکههای اجتماعی و جلوگیری از چک کردن دیوانهوار گوشی تلفن
پنج) یک چالش فردی روزانه برای خودتان تعریف کنید
من این روش را خیلی خیلی دوست دارم. به نظرم یکی از بهترین شیوههای ساختن عادتهای خوب و ترک عادتهای بد است. ما با این شیوه میتوانیم از نو خودمان را تربیت کنیم و آیندهی خودمان را تغییر دهیم. به طور جدی توصیه میکنم این روش را جدی بگیرید.
میتوان گفت این روش کمی آسانتر از دیتاکس است. شما تعیین میکنید که میخواهید به صورت روزانه چگونه از گوشی موبایل و اینترنت و شبکههای اجتماعی میخواهید استفاده کنید. سپس برای یک دورهی زمانی مثلا یک ماهه تا سه ماهه این کار را به صورت جدی با روشهایی که در فایلهای صوتی آموزشی چالش فردی گفتهام پیادهسازی میکنید.
من هماکنون و در حال نوشتن این مطلب هم یک چالش فردی بسیار ساده اما مهم دارم که دوست دارم در پایان اجرایی شدنش، از نتایج آن شما را با خبر کنم. شما برای یادگیری این شیوه میتوانید به چالش فردی قبلی من مراجعه کنید که همراه با عکسها و گزارش نهایی و فایلهای صوتی به طور کامل آن را آموزش دادهام:
« آشنایی با یک نمونه چالش فردی من برای کنترل موبایل و اینترنت »
شما میتوانید اینگونه چالشها را داشته باشید:
- هر صبح که بیدار شدم تا ۵ ساعت بعدش گوشی را چک نمیکنم
- چهار ساعت قبل از خواب اینترنت را قطع میکنم
- روزهای فرد وصل میشوم روزهای زوج قطع
- شبکهی اجتماعی که زیاد استفاده میکنم (تلگرام-توئیتر-اینستاگرام و…) را روزی فقط یک ساعت
- ساعتهای خاصی را در طول روز بدون اینترنت سر کنم (مثلا ۱۲ ظهر تا ۹ شب)
- و….

امیدوارم از خواندن این نوشته بلند خسته نشده باشید. اگر شما موفق شده باشید این نوشتهی بلند را بخوانید و حوصله به خرج بدهید و از میانهی مطلب پرش نکرده باشید و یا متن را رها نکرده و نرفته باشید، نشان میدهد میتوان هنوز به شما امیدوار بود. همچنان رگههایی از صبر را دارید، میتوانید برای یادگیری حوصله به خرج بدهید.
اگر احساس میکنید اعتیاد به موبایل و شبکههای اجتماعی در شما خیلی جدی است، میتوانید بیشتر از این حرفها برایش وقت بگذارید و گامهای جدیتری بردارید. من این روزها جلسهی مشاورهی خصوصی برای چنین کاری را به صورت آنلاین و حضوری (درتهران) دارم که اگر دلتان خواست میتوانیم باهم داشته باشیم و جدیتر این بحث را پیش ببریم.
« برای آشنایی با جلسه مشاوره کلیک کنید »
پیشنهاد نهایی:
برای زمان بیشتری که به دست خواهید آورید برنامهریزی کنید. من اگر بخواهم زمان خودم را از اینترنت پس بگیرم و کمتر در گوشی و موبایل فرو بروم، خب با این زمانی که به دست میآید چکار کنم؟ به همین خاطر میگویم برایش برنامهریزی کنید.
- وقت گذاشتن برای خانواده و عزیزانتان یک گزینه عالیست. پای حرفها پدر مادر خواهر یا بردار خود بنشینید و گفتگو کردن را تمرین کنید.
- خواندن یک کتاب خوب هم میتواند جایگزین خوبی باشد
- دیدن دوستان قدیمی یا تماس تلفنی با آنها
- وقت گذاشتن برای همکاران در محل کار و گفتگوهای کوتاه با آنها و توجه به آنها
- خواب بیشتر
- ورزش ، پیادهروی یا استخر هم میتواند گزینه خوبی باشد.
خلاصه اینکه برای زمانی که به دست خواهید آورد، حتما برنامهریزی کنید. امیدوارم برای شما این نوشته و این فیلم مفید باشد. اگر برای این نوشته نظری دارید همینجا زیر این پست دیدگاه و نظرات خود را با من در میان بگذارید. اگر هم سوالات دیگری دربارهی مدیریت زمان به ذهنتان میرسد میتوانید در مرکز پرسش و پاسخهای سایت مطرح کنید من اولین فرصت پاسخ خواهم داد. لینکهای مرتبط:
برای شروع مدیریت زمان یک تکنیک کافی است
سادهترین و کاربردی ترین تکنیک مدیریت زمان
ببینید: فیلم گفتگوی سایمون سینک
پیشنهاد میکنم فیلم گفتگوی آقای سایمون سینک را از دست ندهید. ویدیویی آموزشی و انگیزشی که بسیار بسیار عالی دربارهی فرهنگ جدید استفاده از شبکه های اجتماعی و انزوا و تنهایی و بلد نبودن مهارت های ارتباطی سخن می گوید. برای تماشای رایگان این فیلم روی لینک یا عکس زیر کلیک کنید:

ویدیو انگیزشی آموزشی: گفتگو با سایمون سینک
اعتیاد به شبکههای اجتماعی | کارتیمی و همکاری
شبکه های اجتماعی و بی سوادی گستره!
گستردگی فضای دیجیتال قطعا مزایای بینظیری در طول تاریخ بشریت داشته است. اما دقت کردهاید که گستردهشدن استفاده از شبکههای اجتماعی و اینکه هر آدمی هر وقت دلش خواست هر چیزی را منتشر کرد به چه بازاری تبدیل شده است؟ در این فایل صوتی میخواهم به گستردهشدن بیسوادی در عصر شبکههای دیحیتال بپرازم. در آدرس زیر بشنوید:
فیلم درمانی | معرفی فیلمهای سینمایی خوب مرتبط با این بحث
در تلوزیون زمان یک بخش ویژه راه اندازی کردهام به نام «فیلم درمانی یا فیلم تراپی» یعنی با توجه به محتوای آموزشی خودم فیلمهای سینمایی ایران و جهان را هم معرفی میکنم تا بحثِ آموزشی ما حسابی جا بیافتد:
آرشیو فیلم درمانی – فیلم تراپی
آموزش مدیریت زمان – صفحهی اصلی
پساز مطالعهی مطالب بالا پیشنهاد میکنم از صفحهی اصلی آموزش مدیریت زمان به همراه کلیه تکنیکها و روشها بازدید کنید. کلیهی آموزشهای این بخش رایگان است.
آخرین نوشتههای مرتبط منتشر شده در مورد شبکههای اجتماعی و موبایل:
در قسمت زیر شما میتوانید همهی نوشتههای مرتبط با شبکههای اجتماعی و تکنیکهای مدیریت زمان هر یک را مشاهده کنید:
- فیلم: چرا آدمها عوض می شوند و تغییر می کنند؟ چرا باید آنها را کنار گذاشت؟
- مدیریت زمان با تلف کردن وقت و ولگردی در گوگل
- فیلم آموزشی: اصول ساختن روابط اجتماعی و دوستانه و کاری| فایل PDF کتاب+منابع مختلف
- ویدیو: گفتگو با سایمون سینک – مدیریت و رهبری | کارتیمی و همکاری | انگیزشی آموزشی
- چند تکنیک مدیریت زمان برای کنترل و استفاده درست از شبکه های اجتماعی و گوشی موبایل
- حرف مفت ممنوع – قاعدهای برای انتشار محتوای دیجیتال
- از دسترس خارج شدن شبکههای اجتماعی چقدر به نفع ما بود؟